Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019 15:21

Απεμπλοκή των αρδευτικών έργων της Πελοποννήσου, υποσχέθηκε ο Βορίδης

Γράφτηκε από την
Απεμπλοκή των αρδευτικών έργων της Πελοποννήσου, υποσχέθηκε ο Βορίδης

 

Την απεμπλοκή των μεγάλων αρδευτικών έργων της Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της συγκρότησης ενός εθνικού στρατηγικού σχεδίου για τη διαχείριση των υδάτων, υπόσχεται ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης.

Σύμφωνα με την ενημερωτική ανακοίνωση του υπουργείου για τη σύσκεψη της Δευτέρας με τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, ο κ. Βορίδης "προχωρά στην απεμπλοκή και υλοποίηση 8 συνολικά έργων που αφορούν στην κατασκευή φραγμάτων και δικτύων αξιοποίησης αρδευτικών υποδομών, συνολικού προϋπολογισμού 171,4 εκατ. ευρώ".

Ο κ. Βορίδης επισήμανε ότι η υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων θα αυξήσει τη χρήση των επιφανειακών υδάτων έναντι των υπόγειων και θα οδηγήσει σε μείωση του κόστους άρδευσης, καθώς επίσης και του φαινομένου της υφαλμύρωσης των υπόγειων υδάτων, επιτρέποντας παράλληλα μία πιο φιλοπεριβαλλοντική διαχείριση του τρόπου άρδευσης.

Υπενθυμίζουμε ότι στη σύσκεψη της Δευτέρας συμμετείχαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης, ο υφυπουργός Κωνσταντίνος Σκρέκας, ο γραμματέας του υπουργείου Κωνσταντίνος Μπαγινέτας, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Χάρης Βυτινιώτης και οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες Γιάννης Μαλτέζος, Χρήστος Λαμπρόπουλος, Αναστάσιος Γκιολής, Θεόδωρος Βερούτης και Στάθης Αναστασόπουλος.


NEWSLETTER