Παρασκευή, 27 Μαϊος 2011 20:57

Ικανοποίηση Μαλαπάνη από τη στροφή Τατούλη για τα αεροδρόμια

Γράφτηκε από τον

Την απόλυτη ικανοποίησή του για την προχθεσινή τοποθέτηση του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, περί προτεραιότητας του αεροδρομίου Καλαμάτας -όπως άλλωστε είχε τονίσει και ο ίδιος-, εξέφρασε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Χρήστος Μαλαπάνης.
«Νομίζω ότι έτσι όπως είχε εξαρχής οριοθετηθεί από τον ίδιο, αλλά και όπως το τοποθέτησε χθες, ότι πρώτα η Καλαμάτα και μετά η Τρίπολη -γιατί η Τρίπολη απευθύνεται με έναν ιδιαίτερο διαγωνισμό σε ιδιωτικά κεφάλαια για την ανάπτυξή της- δε νομίζω ότι μπορεί να υπάρχουν ουσιώδεις αντιρρήσεις από κανέναν», είπε ο κ. Μαλαπάνης.
Ο αντιπεριφερειάρχης διευκρίνισε ότι, με βάση την ενημέρωση που είχε από τον κ. Τατούλη, «τα ιδιωτικά κεφάλαια που θα τοποθετηθούν στην Τρίπολη είναι εκείνα που θα εξετάσουν τις δυνατότητες που προσφέρει το συγκεκριμένο αεροδρόμιο για low cost (χαμηλού κόστους) κίνηση και θα αποφασίσουν την επένδυση».
Εκτίμησε πως «αυτή η λύση ευνοεί γενικότερα την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο σύνολό της. Και με την προϋπόθεση ότι παραμένει πρώτη προτεραιότητα ο αερολιμένας της Καλαμάτας, νομίζω ότι το θέμα είναι σε σωστό δρόμο».
Επέμεινε ότι «το αεροδρόμιο στην Τρίπολη απευθύνεται σε ιδιωτικά κεφάλαια» και ενημέρωσε πως, όπως τον πληροφόρησε ο κ. Τατούλης, «θα είναι μια χωριστή διαδικασία, δε θα βγει μαζί με τα άλλα αεροδρόμια της χώρας». Υποστήριξε ότι «αν υπάρχει κρατική συμμετοχή, θα είναι μικρή. Κύριος όγκος θα είναι τα ιδιωτικά κεφάλαια, που θα φτιάξουν ένα αεροδρόμιο το οποίο θα απευθύνεται σε πτήσεις χαμηλού κόστους».
Ο κ. Μαλαπάνης παρατήρησε ότι «σύμφωνα με δημοσίευμα της "Καθημερινής" το περασμένο Σάββατο, όπου μπήκαν οι εταιρείες χαμηλού κόστους, η τουριστική κίνηση εκτινάχθηκε» - και ανέφερε ως παράδειγμα τα αεροδρόμια της Κω και της Ρόδου.


NEWSLETTER