Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2011 20:51

Υπέγραψε τελικά αρμοδιότητες στους αντιπεριφερειάρχες ο Τατούλης

Γράφτηκε από τον

Αρμοδιότητες στους αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων και στους θεματικούς, καθώς και σε προϊσταμένους διευθύνσεων, ανέθεσε επιτέλους μετά από 6 μήνες, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. Οπως επισημαίνει στην απόφαση, έλαβε υπόψη του «την ανάγκη απλούστευσης των διαδικασιών κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων και με σκοπό την ταχεία διεκπεραίωση των υποθέσεων και την εξασφάλιση της εύρυθμης και αποδοτικής λειτουργίας των υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου και αρτιότερης εξυπηρέτησης των πολιτών».
Ειδικότερα, στους αντιπεριφερειάρχες των Π.Ε. αναθέτει την άσκηση αρμοδιοτήτων με βάση την οργανωτική διάρθρωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας: α) Που σχετίζονται με τη λειτουργία, οργάνωση, συντονισμό και την εποπτεία όλων των υπηρεσιών της οικείας Π.Ε. β) Που αφορούν την εκτέλεση όλων των αποφάσεων του περιφερειάρχη, του Περιφερειακού Συμβουλίου και των Επιτροπών του που σχετίζονται με την οικεία Π.Ε. γ) Την ευθύνη για το συντονισμό, την επίβλεψη και την υλοποίηση του έργου της πολιτικής προστασίας για την πρόληψη, ετοιμότητα, αντιμετώπιση και αποκατάσταση των καταστροφών εντός των ορίων της οικείας Π.Ε.
Στους ίδιους, μεταξύ άλλων, ανατίθεται η υπογραφή "με εντολή περιφερειάρχη" αδειών και μετακινήσεων εκτός έδρας των προϊσταμένων των Διευθύνσεων των Π.Ε. και η έγκριση των σχολικών εκδρομών.
"Με εντολή περιφερειάρχη" ανατίθεται υπογραφή σε διάφορα θέματα σε προϊσταμένους διευθύνσεων στην έδρα της Περιφέρειας και στις Περιφερειακές Ενότητες.