Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2019 09:01

“Σε ξέβρασε το πολιτικό σύστημα” του είπε ο Νίκας: Δεν άντεξε ο Τατούλης και... δραπέτευσε

Γράφτηκε από τον
“Σε ξέβρασε το πολιτικό σύστημα” του είπε ο Νίκας: Δεν άντεξε ο Τατούλης και... δραπέτευσε

 

Η “Νέα Πελοπόννησος” αποχώρησε από τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου μετά την άγρια σύγκρουση του επικεφαλής της Πέτρου Τατούλη με τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και ενώ η υπόλοιπη αντιπολίτευση δεν έδειχνε διατεθειμένη να ακολουθήσει το δρόμο των προκλήσεων που είχε ανοίξει η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης.

Κατά τη διάρκεια της λεκτικής αντιπαράθεσης ο κ. Τατούλης φώναζε στον περιφερειάρχη "ντροπή" και ο κ. Νίκας του απάντησε λέγοντας: "Σε ξέβρασε το κεντρικό πολιτικό σύστημα και ήσουν επιζήμιος ειδικά για την Αρκαδία. Χόρευες εννέα χρόνια... τέλος εδώ. Οσες φορές με αντιμετωπίσεις θα χάσεις".

Η κατάσταση άρχισε να μυρίζει μπαρούτι από την αρχή της συνεδρίασης, όταν ο πρόεδρος του Σώματος Μανώλης Σκαντζός είπε ότι δεν θα ανεχτεί προσπάθειες κωλυσιεργίας, προκαλώντας την αντίδραση της μείζονος αντιπολίτευσης. Ο κ. Σκαντζός στη συνέχεια δεν έδωσε το λόγο τόσο στον επικεφαλής της “Νέας Πελοποννήσου” όσο και στα μέλη της παράταξης που το ζητούσαν, γιατί έκρινε ότι επιχειρούν να καθυστερήσουν τη συζήτηση των θεμάτων.

Τα αίματα άναψαν όταν η περιφερειακή αρχή θέλησε να εντάξει το θέμα του "Σπιτιού της Ευρώπης" στην ημερήσια διάταξη. Αν και τελικώς πριν αποχωρήσει η “Νέα Πελοπόννησος” είπε ότι συμφωνεί με το θέμα, οι σύμβουλοι άρχισαν να ρωτούν τα… αυτονόητα, με προφανή σκοπό να κάνουν σκληρή αντιπολίτευση για χάρη των τηλεοπτικών καμερών. Απαντώντας ο κ. Νίκας είπε για το "Σπίτι της Ευρώπης" ότι  του τηλεφώνησε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, προκειμένου να μην χαθούν τα χρήματα που θα αναδείξουν τα ρωμαϊκά ψηφιδωτά της Λακωνίας. Κάπου εκεί και ενώ είχε περάσει μισή ώρα αντεγκλήσεων, συγκρούστηκαν ο κ. Νίκας με τον κ. Τατούλη, όταν ο τελευταίος άρχισε να φωνάζει "ντροπή". Τελικώς το Σώμα με τις ψήφους της αντιπολίτευσης πλην της “Νέας Πελοποννήσου” αποδέχτηκε τη συζήτηση του θέματος, ενώ απέρριψε πρόταση του κ. Τατούλη για συζήτηση έργου σε δρόμο χωριού του Δήμου Τρίπολης. Ο κ. Νίκας σχολιάζοντας την πρόταση του κ. Τατούλη είπε ότι το θέμα θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Σώματος μετά από συνεννόηση με το Δήμο Τρίπολης. Τόνισε επίσης ότι η Περιφέρεια δεν πρέπει να αναλαμβάνει δημοτικά έργα και ότι θα πρέπει να επικεντρωθεί στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο.

Οταν ξεκίνησε η συζήτηση του θέματος για το "Σπίτι της Ευρώπης" ο κ. Τατούλης δήλωσε ότι αποχωρεί από τη συνεδρίαση η “Νέα Πελοπόννησος” καταγγέλλοντας την "αναξιοπρεπή στάση" του προέδρου του Σώματος και τον "φασιστικό τρόπο επίθεσης από τον περιφερειάρχη". Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του είπε ότι ο κ. Νίκας δεν κέρδισε τις εκλογές αλλά τον… έφεραν στην Πελοπόννησο.

Μετά την αποχώρηση του κ. Τατούλη από την αίθουσα ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι στα 25 χρόνια που συμμετέχει σε συλλογικά όργανα δεν έχει ζήσει τόσο ακραίες καταστάσεις. Είπε επίσης ότι οι 30 μέρες στην Περιφέρεια είναι μέρες πόνου και θλίψης, καθώς δεν έχει παραλάβει τίποτα. Απαντώντας στον κ. Τατούλη είπε ότι όποιος έχασε τις εκλογές τις έχασε μόνος του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την αποχώρηση της “Νέας Πελοποννήσου” η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου συνεχίστηκε σε κλίμα συναίνεσης.

Θ.Λ.

 


NEWSLETTER