Παρασκευή, 04 Μαϊος 2012 13:45

Θανάσης Μπούζας: "Ή εμείς ή αυτοί"

Γράφτηκε από την
Θανάσης Μπούζας: "Ή εμείς ή αυτοί"

Του Θανάση Μπούζα

Υποψήφιου Βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ

 

 

Εχουμε απέναντί μας τους τοκογλύφους της τρόικας και το πολιτικό σύστημα που τους υπηρετεί, τα κόμματα του μνημονίου που οδήγησαν τη χώρα σε καταστροφή και το λαό σε απόγνωση.

Θέλουν να ξανασώσουν τη χώρα και κάνουν τους πατριώτες αλλά κρύβουν ότι έβαλαν εγγύηση για την αποπληρωμή του χρέους τη δημόσια περιουσία. Οτι πρέπει να ξεπουληθούν τα πάντα, γη, νερό, ενέργεια, ορυκτό πλούτο. Οτι θα δουλεύουμε με μισθούς πείνας και θα πληρώνουμε και άλλους φόρους και ό,τι περισσεύει από τα αρπακτικά, θα μένει για τις ανάγκες της κοινωνίας.

Ηρθε η ώρα να πληρώσουν τον λογαριασμό, αυτοί που μετέτρεψαν τη χώρα σε γερμανική αποικία με Αγγλικό Δίκαιο, που μετέτρεψαν την εργασία σε σύγχρονη δουλεία, το μεροκάματο και τη σύνταξη σε χαρτζιλίκι. Εκαναν το Κοινοβούλιο πρωτοκολλητή των αποφάσεων των δανειστών και επέτρεψαν σε κάθε Ράιχενμπαχ να αποφασίζει για τις ζωές μας. Πρέπει να τους σταματήσουμε, να υπερασπιστούμε τη ζωή των παιδιών μας, την αξιοπρέπεια των πατεράδων μας.

Πρώτα από όλα πρέπει να τιμωρηθεί αυτό το σάπιο πολιτικό σύστημα που στηρίζει τα μνημόνια. Πρέπει και μπορούμε να τους εμποδίσουμε να συνεχίσουν το έργο της καταστροφής. Πρέπει να μπει φρένο στον κατήφορο, πρέπει να σταματήσει η αποπληρωμή του χρέους που άλλοι δημιούργησαν. Γιατί δεν τα φάγαμε μαζί με τη Siemens και το Χριστοφοράκο. Αλλωστε και αυτοί οι ίδιοι ομολογούν ότι το χρέος αυτό δε μπορεί να πληρωθεί. Ακόμα κι αν τους έβγαιναν οι λογαριασμοί το 2020 θα βρεθούμε με χρέος 120% του ΑΕΠ, περισσότερο δηλαδή από όσο είχαμε στην αρχή της κρίσης.

Μας απειλούν ότι αν δεν υποταχθούμε, θα χρεοκοπήσουμε! Λένε ψέματα! Η πολιτική τους είναι αυτή που οδηγεί στη χρεοκοπία, σε μαζική ανεργία ,στα λουκέτα και την ερήμωση της υπαίθρου. Μας τρομοκρατούν ότι αν αρνηθούμε να πληρώσουμε το χρέος όπως έκαναν και άλλες χώρες, θα κοπούν τα δάνεια και δεν θα υπάρχουν λεφτά για μισθούς και συντάξεις. Είναι ψέμα! Τα δάνεια που μας δίνουν πάνε κατευθείαν για την αποπληρωμή των τόκων των προηγούμενων δανείων. Δεν πάει δεκάρα για μισθούς και συντάξεις. Το κράτος δανείζεται διαρκώς για να κρατάει τις τράπεζες σε ζωή με την τωρινή ιδιοκτησία τους. Τους έχει δώσει πάνω από 130 δις ευρώ, ποσό πολλαπλάσιο της σημερινής τους αξίας και ετοιμάζονται να τους δώσουν τώρα και άλλα 50 δις με την περιβόητη ανακεφαλαιοποίηση. Κοινωνικοποιούν τις ζημιές και ιδιωτικοποιούν τα κέρδη. Γι’ αυτό οι τράπεζες πρέπει να εθνικοποιηθούν και να μπουν υπό τον έλεγχο της κοινωνίας.

Να πληρώσουν επιτέλους οι πλούσιοι, το μεγάλο κεφάλαιο, οι εφοπλιστές και η Εκκλησία. Να σταματήσουμε να είμαστε οι καλύτεροι πελάτες για τα όπλα των ιμπεριαλιστών. Ετσι με την άρνηση του χρέους και την φορολογία του πλούτου μπορούν να υπάρξουν μέτρα για την επιβίωση και τη στοιχειώδη ανακούφιση των μισθωτών και των συνταξιούχων.

Υπάρχει άλλος δρόμος! Να αλλάξουμε ρότα να μπει μπροστά η κοινωνία και οι ανάγκες της, η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Ενας δρόμος με ιδρώτα, αλλά αξιοπρεπής. Θα χρειαστεί να κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις του ο λαός γιατί οι πολιτικές που επί δεκαετίες ακολούθησαν αυτοί που κυβέρνησαν οδήγησαν τη χώρα σε αποβιομηχάνιση αφανίζοντας μια σειρά από κλάδους. Μας κατάντησαν να εισάγουμε βασικά αγροτικά προϊόντα απαξιώνοντας τη ντόπια παραγωγή. Ενώ επιδοτούσαν την έξοδο των βιομηχανιών από τη χώρα και την ίδια ώρα χάνονταν κεφάλαια σε φαραωνικά έργα, ρεμούλες των εθνικών εργολάβων, CFI, σε Ολυμπιάδες και σε υποβρύχια που γέρνουν.

Ηρθε η ώρα να δώσουμε και στις εκλογές το ίδιο μήνυμα που σε κάθε ευκαιρία έδωσε ο λαός μας με τις μαζικές διαδηλώσεις του, στις απεργίες, στις πλατείες και στις παρελάσεις. Να τιμωρήσουμε το πολιτικό σύστημα της νέας κατοχής! Μαύρο σε όσους μαυρίζουν τις ζωές μας. Να βγει ενισχυμένη η Αριστερά και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί η ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ βοηθάει να προχωρήσει η δημιουργία του παλλαϊκού μετώπου για την οργάνωση της αντίστασης του λαού για το νέο ΕΑΜ που χρειαζόμαστε.

-Για να μη γίνει η χώρα αποικία και ο λαός δούλος.

-Για την ανατροπή του καθεστώτος της υποτέλειας και της τρόικας, για να καταργήσουμε τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις.

-Για πραγματική δημοκρατία, ελευθερία, ανεξαρτησία, παραγωγική ανασυγκρότηση.

-Για μια άλλη Ελλάδα σε μια άλλη Ευρώπη, ενάντια στη σημερινή νεοφιλελεύθερη, αντιδημοκρατική Ευρώπη των τραπεζών.

Στις 5 Μάη το ψήφισαν, στις 6 Μάη πρέπει να φύγουν!

Ψηλά το κεφάλι. Η ζωή θα νικήσει!


NEWSLETTER