Κυριακή, 20 Μαρτίου 2011 22:01

Ερώτηση Πετράκου για το πρόγραμμα στήριξης εργασίας στις Περιφέρειες

Γράφτηκε από την

Δόθηκε στην δημοσιότητα το Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο για την Στήριξη της Εργασίας από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Στην δεύτερη δράση του συγκεκριμένου προγράμματος με τίτλο, «Στήριξη Εργασίας σε 13 Περιφέρειες – Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα Στήριξης της Απασχόλησης», καλούνται οι 13 Περιφέρειες της χώρας να προχωρήσουν σε έναν ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχεδιασμό ο οποίος θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής.
Με δεδομένο το γεγονός ότι η προκήρυξη του προγράμματος αναμένεται μέχρι τον Μάιο  του 2011 και ότι η χρηματοδότηση είναι ανάλογη του αριθμού των θέσεων εργασίας που θα εξασφαλιστούν.
Με δεδομένο ότι τα προγράμματα δεν θα αμφισβητούν την εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας και την ισχύουσα σε κάθε χώρο κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας, την πλήρη και ασφαλισμένη εργασία καθώς και τα εργασιακά-ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. 

Σας ερωτάμε
Τι πρωτοβουλίες προτίθεστε να πάρετε σε πολιτικό επίπεδο , έτσι ώστε να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από το συγκεκριμένο πρόγραμμα απασχόλησης του Υπουργείου;
Θα προχωρήσετε άμεσα σε διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς για θέματα απασχόλησης ώστε να εξασφαλιστεί η ουσιαστική συμμετοχή των κοινωνικών φορέων  σε όλες τις φάσεις σχεδιασμού και εφαρμογής του συγκεκριμένου προγράμματος με σαφείς ιεραρχήσεις και καθορισμένο χρονοδιάγραμμα.
Πως απαντάτε στην πρόταση μας για διαπαραταξιακή Επιτροπή του Περιφερειακού Συμβουλίου που με την συνδρομή  επιστημονικής επιτροπής και  των κοινωνικών  φορέων  των  εργαζομένων  θα παρακολουθεί την εφαρμογή του προγράμματος;

20/3/2011
Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ


NEWSLETTER