Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2019 13:00

Συναντήσεις Αναστασόπουλου για Φιλιατρινό φράγμα και δακοκτονία

Γράφτηκε από την

 

Τα θέματα της δακοκτονίας και της ολοκλήρωσης του Φιλιατρινού φράγματος συζήτησε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος.

Στην συνάντηση με το γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κωνσταντίνο Μπαγινέτα, στην οποία παραβρέθηκε και ο διευθυντής της ΔΑΟΚ Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, συζητήθηκε το θέμα το θέμα του Φιλιατρινού Φράγματος. Ο κ. Μπαγινέτας είπε ότι το υπουργείο αναμένει την έκθεση της Ανεξάρτητης Αρχής Φραγμάτων και ότι πρέπει να ολοκληρωθούν και οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης των υπολειπόμενων κτημάτων, τα οποία θα καλυφθούν με νερό όταν πληρωθεί πλήρως το φράγμα.

Για την κατασκευή των δικτύων άρδευσης, ο γραμματέας είπε ότι είναι ενταγμένα στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης. Απομένει η πλήρης ωρίμανση της μελέτης του έργου με την προϋπόθεση ότι θα ολοκληρωθούν και οι απαλλοτριώσεις. Ο κ. Αναστασόπουλος ζήτησε να δοθεί στην υπηρεσία Τεχνικών Εργων της ΠΕ Μεσσηνίας ένα αντίγραφο της μελέτης των δικτύων ώστε να παρακολουθούμε τα επόμενα βήματα και να παρεμβαίνουμε για την επίσπευση κατασκευής του έργου.

Στη συνεχεία ο κ. Αναστασόπουλος συναντήθηκε και με τον γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Γεώργιο Στρατάκο και συζήτησαν μεταξύ άλλων το θέμα της δακοκτονίας. Ο κ. Αναστασόπουλος ζήτησε ο προγραμματισμός για την επόμενη χρονιά να ξεκινήσει νωρίτερα προκειμένου να μην υπάρχουν καθυστερήσεις. Ζήτησε επίσης στην επόμενη κατανομή των πιστώσεων του προγράμματος δακοκτονίας να ενισχυθεί η Μεσσηνία αλλά και ολόκληρη η Περιφέρεια οικονομικά, για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις ενός επιτυχημένου προγράμματος δακοκτονίας.