Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2011 21:29

Θαν. Πετράκος: Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος Τατούλη συνεχίζεται

Γράφτηκε από την

Στη σημερινή συγκέντρωση του συνδυασμού στη Μεσσηνία ο Θανάσης Πετράκος στην ομιλία του μεταξύ των άλλων τόνισε:
Ο κ. Τατούλης συνεχίζει τον ολισθηρό αντιδημοκρατικό του κατήφορο. Το ψήφισμα – απόφαση που έφερε αιφνιδιαστικά ως έκτακτο και επείγον θέμα(!!!) στο Περιφερειακό Συμβούλιο μαζί με τον αναπληρωτή του κ. Χειβιδόπουλο και με το οποίο καταδικάζονται οι καταλήψεις ως μορφή πάλης συνιστά ακραία αντιδημοκρατική απόφαση. Την απόφαση αυτή την επέβαλε με τη συμφωνία του κ. Δράκου, ο οποίος δέχτηκε το ρόλο του «κομπάρσου» παρ’ ότι είπε ότι διαφωνεί με το ύφος του κειμένου, τελικά ευθυγραμμίστηκε στην ψηφοφορία με τον κ. Τατούλη.
Εξαίρεση οι κ. Σαραβάκος, Βαλασόπουλος και Δέδες, οι οποίοι διαφύλαξαν την αξιοπρέπειά τους και τη δημοκρατική τους συνείδηση.
Να είναι βέβαιοι οι εμπνευστές της απαράδεκτης, αντιδημοκρατικής αυτής απόφασης ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν τους αγώνες, τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση ενάντια  στις  αντιλαϊκές  πολιτικές  όσες «απαγορευτικές αποφάσεις» και να εκδώσουν. Ελπίζω και εύχομαι σήμερα αρκετοί συνάδελφοι να αισθάνονται τύψεις για το ότι σήκωσαν το χέρι τους και υπερψήφισαν το αντιδημοκρατικό αυτό ψήφισμα.
Είναι φανερό ότι ο κ. Τατούλης και η περί αυτόν ηγετική ομάδα φαίνεται ότι έχει σκοπό να μετατρέψει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου σε «θερμοκήπιο» και «φυτώριο» αντιδημοκρατικών αποφάσεων και κανονισμών. Αυτού  του  είδους  τις  αποφάσεις  αλήθεια φιλοδόξει  η ηγετική  ομάδα   να αποτελέσουν   οδηγό και για τις άλλες Περιφέρειες, όπως τόνισε η αντιπεριφερειάρχης και μέλος της ηγετικής ομάδας κ. Νικολάκου σε τηλεοπτική της συνέντευξη; Η συνέχιση αυτής της τακτικής, δυστυχώς,  θα  οδηγήσει    το νεοσύστατο θεσμό σε πλήρη διάσταση και απέναντι από την κοινωνία και την οργή που εκφράζει. Όσοι λοιπόν υποτάχθηκαν παρά τη συνείδησή τους στην «παραταξιακή πειθαρχία», που απαίτησε ο κ. Τατούλης, ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους  και  ας προτάσσουν  στο  μέλλον τη συνείδησή τους έναντι της «παραταξιακής πειθαρχίας».
Το αντιδημοκρατικό αυτό ψήφισμα ήρθε ως   φυσικη  συνέχεια:
1) Της «απαγορευτικής διαταγής» του κ. Τατούλη, ότι η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» δεν δικαιούται να ελέγχει τόσο πολύ τη διοίκησή του, ούτε να προτείνει θέματα να συζητηθούν, διότι η μέχρι τώρα δράση μας υπερβαίνει κατά πολύ το εκλογικό μας ποσοστό!!!
2) Της άρνησής του να θεωρήσει σημαντικά και επείγοντα τα θέματα που είχε έγκαιρα θέσει η παράταξή μας και είναι:
α) Αρνήθηκε να συζητηθεί το ψήφισμα αλληλεγγύης για τους απεργούς πείνας μετανάστες, ώστε να εκφράσει το Περιφερειακό Συμβούλιο τα ανθρωπιστικά του αισθήματα και να ζητήσει απ’ την κυβέρνηση να δώσει λύση στα αιτήματά τους, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος για την απώλεια της ζωής τους, σε μια στιγμή μάλιστα που δεκάδες ήδη βρίσκονται στα Νοσοκομεία. Ντροπή κ. Τατούλη, γιατί είστε και γιατρός!
β) Αρνήθηκε να εκδοθεί ψήφισμα «να μη γίνει καμία συγχώνευση των σχολικών μονάδων χωρίς τη συμφωνία μαθητών, εκπαιδευτικών, γονιών και τοπικών κοινωνιών» (παρ’ ότι στο προηγούμενο Συμβούλιο είχε συμφωνήσει).
γ) Δεν θεώρησε επείγον και σημαντικό να παρέμβει το Περιφερειακό Συμβούλιο και να ζητήσει απ’ την κυβέρνηση να πληρώσει αυτά που χρωστάει ή έστω μέρος αυτών, για να μη σταματήσει η μεταφορά των μαθητών στα σχολεία από το ΚΤΕΛ.
Όλα αυτά δεν ήταν επείγοντα και σημαντικά για τον κ. Τατούλη. Επείγον και σημαντικό γι’ αυτόν ήταν μόνο η καταδίκη των καταλήψεων.
Εμείς  θα  συνεχίσουμε  και  θα  εντείνουμε  τη  δράση  μας  σε   όλα  τα  επίπεδα  όσο  και  αν  αυτό  ενοχλεί  και  εκνευρίζει  τον  κ.  Τατούλη.

Από το συνδυασμό "Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου"


NEWSLETTER