Πέμπτη, 21 Απριλίου 2011 21:53

Προσορινή διαταγή για την "Πελοπόννησος Α.Ε." - Στο κενό η προσπάθεια Τατούλη να πάρει την πλειοψηφία

Γράφτηκε από τον

Προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου "φρέναρε" τη λειτουργία της "Πελοπόννησος Α.Ε." μέχρι να εκλεγεί η Περιφερειακή Ενωση Δήμων (ΠΕΔ), που θα αντικαταστήσει τις ΤΕΔΚ των νομών της Περιφέρειας. Αιτία αποτέλεσε η εκχώρηση του 1% των μετοχών της ΤΕΔΚ Αργολίδας στην αιρετή Περιφέρεια, προκειμένου να έχει αυτή την πλειοψηφία της διοίκησης της εταιρείας, σε βάρος της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης. Κατά της απόφασης, που συνιστά ηθικό και πολιτικό ζήτημα, προσέφυγε ο τέως δημοτικός σύμβουλος Ασκληπιείου Αλέξανδρος Τσιλογιάννης με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και το δικαστήριο τον δικαίωσε, εκδίδοντας προσωρινή διαταγή αναστολής εκτέλεσης της απόφασης.
Ο κ. Τσιλογιάννης που ήταν μέλος του απερχόμενου Δ.Σ. της "Πελοπόννησος Α.Ε.", αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του "Πελοπόννησος - Κέντρο Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης" μας ενημέρωσε ότι τον Ιανουάριο το Δ.Σ. της ΤΕΔΚ Αργολίδας με τέως - καποδιστριακούς δημάρχους που η θητεία τους είχε λήξει το 2010, (μάλιστα είτε δεν επανεξελέγησαν, είτε δεν ασχολήθηκαν καθόλου με τις εκλογές του "Καλλικράτη") πήρε απόφαση κι εκχώρησε το 1% των μετοχών της Τοπικής Ενωσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Με την απόφαση αυτή, στο 11μελές Δ.Σ. της εταιρείας την πλειοψηφία εξασφάλισε η Περιφέρεια, που πήρε το 11ο μέλος (είχαν από 5 μέλη η Περιφέρεια - 1 ανά νομαρχιακή αυτοδιοίκηση και η πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση - 1 ανά ΤΕΔΚ) και ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης πήρε τη θέση του κ. Τσιλογιάννη στο νέο Δ.Σ. (ήταν ως εκπρόσωπος του Κέντρου Στρατηγικού Σχεδιασμού).
Στην πρώτη συνεδρίαση μετά τη συγκρότηση σε Σώμα του νέου Δ.Σ. της "Πελοπόννησος", όπου ο κ. Τατούλης εξελέγη πρόεδρος, το Δ.Σ. επιχείρησε να εγκρίνει την απόφαση εκχώρησης του 1% των μετοχών. Την απόφαση αυτή μπλόκαρε ο κ. Τσιλογιάννης προσφεύγοντας στο δικαστήριο, που τον δικαίωσε.
«Να μην υλοποιηθεί η απόφαση μέχρι να συγκληθεί η ΠΕΔ, που αποτελεί τη διάδοχη κατάσταση των ΤΕΔΚ», επεσήμανε ο τέως δημοτικός σύμβουλος και πρώην δήμαρχος Ασκληπιείου, αναφέροντας ότι οι 4 καλλικρατικοί δήμαρχοι της Αργολίδας διαφωνούν με την εκχώρηση των μετοχών.
Ο κ. Τσιλογιάννης παρατηρεί πως πρόκειται για ηθικό και πολιτικό ζήτημα κι εξηγεί: «Δηλαδή, θα μπορούσε να κάνει το ίδιο ο κ. Δράκος που έχασε τις εκλογές, με τις μετοχές της Ν.Α. Μεσσηνίας, για να μην έχει την πλειοψηφία ο κ.  Τατούλης;».
Στο προεδρείο της "Πελοπόννησος" εξελέγησαν όλοι οι εκλεκτοί της Περιφέρειας, καθώς πέρα από τον κ. Τατούλη που εξελέγη πρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος εξελέγη ο Κωνσταντίνος Μπιτζής - οικονομολόγος από την Αργολίδα - υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό του κ. Τατούλη που δεν εξελέγη και αντιπρόεδρος ο Αγγελος Παπαγγελόπουλος - περιφερειακός σύμβουλος της πλειοψηφίας, που στο Δ.Σ. της εταιρείας μετέχει ως εκπρόσωπος της ΤΕΔΚ Κορινθίας, ως τέως δημοτικός σύμβουλος Σικυωνίων.