Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019 09:19

«Αδειο κουφάρι» παρέλαβε ο Νίκας: Κινδυνεύουν να χαθούν 293 εκ. για μεγάλα έργα στην Πελοπόννησο

Γράφτηκε από τον
«Αδειο κουφάρι» παρέλαβε ο Νίκας: Κινδυνεύουν να χαθούν 293 εκ. για μεγάλα έργα στην Πελοπόννησο

 

Τον κίνδυνο να χαθούν 293 εκ. ευρώ, λόγω έλλειψης μελετών για μεγάλα έργα, επεσήμανε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Νίκας είπε ότι δεν υπάρχουν μελέτες για μεγάλα έργα επειδή οι περιφερειακές υπηρεσίες ήταν απασχολημένες με μικροέργα που ανήκουν στις αρμοδιότητες των δήμων.

Ουσιαστικά ο κ. Νίκας, αν και δεν τον κατονόμασε, κατηγόρησε τον προηγούμενο περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη ότι υπονόμευσε την ανάπτυξη της Πελοποννήσου για ψηφοθηρικούς λόγους, επιλέγοντας να κάνει "δημοτικά έργα" αντί για μεγάλα έργα υποδομών. Επίσης κατηγόρησε την προηγούμενη αρχή ότι ενέκρινε έργα χωρίς μελέτες.

Ο νέος περιφερειάρχης μίλησε για μια ακόμα φορά για στροφή προς τα μεγάλα έργα, λέγοντας ότι θα δοθεί προτεραιότητα στην κατασκευή του εθνικού και του επαρχιακού οδικού δικτύου και στα φράγματα άρδευσης. Αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη, είπε ότι μέχρι το τέλος του 2021 θα πρέπει να έχουν απορροφηθεί και τα 293 εκ. ευρώ και ότι αν δεν επιτευχθεί ο στόχος θα ευθύνεται η σημερινή περιφερειακή αρχή. 

Οταν ρωτήθηκε για τα έργα που θα απενταχθούν από το ΕΣΠΑ, ο κ. Νίκας είπε ότι θα εξεταστεί ποια έχουν μελέτη και ποια θα υλοποιηθούν, σε συσκέψεις που θα γίνουν στις πρωτεύουσες των νομών.

Αναφερόμενος σε μεγάλα έργα που εκκρεμούν ο περιφερειάρχης μίλησε για την ανάγκη σύνδεσης του Αργους και του Ναυπλίου με τον αυτοκινητόδρομο Α7. Μιλώντας για τα έργα της Μεσσηνίας, δήλωσε ότι θα εξεταστεί προσεκτικά η πορεία κατασκευής του Τζάνε - Καλαμάκι.

Θ.Λ.


NEWSLETTER