Παρασκευή, 01 Απριλίου 2011 12:46

ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας: Ανησυχία Τατούλη για ξεσηκωμό της κοινωνίας πίσω από τη σύσκεψη για την ασφάλεια

Γράφτηκε από την


Η ανησυχία για ξεσηκωμό των εργαζομένων και της κοινωνίας θεωρεί το ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας ότι είναι η πραγματική αφορμή για την ευρεία σύσκεψη για το θέμα της ασφάλειας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, που συγκάλεσε τη Τρίτη ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης. Με ανακοίνωσή του το ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας αναφέρει αναλυτικά:
"Μετά το ψήφισμα που καταδικάζονται οι καταλήψεις των αγωνιζόμενων πολιτών από την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου, έρχεται η ευρεία σύσκεψη με την Αστυνομική Διεύθυνση για το θέμα της ασφάλειας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Φαίνεται καθαρά, για τον κ. Τατούλη, «στη μεγάλη κρίση που περνάει ο τόπος μας, τα ζητήματα ασφάλειας είναι το σημαντικότερο στοιχείο για να διαφυλαχθεί στο ακέραιο ο κοινωνικός ιστός και το αίσθημα της κοινωνικής αλληλεγγύης» και όπως επίσης είπε «η κρίση δεν θα ξεπεραστεί εάν όλοι εμείς δεν τηρούμε τους νόμους και τους κανόνες του κράτους» και «για να γίνουν επενδύσεις θα πρέπει να είναι υψηλός ο δείκτης ασφάλειας και αστυνόμευσης» και ζήτησε από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις να υπερβάλουν εαυτόν.
Είναι φανερό ότι ο κ. Τατούλης για εκείνο που ανησυχεί, είναι οι αγωνιστικές αντιδράσεις των εργαζομένων, των επαγγελματιών, των αγροτών κ.λπ., γιατί η περίοδος των επικοινωνιακών διαβουλεύσεων τελειώνει, όπως επίσης τελειώνει και το παραμύθι της ανάπτυξης που δήθεν θα φέρει το μνημόνιο.
Αν νομίζει ο κ. Τατούλης και η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου ότι με ευκολία θα εκποιήσουν την δημόσια περιουσία της χώρας είναι γελασμένοι. Πολύ σύντομα θα πάρουν την απάντηση από τον ελληνικό λαό αλλά και από τους Ελληνες εργαζόμενους αστυνομικούς, γιατί και το παιδί του αστυνομικού θα είναι άνεργο.
Η ζωή έχει αποδείξει κ. Τατούλη, ότι οι λαοί έχουν προχωρήσει, όταν στηρίζονται στα δικά τους ποδάρια και όταν αγωνίζονται. Και την ισχυρή οικονομία που επικαλείσθε συχνά ότι πρέπει να δημιουργήσουμε, θα την δημιουργήσουμε όχι περιμένοντας τους ξένους για να κάνουν επενδύσεις πουλώντας τη γη μας και τον πλούτο μας, αλλά όταν για παράδειγμα, επιβάλλουμε στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. να επιτρέψουν στους Ελληνες αγρότες να παράγουν ελληνική πατάτα, που να καλύπτει τις ανάγκες της χώρας και όχι να τρώμε πατάτα από την Αίγυπτο για να πλουτίζει το κερδοσκοπικό εμπόριο και να την βαπτίζουν και ελληνική. Γιατί αυτές είναι οι πολιτικές που ακολουθούνται για πολλά χρόνια στη χώρα μας, πολιτικές που εσείς στηρίζατε και στηρίζετε".


NEWSLETTER