Σάββατο, 19 Μαρτίου 2011 10:59

Fast track... επανάσταση κήρυξε χθες ο Τατούλης

Γράφτηκε από την
Fast track... επανάσταση κήρυξε χθες ο Τατούλης

Ρεπορτάζ

Γιάννης Σινάπης

 

«Με μικρά fast track σε όλα, στη διοίκηση, την οικονομία και τις επιχειρήσεις, η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα κάνει την επανάστασή της», σημείωσε χθες ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης. Στην ομιλία του στην εκδήλωση με τους εμπορικούς και οικονομικούς ακολούθους των πρεσβειών στο "Αρχοντικό Καλτεζιώτη" στο Κάψια, παρουσία του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, επισήμανε ακόμη ότι μαρίνες και βιολογικοί καθαρισμοί σε σημαντικές περιοχές της Περιφέρειας θα φτιαχτούν με αυτοχρηματοδότηση. Από την πλευρά του κ. Χρυσοχοΐδης στάθηκε στην προσπάθεια διάσωσης της οικονομίας με αλλαγή του μοντέλου ανάπτυξης της χώρας, με κύρια εργαλεία το ΕΣΠΑ και τον νέο επενδυτικό νόμο. Ανακοίνωσε δε ότι μέχρι το Πάσχα θα διατεθούν 13 εκ. ευρώ και θα πληρωθούν όλοι οι επενδυτές που είχαν ενταχθεί στον προηγούμενο αναπτυξιακό νόμο.

Ο κ. Τατούλης ζήτησε από τον υπουργό «από αύριο κιόλας την ευθύνη του ΕΣΠΑ να την πάρει η Περιφέρεια Πελοποννήσου». Για τον νέο επενδυτικό νόμο ζήτησε να δημιουργηθεί η δυνατότητα για τοπικούς αναπτυξιακούς νόμους και παρατήρησε πως με ντιρεκτίβες σοβιετικού μοντέλου δεν μπορούν να κινηθούν οι επιχειρήσεις. Υπογράμμισε ότι η χώρα χρειάζεται έναν άδολο ακομμάτιστο πατριωτισμό για να βγει από την κρίση. Για την άρση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων, επεσήμανε ότι η Περιφέρεια θα κάνει τη δική της παρέμβαση στα ευρωπαϊκά όργανα, με στόχο να γίνει ευρωπαϊκή Περιφέρεια - πρότυπο για τη χώρα, παράδειγμα αειφορίας και πράσινης ανάπτυξης.

Αναφέρθηκε, επίσης, στο πολύπαθο Παραδείσια - Τσακώνα, στα 3 οδικά έργα της Λακωνίας που κατέρρευσαν και στο δρόμο Γαργαλιάνοι - Ρωμανού, για τον οποίο ζήτησε από τον υπουργό την προσωπική του παρέμβαση για να βρεθούν 1,5 εκ. ευρώ. Γιατί, όπως παρατήρησε, «αν δε βρεθούν, θα απενταχθεί το έργο και θα χαθούν 18 εκ. ευρώ». Τόνισε ότι προσανατολίζεται σ’ ένα δίκτυο αυτοχρηματοδότησης για να αποκτήσει η Περιφέρεια άρτιο οδικό δίκτυο.


NEWSLETTER