Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011 17:24

Η Περιφέρεια για την ολοκλήρωση της επιχειρηματικής συνάντησης

Γράφτηκε από την

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε η ξενάγηση στην περιφέρεια Πελοποννήσου των 40 οικονομικών και εμπορικών ακόλουθων των ξένων πρεσβειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Συγκεκριμένα στην επίσκεψη σημειώθηκε η μεγαλύτερη συμμετοχή διπλωματών από τις προηγούμενες που έχουν υλοποιηθεί αφού την παρακολούθησαν διπλωμάτες από τις χώρες Γαλλία, Ουγγαρία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Λίβανο, Κροατία, Ιταλία, Αυστρία, Τυνησία, Αίγυπτο, Πολωνία, Κορέα, Φινλανδία, Λιθουανία, Καναδά, Βουλγαρία, Ρωσία, Μοντενέγκρο, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Βραζιλία, Βουλγαρία, Κίνα, Κούβα, Κύπρο, Ινδία,  Κουβέιτ, Μεξικό, Μολδαβία, Σλοβακία, Ισπανία, Ρουμανία,  Νότιο Αφρική, Ταϊπέι,  Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία και Σλοβενία.
Κατά την διαμονή τους οι εμπορικοί ακόλουθοι περιηγήθηκαν και στις πέντε περιφερειακές ενότητες σε πρότυπες βιομηχανίες της Πελοποννήσου και πραγματοποίησαν εκατοντάδες συναντήσεις με επιχειρηματίες, ενώ παράλληλα συνομίλησαν επί μακράν και διεξοδικά με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη. Στο περιθώριο του επιχειρηματικού προγράμματος είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν σημαντικά μνημεία και ομορφιές του τόπου μας.
Η συμμετοχή των επιχειρηματιών, που ξεπέρασε σε αριθμό τους 140, η διοργάνωση των περιηγήσεων και η υλοποίηση της εκδήλωσης κρίθηκε κατά κοινή ομολογία από τους διοργανωτές,
Invest in Greece και Περιφέρεια Πελοποννήσου, ως εξόχως επιτυχημένη. Τα απτά αποτελέσματα και οι ακριβείς αριθμοί συναντήσεων που προέκυψαν κατά τη διάρκεια του επιχειρηματικού ταξιδιού θα προβληθούν αναλυτικά από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου σε συνέντευξη Τύπου στο αμέσως προσεχές διάστημα.
Ειδικότερα η Περιφέρεια ευχαριστεί τους επιχειρηματίες της Πελοποννήσου που αγκάλιασαν αυτή την πρωτοβουλία, τα Πελοποννησιακά ΜΜΕ που πρόβαλαν με μεγάλη συχνότητα θεμάτων αυτή την επίσκεψη και το σύνολο σχεδόν των μελών του περιφερειακού συμβουλίου που συμμετείχε στις διοργανώσεις. Επίσης, τα επιμελητήρια Πελοποννήσου για τις ευγενικές τους χορηγίες των γευμάτων και των δείπνων.
Αλλωστε, σύμφωνα με δήλωση του κ. Π. Τατούλη «το επιχειρηματικό αυτό ταξίδι πρέπει να ειδωθεί ως ένα ισχυρό μήνυμα επιχειρηματικής εγρήγορσης, συνέχειας της δέσμευσης για τόνωση της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας. Αφού, αυτή η πρώτη επαφή με αμφότερους τους φορείς της συνέργειας (επιχειρηματική κοινότητα Πελοποννήσου, διπλωματικούς ακόλουθους από τη διεθνή κοινότητα, στελέχη των υπουργείων Ανάπτυξης – Πολιτισμού και Εξωτερικών) θα συνεχιστεί με εξαιρετική συνέπεια και στοχευμένες δράσεις. Η αποστολή μας αυτή άλλωστε επιβεβαιώνεται και από την επίσκεψη των εμπόρων της Κινεζικής αντιπροσωπείας στην Πελοπόννησο την επόμενη εβδομάδα».

Μέρα - Μέρα το πρόγραμμα της αποστολής

Αναλυτικότερα την Τετάρτη οι 40 διπλωμάτες έφτασαν στην Κάψια Αρκαδίας στο «Αρχοντικό Καλτεζιώτη» και μετά επισκέφτηκαν το Λεβίδι όπου παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα εκθέματα του Αρκαδικού Μουσείου Τέχνης και Ιστορίας. Στη συνέχεια παρατέθηκε δείπνο στους καλεσμένους με την ευγενική χορηγία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, όπου απήυθυναν σύντομο χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλης και ο Πρόεδρος του Invest in Greece κ. Αριστομένης (Άρις) Μ. Συγγρός ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Δημήτριος Λουκάς και ο Πρόεδρος του Διπλωματικού Σώματος και Εμπορικός Ακόλουθος της πρεσβείας του Καναδά κ. Μπράϊαν Γιανγκ.
Το πρωί της Πέμπτης οι διπλωμάτες επισκέφτηκαν πρότυπες μονάδες παραγωγής φωτοβολταϊκών όπου τους υποδέχτηκαν η διοίκηση των μονάδων, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Τάσος Χειβιδόπουλος και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας κ. Μ. Κονοπισόπουλος και μετά οδηγήθηκαν στο νομό Αργολίδας όπου ξεναγήθηκαν στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα – Μουσείο «Βασίλειος Παπαντωνίου» στο Ναύπλιο.
Ακολούθησε ξενάγηση σε οινοποιείο όπου έγινε ξενάγηση από τον πρόεδρο της ΕΝΟΑΠ κ. Σκούρα. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας  διοργανώθηκε ημερίδα με θέμα «Οι Αναπτυξιακές Προοπτικές της Περιφέρειας Πελοποννήσου». Κατά  τη διάρκεια της ημερίδας ομιλίες παραχώρησαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. π. Τατούλης, ο κ. Χρήστος Αλεξάκης Διευθύνων Σύμβουλος του Invest in Greece και ο κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ο κ. Σπυρόπουλος, ο κ. Γιώργος Καραμπάτος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, καθώς και εκπρόσωποι ξένων εταιριών που έχουν επενδύσει στην περιφέρεια, την προσφώνηση των ομιλητών πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ντίνα Νικολάκου. Το πρόγραμμα της Πέμπτης ολοκληρώθηκε με το δείπνο των καλεσμένων στο οινοποιείο Σπυρόπουλου με την ευγενική χορηγία της επιχείρησης.
Την Παρασκευή οι διπλωμάτες είχαν την ευκαιρία στο συνεδριακό χώρο του Αρχοντικού Καλτεζιώτη να παρακολουθήσουν τις ομιλίες του υπουργού Ανάπτυξης και Πολιτισμού κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, του Προέδρου  του Invest in Greece κ. Αριστομένη (Άρις) Μ. Συγγρού, του Προέδρου του ΕΟΤ κ. Χρήστου Αλεξάκη Πρόεδρος του ΕΟΤ, του κ. Νικόλα Κανελλόπουλου, του Προέδρου του ΟΠΕ κ. Αλέκου Χολέβα, και του Πρύτανη Πανεπιστημίου κ. Θεόδωρου Παπαθεοδώρου. Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν και οι Αντιπεριφερειάρχες Ευάγγελος Γιαννακούρας, Ντία Τζανετέα, Απόστολος Παπαφωτίου.
Μετά τη λήξη των ομιλιών οι διπλωμάτες αρχικά στο Αρχοντικό Καλτεζιώτη στην Κάψια και στην συνέχεια στο Costa Navarino στην Πύλο πραγματοποίησαν πάνω από 1.300 κατ’ ιδίαν συναντήσεις με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Πελοπόννησο. Στο Costa Navarino οι ξένοι διπλωμάτες αφού απόλαυσαν το γεύμα τους με την ευγενική χορηγία της Διοίκησης του ξενοδοχείου, παρακολούθησαν στο συνεδριακό κέντρο τις παρουσιάσεις του προέδρου του ΕΟΤ, κ. Νίκου Κανελλόπουλου, του προέδρου του ΟΠΕ κ. Αλέκου Χολέβα καθώς και τον κ. Δημήτριο Μίχα Σύμβουλο Α’ Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών.
Το απόγευμα οι εμπορικοί και οικονομικοί ακόλουθοι των ξένων πρεσβειών στα πλαίσια του προγράμματος επισκέφτηκαν και άλλες εξαγωγικές μονάδες - ελαιοτριβεία στην Καλαμάτα και εν συνεχεία τους παρατέθηκε δείπνο ευγενική χορηγία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.
Το Σάββατο η ομάδα του διπλωματικού σώματος  επισκέφτηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο στο Μυστρά και τις βυζαντινές εκκλησίες που βρίσκονται στη γύρω περιοχή, καθώς και τον Αρχαιολογικό χώρο της Σπάρτης και το άγαλμα του Λεωνίδα. Ακολούθησε η ξενάγηση στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού καθώς και επίσκεψη σε βιομηχανική μονάδα επεξεργασίας εσπεριδοειδών.
Το βράδυ κατά τη διάρκεια του δείπνου που ήταν ευγενική χορηγία του Επιμελητηρίου Λακωνίας, πραγματοποιήθηκε μία εκπληκτική παρουσίαση για τις ιχθυοκαλλιέργειες από τον καθηγητή κ. Στεφανή.
Την Κυριακή η ομάδα των ξένων ακόλουθων ξεναγήθηκε στον Αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών όπου θαύμασε τα ιστορικά μνημεία της  φημισμένης περιοχής. Στη συνέχεια επισκέφτηκε το Λουτράκι με πρώτο σταθμό το Υδροθεραπευτήριο. Εκεί τους υποδέχτηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Γιώργος Δέδες, οι Αντιπεριφερειάρχες Απόστολος Παπαφωτίου και Ντίνα Νικολάκου, ο Αντιδήμαρχος Λουτρακίου κ. Γιώργος Γλυκοφρύδης και ο διευθυντής του Υδροθεραπευτηρίου κ. Νίκος Πετρίτσης. Ακολούθησε ξενάγηση και γεύμα στο Club Hotel Casino Λουτρακίου. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στον Ισθμό και στο Μουσείο της Διώρυγας.
Τέλος την εξαιρετική ικανοποίησή τους εξέφρασαν οι εμπορικοί και οικονομικοί ακόλουθοι τόσο για την πενθήμερη φιλοξενία τους, όσο και για την ευκαιρία που τους δόθηκε να πραγματοποιήσουν για πρώτη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα τόσες επιχειρηματικές συναντήσεις και μάλιστα με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα και για τις δύο πλευρές.

Από το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου


NEWSLETTER