Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012 13:47

Παναγιώτης Λύρας, γεν. γραμματέας της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της Ν.Δ.: «Ο Σαμαράς είναι ο ηγέτης που έχει ανάγκη η χώρα»

Γράφτηκε από τον

"Ο Σαμαράς είναι ο ευφυής, τολμηρός, ο ταλαντούχος πολιτικός ηγέτης, που έχει ανάγκη η χώρα, που μπορεί να εμπνεύσει και να συνεγείρει το λαό", σημειώνει ο γ.γ. της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της Ν.Δ. Παναγιώτης Λύρας, μιλώντας στην "Ε".


1. Ο κόσμος είναι θυμωμένος με τα δυο μεγάλα κόμματα. Γιατί ο πολίτης θα πρέπει να ψηφίσει τη Ν.Δ. στις ερχόμενες εκλογές;

«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Σε αυτή τη χώρα εκτός από τα πράσινα λιβάδια της πασοκικής προπαγάνδας και τους αριστερούς προφήτες της συμφοράς, υπάρχει και η ευθύνη. Η Ν.Δ. είχε τη δυνατότητα της εύκολης αντιπολίτευσης, αλλά προτιμήσαμε τα δύσκολα. Και σήμερα μπορούμε να κοιτάμε τον κόσμο, να του λέμε την αλήθεια, έστω και επώδυνη».

2. Η Ν.Δ. επιδιώκει αυτοδυναμία. Αισιοδοξείτε ότι θα τα καταφέρει; Αν δεν το πετύχει, τι είδους συνεργασία βλέπετε;

«Την αυτοδυναμία τη ζήτησε ο Αντ. Σαμαράς όχι με τη σκέψη στην πρόσκαιρη αποτύπωση ενός εκλογικού αποτελέσματος, αλλά με την απόλυτη συνείδηση του καθήκοντος που από την Ιστορία καλείται να αναλάβει. Το βάρος της ανασυγκρότησης της χώρας απαιτεί ευρύτερη συνεννόηση και συνεργασία, αλλά και αυτό προϋποθέτει έναν ηγέτη ελεύθερο από ισορροπιστικές λογικές, από συμβιβαστικές υποχωρήσεις. Η αυτοδυναμία είναι σεβασμός στη Δημοκρατία και όχι εκβιασμός».

3. Τι απαντάτε σε αυτούς που επικρίνουν και έχουν γυρίσει την πλάτη στη Ν.Δ., γιατί από την αντιμνημονιακή πολιτική πέρασε στη στήριξη του μνημονίου;

«Ο αγαπητός Χάρρυ Κλυνν έγραψε πρόσφατα στο Διαδίκτυο: "Η χώρα έχει ανάγκη από ευφυή, αποφασιστικό, εμπνευσμένο, τολμηρό, και κυρίως ταλαντούχο πολιτικό ηγέτη, ικανό να εμπνεύσει και συνεγείρει το λαό". Τον έχουμε. Ο Σαμαράς είχε την ευφυΐα να δει από την αρχή ότι το μνημόνιο ήταν λάθος. Είχε την αποφασιστικότητα να το καταψηφίσει όταν το ΠΑΣΟΚ και οι πρόθυμοι θιασώτες του το θεωρούσαν σωτηρία. Είχε την έμπνευση και το θάρρος να μας παρουσιάσει μια άλλη πρόταση εξόδου από την κρίση με έμφαση στην ανάπτυξη. Σήμερα όλοι μιλάνε για την ανάπτυξη. Τότε το Σαμαρά, τον είπαν… Χάρρυ Πότερ! Τώρα, αν εμπνέει το λαό, εμείς οι Μεσσήνιοι το ξέρουμε καλύτερα από τον καθένα και για αυτό τον εμπιστευόμαστε. Και η Ελλάδα το ξέρει και η Ευρώπη το είδε, αν το είχε ξεχάσει. Ανυπότακτος με όποιο κόστος μπροστά στο εθνικό συμφέρον. Αν είχε εισακουστεί, δεν θα φτάναμε εδώ».

4. Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες του Π. Καμμένου φαίνεται να έχουν δυναμική και να μπαίνουν στη Βουλή. Πόσο αυτό θα επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα της Ν.Δ.;

«Ο πραγματικά ελεύθερος δεν είναι αυτός που γίνεται το Κ.Κ.Ε. (μ/λ) της Δεξιάς! Είναι δύσκολο πάντως να κάνεις κριτική σε ένα δημοσκοπικό κόμμα(;), χωρίς πρόεδρο, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς θέσεις μόνο με εύκολα συνθήματα και τσιτάτα. Γεννήθηκε για να ανακόψει την πορεία της Ν.Δ. προς την αυτοδυναμία. Η ευθύνη και η απόφαση της διακυβέρνησης του τόπου είναι θέμα συνείδησης και δεν μπορεί να είναι προϊόν των social media! Η κάλπη του 2012 είναι η κρισιμότερη μετά τη μεταπολίτευση και δεν είναι Facebook! Με τα "like" δεν κυβερνάς τον τόπο».

5. Οι υποψηφιότητες για τα ψηφοδέλτια κατατέθηκαν. Θα υπάρξουν και άλλες προσθήκες ονομάτων και πότε βλέπετε τις ανακοινώσεις των τελικών υποψηφίων;

«Η τελική εκτίμηση των αιτήσεων ενδιαφέροντος και η ολοκλήρωση των ψηφοδελτίων καταστατικά είναι ευθύνη του προέδρου, όπως και η ώρα της ανακοίνωσης. Για τη Μεσσηνία υπάρχει η ιδιαιτερότητα ότι είναι η εκλογική περιφέρεια του Αντ. Σαμαρά που πέρα από το στερεότυπο ότι αυτός ξέρει καλύτερα τους πάντες, υπάρχει και ο προσωπικός αγώνας όλων. Ολα τα στελέχη της Ν.Δ., οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν και αυτοί που δεν θα επιλεγούν, θα κάνουμε προεκλογικό αγώνα σαν να είμαστε οι ίδιοι υποψήφιοι. Σε αυτόν τον αγώνα δεν υπάρχουν περιθώρια για προσωπικές προωθήσεις και μάταιες αναζητήσεις του προσωπικού σταυρού».




ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Παναγιώτης Λύρας είναι γ.γ. της ΝΟ.Δ.Ε. Μεσσηνίας της Ν.Δ. και εργάζεται στην τοπική καπνοβιομηχανία Καρέλια. Ανήκει στα νεότερα στελέχη της Ν.Δ. που δραστηριοποιήθηκαν μετά την εκλογή του Αντ. Σαμαρά στην ηγεσία του κόμματος και το κάλεσμά του στην κοινωνία. Προηγουμένως είχε διαγράψει ήδη πορεία δίπλα στον πρόεδρο της Ν.Δ., ακολουθώντας τον σε όλες τις παρουσίες και "απουσίες" στην ενεργό πολιτική. Συμμετέχει ως μέλος στη Γραμματεία Νέων Τεχνολογιών της ΝΔ και είναι ο υπεύθυνος Διαδικτύου της ΝΟΔΕ. Εχει εργαστεί στο παρελθόν σε φαρμακευτικές εταιρείες ως ιατρικός επισκέπτης.