Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2011 21:43

"Τατούλης και Μαλαπάνης να διεκδικήσουν τα οφειλόμενα" επιμένει ο Δράκος

Γράφτηκε από την

Την τακτική της κυβέρνησης να μειώσει τόσο πολύ τους ΚΑΠ της αυτοδιοίκησης χωρίς καν να ενημερώσει, καταγγέλλει ο τέως νομάρχης Μεσσηνίας Δημήτρης Δράκος - υποστηρίζοντας ότι αυτό «δε δικαιολογείται ούτε και με το μνημόνιο». Καλεί μάλιστα τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και τον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μαλαπάνη «να στηλιτεύσουν το γεγονός και να διεκδικήσουν τα οφειλόμενα».
Απαντώντας στις χθεσινές δηλώσεις του κ. Μαλαπάνη, ο κ. Δράκος αναφέρει ότι δε θέλει να πιστέψει πως «η μνημονιακή πολιτική και μάλιστα χωρίς προβλέψεις, με τη δραματική μείωση των ΚΑΠ που αποβαίνει εις βάρος της λειτουργίας των περιφερειακών αυτοδιοικητικών αρχών και της εξυπηρέτησης του πολίτη, ικανοποιεί τον κ. Μαλαπάνη». Και παρατηρεί ότι: «Αν όμως τον ικανοποιεί, εκφράζουμε τη λύπη μας!».
Ο τέως νομάρχης προσθέτει ότι «με τέτοιες απαράδεκτες πολιτικές δεν μπορεί να ασκηθεί υπεύθυνη περιφερειακή και αναπτυξιακή πολιτική, που να διασφαλίζει την αυτοτέλεια και την οικονομική αυτοδυναμία της αυτοδιοίκησης». Υποστηρίζει επίσης πως τα 480.000 ευρώ που δόθηκαν από τα τέλη μεταβίβασης αδειών για τα λειτουργικά, νόμιμα με αποφάσεις Ν.Ε. και Νομαρχιακού Συμβουλίου, ήταν η εκτίμηση της Διεύθυνσης Οικονομικών για την αντιμετώπιση των σταθερών και ανελαστικών λειτουργικών δαπανών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Και αναφέρει ότι «δυστυχώς η κυβέρνηση διέψευσε τους πάντες ως προς το εύρος της μείωσης των ΚΑΠ, το οποίο ήτο υπερδιπλάσιο από εκείνο που είχε προβλεφθεί».
Γ.Σ.


NEWSLETTER