Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019 18:30

Ερώτηση Πετράκου για το Ριζόμυλος – Κορώνη

Γράφτηκε από την
Ερώτηση Πετράκου για το Ριζόμυλος – Κορώνη

 

Ερώτηση για τη βελτίωση του δρόμου Ριζόμυλος – Κορώνη κατέθεσε ο επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» Θανάσης Πετράκος.

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Πετράκου:

«Οπως έχετε δηλώσει αρκετές φορές, στην επαρχιακή οδό Ριζόμυλος – Κορώνη πρέπει να γίνουν ουσιαστικές βελτιώσεις σε όλο του το μήκος, διότι ο δρόμος είναι απαράδεκτος και επικίνδυνος.

1) Για το τμήμα γέφυρα Τζάνε – Καλαμάκι, μήκους περίπου 7,5 χιλ., το οποίο κατασκευάζεται 7 χρόνια και ακόμη δεν έχει τελειώσει. Αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγήν εκτέλεσης έργου από την Περιφέρεια. Κύριε περιφερειάρχη, παρά τις δηλώσεις και τις δικές σας και του αντιπεριφερειάρχη κ. Στάθη Αναστασόπουλου μετά την επίσκεψή του στο έργο, παρατηρώ, επειδή όπως γνωρίζετε περνάω πολύ τακτικά, ότι καμία επιτάχυνση των εργασιών δεν παρατηρείται:

α) Στα τμήματα που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Εννοώ τα τμήματα γέφυρα Τζάνε μέχρι το συνεταιριστικό ελαιοτριβείο Πεταλιδίου και το τμήμα έξοδος Πεταλιδίου έως Καλαμάκι.

Με δεδομένο ότι η περίοδος αυτή είναι ακόμη, από άποψη καιρικών συνθηκών, κατάλληλη για να γίνουν εργασίες, σας ερωτώ: i) Γιατί δεν έχουν επιταχυνθεί οι εργασίες εδώ και ένα μήνα; ii) Τι ενέργειες θα κάνετε ώστε να ολοκληρωθεί η κατασκευή τους και να παραδοθούν τα δύο αυτά τμήματα άμεσα στην κυκλοφορία, διότι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για την οδική ασφάλεια.

β) Για το τμήμα της παράκαμψης Πεταλιδίου: Με δεδομένο ότι υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα στην περιοχή, συνεπώς για ένα μικρό μήκος θα υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση, σας ερωτώ: Εξετάζετε την προοπτική να ολοκληρωθεί η κατασκευή του δρόμου εκτός από το τμήμα που έχει δεσμεύσει η Εφορεία Αρχαιοτήτων και στο τμήμα αυτό να γίνει μια προσωρινή παράκαμψη;

2) Για το τμήμα Καλαμάκι – Κορώνη: Γνωρίζετε πολύ καλά ότι επιβάλλεται και στο τμήμα αυτό να υπάρξει ουσιαστική βελτίωση. Με δεδομένο ότι από το 2010 για το τμήμα αυτό δεν έχει γίνει τίποτα, παρ’ ότι υπάρχει μια παλιά μελέτη για την παράκαμψη του Χαροκοπιού, σας ερωτώ:

Είναι στις προθέσεις σας να γίνει μια ολοκληρωμένη μελέτη για την βελτίωση αυτού του τμήματος και αν ναι, σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε και πότε, ώστε στο ορατό μέλλον να δημοπρατηθεί η κατασκευή του;».


NEWSLETTER