Παρασκευή, 06 Μαϊος 2011 21:11

Επιστολή διαμαρτυρίας Πετράκου για δυσλειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την

Κύριε πρόεδρε, κύριε περιφερειάρχη,
Είμαι υποχρεωμένος να απευθυνθώ σε σας με την επιστολή μου αυτή για να διαμαρτυρηθώ και να σας επισημάνω ότι παραβιάζεται ο κανονισμός λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου διότι για μια ακόμη φορά δεν εντάχθηκε στην ημερήσια διάταξη η επερώτησή μου με θέμα: «Ο συγκεντρωτικός τρόπος διοίκησης από τον κ. Περιφερειάρχη δυσκολεύει την εξυπηρέτηση των πολιτών και τη λειτουργία των υπηρεσιών», η οποία έχει κατατεθεί από 26 Φεβρουαρίου 2011!
Κύριε Πρόεδρε, έχω την απόλυτη βεβαιότητα ότι ο κανονισμός του Περιφερειακού Συμβουλίου ορίζει σαφώς ότι οι επερωτήσεις συζητούνται υποχρεωτικά στην επόμενη συνεδρίαση. Έχουν μεσολαβήσει από την ημερομηνία κατάθεσης της ανωτέρω επερώτησής μου τουλάχιστον τρεις τακτικές συνεδριάσεις και η συνεδρίαση της προσεχούς Δευτέρας είναι, αν δεν κάνω λάθος, η τέταρτη.
Διότι όπως τονίζω το θέμα δεν έχει να κάνει κυρίως με το αν μεταβιβάζει αρμοδιότητες ή όχι στους Αντιπεριφερειάρχες, αλλά έχει να κάνει πρωτίστως με την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών.
Είναι αδιανόητο κατά τη γνώμη μου, για να βγει εκτός έδρας ένας υπάλληλος να μην μπορεί να υπογράψει και να αποφασίσει γι’ αυτό ο διευθυντής του, αλλά να χρειάζεται να πηγαινοφέρνει την αίτησή του στην Τρίπολη για να την υπογράψει ο κ. Περιφερειάρχης. Αυτό είναι το άκρον άωτον της γραφειοκρατίας.
Συνεπώς, θέλω να τονίσω ότι ο κ. Περιφερειάρχης είναι υποχρεωμένος να απαντήσει στην προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην επερώτησή μου αυτή. Γι’ αυτό παρακαλώ όπως ενταχθεί η συγκεκριμένη επερώτηση, την οποία σας επισυνάπτω και πάλι, για να απαντηθεί στη συνεδρίαση της Δευτέρας.
6/5/2011

Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ


ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ: «Ο συγκεντρωτικός τρόπος διοίκησης από τον κ. Περιφερειάρχη δυσκολεύει την εξυπηρέτηση των πολιτών και τη λειτουργία των υπηρεσιών»

Κύριε πρόεδρε, κύριε περιφερειάρχη,
Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι έχει μεν σχέση με τη λειτουργία σας ως Περιφερειάρχης με τους κυρίους Αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων, θεωρώ όμως υποχρέωσή μου να ζητήσω να δώσετε εξηγήσεις, αλλά και να αλλάξετε τον τρόπο της μέχρι τώρα διοίκησής σας, διότι είναι θέμα που έχει σχέση κυρίως με την εξυπηρέτηση των πολιτών και την διευκόλυνση της δουλειάς των υπαλλήλων των Περιφερειακών Ενοτήτων.
Η εφαρμογή του «Καλλικράτη» μέχρι σήμερα στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου έχει δυσκολέψει πολύ και τους υπαλλήλους, αλλά έχει δυσκολέψει και την εξυπηρέτηση των πολιτών. Καθημερινά ακούμε διαμαρτυρίες για τον συγκεντρωτικό τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Περιφέρεια.
Παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των πολιτών, διότι τα δεκάδες έγγραφα που εκδίδονται από τις Διευθύνσεις των Περιφερειακών Ενοτήτων πηγαινοέρχονται καθημερινά στην Τρίπολη για υπογραφή και κύρωση από εσάς, κ. Περιφερειάρχη.
Αλλά και τα στοιχειώδη έγγραφα όπως είναι οι εγκριτικές αποφάσεις για να βγουν οι υπάλληλοι εκτός έδρας, πρέπει να υπογράφονται από εσάς.
Η αιτία όλων αυτών είναι το ότι μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει από τον Περιφερειάρχη εκχώρηση αρμοδιοτήτων και δεν έχει δοθεί δικαίωμα υπογραφής στον Αντιπεριφερειάρχη της κάθε Περιφερειακής Ενότητας και στους Διευθυντές των υπηρεσιών τουλάχιστον για τις εκτός έδρας μετακινήσεις των υπαλλήλων.
Η συνέχιση αυτής της κατάστασης και η επιμονή σας να υπογράφετε εσείς όλα τα έγγραφα, είναι βέβαιο ότι θα χειροτερεύσει και την εξυπηρέτηση των πολιτών και τη δουλειά των υπαλλήλων, αλλά και συνολικά θα «μπλοκάρει» τη λειτουργία της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.
Εχω τη γνώμη ότι επιβάλλεται να προωθήσετε άμεσα το δικαίωμα υπογραφής στους Αντιπεριφερειάρχες της κάθε Περιφερειακής Ενότητας και στους Διευθυντές των υπηρεσιών τουλάχιστον για τις εκτός έδρας μετακινήσεις των υπαλλήλων για να μπορέσει να λειτουργήσει στοιχειωδώς το σύστημα.
Σας ερωτώ λοιπόν, θα εκχωρήσετε το δικαίωμα υπογραφής στους Αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων και στους Διευθυντές των υπηρεσιών για να βελτιωθεί η και εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και η δουλειά των υπαλλήλων;
26/2/2011

Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ