Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012 08:55

Φώτης Χαρίτος πολιτευτής του ΛΑΟΣ: Συμμετοχή στην κυβέρνηση με τήρηση προϋποθέσεων

Γράφτηκε από τον

 

«Οι προϋποθέσεις που θέσαμε μπρος στις πιέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας και των δυο πολιτικών αρχηγών (κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαρά), για να μετέχουμε στη κυβέρνηση Παπαδήμου, δεν τηρήθηκαν και γι’ αυτό αποχωρήσαμε», σημειώνει στην “Ε“ ο πολιτευτής του ΛΑΟΣ Φώτης Χαρίτος.

Συνέντευξη στον Γιάννη Σινάπη

 

1. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε αισιόδοξος στην Καλαμάτα για το εκλογικό αποτέλεσμα του κόμματος. Είναι έτσι τα πράγματα;

«Φυσικά η πληροφόρηση του αρχηγού του κόμματος είναι σαφώς πληρέστερη από εκείνη που έχουμε εμείς τα στελέχη. Είναι δε κοινό μυστικό ότι υπάρχουν κρυφές δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των οποίων γνωρίζουν ελάχιστοι άνθρωποι. Ενας εξ αυτών είναι, σίγουρα, ο πρόεδρός μας, ο οποίος, θα σας θυμίσω, είναι συνάδελφός σας και μάλιστα πολύ πετυχημένος, αφού επί δεκαετίες διέπρεψε στο χώρο του ρεπορτάζ. Ως εκ τούτου, η αισιόδοξη τοποθέτηση του (ρεπόρτερ) προέδρου μας κ. Καρατζαφέρη, προφανώς εδράζεται σε πραγματικές ενδείξεις. Αλλωστε, πάντοτε μέχρι σήμερα, οι δημοσκοπήσεις (που δημοσιοποιούνται) μας έδιναν λιγότερα ποσοστά από εκείνα που τελικά καταφέρναμε στις εκλογές».

 

2. Δε θα επηρεάσουν αρνητικά οι αποχωρήσεις Βορίδη και Γεωργιάδη και η αλλαγή πολιτικής σε σχέση με το μνημόνιο;

«Καλώς ή κακώς (ο λαός θα το κρίνει) στις μέρες μας παρατηρείται ευρέως το φαινόμενο των κομματικών “μεταγραφών“. Ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι ένα εθνικό πατριωτικό κόμμα με συγκεκριμένο ιδεολογικό προσανατολισμό και χριστιανορθόδοξες αρχές, όπου τα πρόσωπα έχουν δευτερεύοντα ρόλο. Κατά συνέπεια καμιά αποχώρηση και καμιά προσχώρηση δεν μπορεί να αλλάξει την πορεία και την προοπτική του κόμματος. Οσον αφορά τη στάση μας σε σχέση με τα μνημόνια και την κυβέρνηση συνεργασίας, το μόνο που έχω να πω και μάλιστα με ένα αίσθημα πικρίας, είναι ότι η πολιτική ανοχή, διπλωματία και διαλλακτικότητα που επιδείξαμε ενώπιον ενός σοβαρού και δυσεπίλυτου οικονομικού προβλήματος της χώρας, που επί δεκαετίες δημιούργησαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, μεταφράστηκε από ορισμένους, σκοπίμως και αδίκως, σαν πολιτικός οπορτουνισμός».

 

3. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση, ο ΛΑΟΣ θα μετάσχει σε κυβερνητικό σχήμα;

«Οι προϋποθέσεις που θέσαμε μπρος στις πιέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας και των δυο πολιτικών αρχηγών (κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαρά), για να μετέχουμε στη κυβέρνηση Παπαδήμου, ήταν πολύ συγκεκριμένες: Οχι περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων. Οχι παραχώρηση, έστω και στο ελάχιστο, εθνικής κυριαρχίας. Αμεση αποπομπή των λαθρομεταναστών από τη χώρα. Τίποτα από τα παραπάνω δεν τηρήθηκε και γι’ αυτό αποχωρήσαμε από την κυβέρνηση Παπαδήμου. Κατόπιν αυτών, παθόντες και μαθόντες πλέον, για μετάσχουμε σε νέο κυβερνητικό σχήμα, οι προϋποθέσεις που θα θέσουμε και οι δεσμεύσεις που θα απαιτήσουμε θα είναι έγγραφες, με γνώμονα και πάλι το συμφέρον της πατρίδας και του απλού κόσμου».

 

4. Ο κ. Καρατζαφέρης καταγγέλλει τη μείωση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας. Ποια είναι τελικά η άποψη του ΛΑΟΣ για την Ευρωπαϊκή Ενωση;

«Οι θέσεις του κόμματος είναι αταλάντευτα υπέρ μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ενωσης και ενός ενιαίου δυνατού νομίσματος, του ευρώ. Μάλιστα, εμείς λέμε ότι επειδή τα εξ ανατολών σύνορα της Ελλάδας δεν είναι μόνο ελληνικά σύνορα, αλλά ταυτόχρονα είναι και ευρωπαϊκά, αφού εισερχόμενος κανείς στο Αιγαίο από την Τουρκία εισέρχεται σε ευρωπαϊκό - κοινοτικό έδαφος, καλούμε όλα τα κράτη - μέλη της Ε.Ε. να συνεισφέρουν ισοδύναμα στη φύλαξη των κοινών μας συνόρων. Με αυτό τον τρόπο και οι εταίροι μας θα πληρώσουν αυτό που τους αναλογεί και εμείς θα εξοικονομήσουμε κάμποσα δισ. ευρώ, που ξοδεύουμε κάθε χρόνο σε εξοπλιστικά προγράμματα».

 

5. Εγκληματικότητα και λαθρομετανάστες -ζητήματα που προτάσσει ο ΛΑΟΣ- θα παίξουν σημαντικό ρόλο και σ’ αυτές τις εκλογές;

«Αναντίρρητα θα πρέπει να παίξουν σημαντικό ρόλο τα δυο αυτά ζητήματα, στη διαμόρφωση της απόφασης όλων μας για το πώς θα ψηφίσουμε στις επερχόμενες εκλογές. Εγκληματικότητα και λαθρομετανάστευση είναι θέματα συναφή, αρκεί κανείς να σκεφτεί ότι το 70% των κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού είναι αλλοδαποί. Το ίδιο συμβαίνει και στα άλλα καταστήματα κράτησης της χώρας μας. Το 2011 οι δείκτες της πορνείας στη περιοχή της Αττικής ανέβηκαν κατά 1500%. Στη δε ελληνική ύπαιθρο και ειδικά στη Μεσσηνία, που με αφορά άμεσα, βασιλεύουν κυριολεκτικά οι αθίγγανοι, οι οποίοι έχουν αποθρασυνθεί τελείως. Εμείς έχουμε προτάσεις αντιμετώπισης των προβλημάτων αυτών, κυρίως, όμως, έχουμε την πολιτική βούληση να λύσουμε αυτά τα ζητήματα με συνοπτικές διαδικασίες».

 


 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Φώτης Χαρίτος γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1974. Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Παραλίας Καλαμάτας το 1992. Σπούδασε Νομικά στην Ιταλία και κατόπιν στην Νομική Αθηνών (1995-2000). Υπηρέτησε στις Ειδικές Δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού ως έφεδρος ανθυπολοχαγός - αλεξιπτωτιστής (2001-2002). Από το 2003 είναι δικηγόρος στην Αθήνα και σήμερα παρ’ Εφέταις. Είναι νομικός σύμβουλος και γραμματέας του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Εθνικών και Κοινωνικών Μελετών “Ιων Δραγούμης“, καθώς επίσης δικηγόρος και μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΛΑ.Ο.Σ. Γνωρίζει δύο ξένες γλώσσες, αγγλικά και ιταλικά.

 

 

 

 

Συνάντηση για τη

διαθήκη Αλεμάγκου

 

Συνάντηση είχε χθες ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος με τον εφημέριο του Πεταλιδίου Δημήτρη Κουρκουλή και τη διευθύντρια του Λυκείου Πεταλιδίου Ειρήνη Βιδάκη. Οι προαναφερόμενοι είναι εκτελεστές της ιδιόγραφης διαθήκης του Χρυσόστομου Αλεμάγκου, η οποία δημοσιεύτηκε από το Πρωτοδικείο Καλαμάτας. Η συνάντηση αφορούσε τη συνεννόηση μεταξύ τους για την αυριανή διαδικασία αποδοχής της κληρονομιάς στο Πρωτοδικείο, όπως προβλέπεται από το  νόμο. Επίσης συζήτησαν για το κοινωφελές ίδρυμα που θα συσταθεί και σκοπό θα έχει τη διαχείριση των χρημάτων που άφησε ο διαθέτης. Να σημειωθεί ότι το κληροδότημα αφορά ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, για το οποίο θα τηρηθεί προθεσμιακός λογαριασμός σε τράπεζα ή πιστωτικό ίδρυμα. Οι ετήσιοι τόκοι του θα διατίθενται κάθε χρόνο για την βράβευση του καλύτερου μαθητή και μαθήτριας που θα αποφοιτούν από την Γ‘ τάξη του Λυκείου Πεταλιδίου.

 

 

 

 

φωτο