Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2019 18:55

Συνάντηση Αναστασόπουλου - Καρβέλα: Στο επίκεντρο τουριστικές επενδύσεις και δρόμοι

Γράφτηκε από την

Το πρόβλημα με τη γη υψηλής παραγωγικότητας που εμποδίζει τις τουριστικές επενδύσεις, το έλλειμμα μελέτης για τη βελτίωση του δρόμου Χώρα - Ανάκτορο Νέστορος - Κορυφάσιο και δρομολόγηση του έργου της παράκαμψης του Χαρακοπιού, συζητήθηκαν στη χθεσινή συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλου με το δήμαρχο Πύλου - Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα.

Υπενθυμίζουμε ότι σε περιοχές του Δήμου Πύλου -Νέστορος, ενώ υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για κατασκευή παραθεριστικών κατοικιών και ξενοδοχείων, οι επενδύσεις δεν υλοποιούνται επειδή οι εκτάσεις είναι χαρακτηρισμένες ως γη υψηλής παραγωγικότητας

Οσον αφορά τη βελτίωση της επαρχιακής οδού Χώρα - Κορυφάσιο, ο αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε το δήμαρχο ότι αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται σχετική μελέτη και θα συνεργαστεί με το δήμο ώστε από κοινού να προωθήσουν το συγκεκριμένο έργο.

Ο κ. Αναστασόπουλος είπε ότι έχει ζητήσει ολόκληρη την υπάρχουσα μελέτη του δρόμου Ριζόμυλος - Κορώνη και ότι σύντομα θα ωριμάσει πλήρως το τμήμα της παράκαμψης της Κοινότητας Χαρακοπιού, μήκους 4 χλμ., προκειμένου να ενταχθεί  σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Ο κ. Καρβέλας έθεσε επίσης το θέμα της συντήρησης της επαρχιακής οδού από την Κορώνη μέχρι τη Μεθώνη.