Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2011 21:52

Με σύμβαση παραχώρησης να γίνουν δρόμοι στο νομό προέτρεψε ο Χρ. Μαλαπάνης

Γράφτηκε από την

Μόνο με σύμβαση παραχώρησης μπορεί να γίνουν τα έργα βελτιώσεων σε σημαντικούς δρόμους της Μεσσηνίας, που έχουν προχωρημένη μελετητική ωριμότητα: Αυτό υποστήριξε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Χρ. Μαλαπάνης και εξήγησε ότι δε μιλάει για πληρωμή διοδίων, αλλά για αποπληρωμή του ιδιώτη κατασκευαστή με χρήματα που θα δίνονται κάθε χρόνο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Η επισήμανση του κ. Μαλαπάνη έγινε με αφορμή τη χθεσινή συζήτηση με το δήμαρχο Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλο για τον νέο δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος. Οπως είπε, αποφάσισαν να αναζητήσουν τη διορθωμένη περιβαλλοντική μελέτη του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος, να δουν τι προβλέπεται ακριβώς και πώς θα συνεχιστεί η διαδικασία για ολοκλήρωση της μελέτης. «Ηταν να γίνει η προσαρμογή της μελέτης στο ΓΠΣ. Να δούμε τι έχει γίνει και τι έχει αλλάξει», διευκρίνισε ο κ. Μαλαπάνης. Παρατήρησε ότι το έργο έχει προϋπολογισμό 52 εκ. ευρώ, δεν μπορεί να ενταχθεί στο ΠΕΠ του ΕΣΠΑ καθώς δεν επαρκούν τα χρήματα, και οι αναγκαίοι πόροι μπορούν να αναζητηθούν μέσω του τομεακού προγράμματος του υπουργείου Υποδομών ή του Μεταφορών.
Επεσήμανε ότι σημαντικοί δρόμοι του νομού που έχουν μελετητική ωριμότητα (Ριζόμυλος - Κορώνη, παράκαμψη Κάμπου - Σταυροπηγίου, 7η επαρχιακή και Λάμπαινα - Αρχαία Μεσσήνη, Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι και παράκαμψη Φιλιατρών) μπορούν να ενταχθούν σ’ ένα πακέτο 200-250 εκ. ευρώ, με κατασκευαστικό κόστος που δεν ξεπερνάει τα 180 εκ. ευρώ, και να προχωρήσουν με σύμβαση παραχώρησης, με τη μορφή που περιέγραψε. Ωστόσο, εκτίμησε με απογοήτευση ότι «εδώ έχουμε απαξιώσει τη συγκεκριμένη διαδικασία».
Γ.Σ.


NEWSLETTER