Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019 17:30

Νίκας με Κινέζους για επενδύσεις και συνεργασίες

Γράφτηκε από την
Νίκας με Κινέζους για επενδύσεις και συνεργασίες

Οι πολιτιστικές και τουριστικές ανταλλαγές, η πιθανότητα επενδύσεων, καθώς και η δυνατότητα εξαγωγών προϊόντων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως το ελαιόλαδο και το κρασί, συζητηθήκαν στη συνάντηση που είχε χθες στην Τρίπολη ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας με αντιπροσωπεία της κινεζικής επαρχίας Φουτζιάν, η οποία έχει πληθυσμό 40.000.000 κατοίκους.

Στη συζήτηση με τα μέλη και τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας Λιανγκ Tσιανγιόνγκ -μέλος της επιτροπής διακυβέρνησης της Επαρχίας- ο κ. Νίκας αναφέρθηκε στην επιδίωξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου για ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού μεταξύ των δύο περιοχών. Τόνισε τον μνημειακό πλούτο της Περιφέρειας, υπογραμμίζοντας την προσπάθεια που έχει αναληφθεί για την εν γένει τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Παράλληλα, εξέφρασε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για την προώθηση εμπορικών ανταλλαγών με την επαρχία Φουτζιάν, κυρίως όσον αφορά τα σημαντικότερα προϊόντα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως το ελαιόλαδο και το κρασί.

Επιπλέον, ο κ. Νίκας κάλεσε τους Κινέζους να αξιοποιήσουν τις θεσμικές δυνατότητες που υπάρχουν και να εξετάσουν τη δυνατότητα για επενδύσεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Από την πλευρά του, ο Κινέζος αξιωματούχος σημείωσε ότι η περιοχή της χώρας του την οποία εκπροσωπεί έχει εστιάσει, όπως και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην εξωστρέφεια. Δήλωσε ότι θα μεταφέρει αρμοδίως τα συμπεράσματα της συνάντησης και απηύθυνε πρόσκληση στον περιφερειάρχη και τα στελέχη της περιφερειακής αρχής για να επισκεφθούν την Φουτζιάν, τον επόμενο χρόνο.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER