Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012 13:47

Μπέσσυ Πλέτσα - Μέλος του Τομέα Δημοσίων Εργων της Ν.Δ.: Το εθνικό συμφέρον επέβαλε τον ελιγμό του Σαμαρά

Γράφτηκε από την





«Το όραμα του Αντώνη Σαμαρά και το πρόγραμμα της Ν.Δ. είναι αυτά που εγγυώνται την ανάπτυξη», σημειώνει στην "Ε" η Μπέσσυ Πλέτσα, μέλος του τομέα δημοσίων έργων της Ν.Δ. και υποψήφια βουλευτής το 2009. Και παρατηρεί πως «αν ελίχθηκε ο Αντ. Σαμαράς, το έκανε για λόγους εθνικού συμφέροντος».


Συνέντευξη στο Γιάννη Σινάπη

1 Γιατί τελικά δεν καταθέσατε αίτηση υποψηφιότητας βουλευτή; Θα στηρίξετε ενεργά τη Ν.Δ.;

«Καταρχήν ήμουν, είμαι και θα είμαι στην πρώτη γραμμή της μάχης για τη Ν.Δ. και τη Μεσσηνία. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι θα συμμετέχω σε όλες τις προγραμματισμένες κομματικές εκδηλώσεις και περιοδείες στο νομό, αλλά και με προσωπικές συγκεντρώσεις θα προβάλλω το πρόγραμμα της παράταξης όπως αυτό έχει ανακοινωθεί με δεσμεύσεις από τον Αντώνη Σαμαρά. Oσον αφορά την υποψηφιότητά μου στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο θεώρησα ότι με τη θέση μου διευκολύνω τον πρόεδρο στο να κάνει τις δικές του επιλογές μη δεσμευόμενος από την ποσόστωση. Αυτή τη στιγμή προέχει η Ελλάδα, το εθνικό συμφέρον και όχι το προσωπικό».


2 Τι απαντάτε σε αυτούς που επικρίνουν τον Αντώνη Σαμαρά για την αλλαγή πολιτικής και τη στήριξη στο μνημόνιο 2;
«Απαντώ με ένα γνωμικό του λαού μας: "Απέξω από τον χορό πολλά τραγούδια ξέρεις". Και πως ο Αντώνης Σαμαράς εάν ελίχθηκε ως πολιτικός, είναι βέβαιο ότι το έκανε για λόγους εθνικού συμφέροντος. Αυτοί που τον επικρίνουν ας μελετήσουν το Ζάππειο Ι και το Ζάππειο ΙΙ. Το θέμα είναι με ποια πολιτική -εκτός από αυτήν που ο Αντ. Σαμαράς προτείνει- μπορούμε να βγούμε γρήγορα από το μνημόνιο».

3 Αισιοδοξείτε ότι η Ν.Δ. θα πετύχει την αυτοδυναμία;
«Το θέμα δεν είναι εάν η ΝΔ επιτύχει την αυτοδυναμία. Το θέμα είναι ότι ο τόπος χρειάζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση. Εγώ προσωπικά δίνω τη μάχη γι’ αυτό και το θεωρώ εφικτό. Και μην ξεχνάτε ότι το πρώτο κόμμα με τον εκλογικό νόμο που υπάρχει πριμοδοτείται με 50 έδρες. Αυτό λέει πολλά...».

4 Δε θα επηρεάσει το κόμμα Καμμένου και η ένταξη υπουργών της Ν.Δ. σ’ αυτό;
«Ο Πάνος Καμμένος, τον οποίον εκτιμώ προσωπικά, κάνει μια δική του πολιτική προσπάθεια με ένα ευρύτερο πολιτικό προσκλητήριο. Δεν νομίζω όμως ότι αυτό επηρεάζει άμεσα τη Ν.Δ. Ο λόγος είναι απλός. Οι άνθρωποι στους οποίους αναφέρεστε, εξελέγησαν βουλευτές και έγιναν υπουργοί στη Ν.Δ. από τη Ν.Δ. Οταν ανοίξουν οι κάλπες θα δούμε».

5 Τι πρέπει να γίνει για να μπει η χώρα μας στο δρόμο της ανάπτυξης και να ξεφύγει από τα μνημόνια;
«Καταρχήν χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση με νέο όραμα και πρόγραμμα για το μέλλον, μια κυβέρνηση σύγχρονης αντίληψης που θα βασίζει την ανάπτυξη της οικονομίας σε όλους τους τομείς, πρωτογενή, δευτερογενή, κ.λπ., που δεν θα έχει αγκυλώσεις και δεσμεύσεις από το παρελθόν. H Ελλάδα δεν έπαψε ποτέ να έχει τεράστιο πλούτο, ο οποίος με την ανάπτυξή του μπορεί να αποδώσει τεράστια οφέλη για τον τόπο. Αυτός ο πλούτος είναι ο τουρισμός, η ναυτιλία, ο πολιτισμός, οι άνθρακες και λόγω του κλίματος η ιδιαίτερη γεωργική παραγωγή. Το όραμα του Αντ. Σαμαρά και το πρόγραμμα της Ν.Δ. είναι αυτά που εγγυώνται την ανάπτυξη».




ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

 


Η Μπέσσυ Πλέτσα κατάγεται από την Κυπαρισσία. Είναι πτυχιούχος αγρονόμος τοπογράφος μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδικότητα πολεοδομικών εφαρμογών χωροταξίας και κτηματολογίου και μεταπτυχιακή διατριβή στην αναστήλωση και συντήρηση μνημείων. Συμμετείχε στην κατασκευή μεγάλων έργων υποδομών της χώρας και στην εφαρμογή εθνικού κτηματολογίου. Από το 2006 επέστρεψε στην Κυπαρισσία, διατηρώντας τεχνικό και μελετητικό γραφείο και ταυτόχρονα είναι μέλος εταιρείας συμβούλων ανάπτυξης στην Αθήνα. Είναι μέλος του τομέα δημοσίων έργων της Ν.Δ. Από το 1986 υπήρξε μέλος της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ, μέλος της ΟΝΝΕΔ και στη συνέχεια μέλος του κόμματος έως και σήμερα. Το 2009 ήταν υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. στη Μεσσηνία.