Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014 09:59

Θέσεις παρουσίασε η "Ανταρσία στο Μωριά"

Γράφτηκε από τον
Θέσεις παρουσίασε η "Ανταρσία στο Μωριά"

"Η "Ανταρσία στο Μωριά - Συμπόρευση για την ανατροπή" είναι ένα ανεξάρτητο αριστερό σχήμα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που μάχεται τις αντιλαϊκές πολιτικές". Αυτό τόνισε χθες ο επικεφαλής του -    υποψήφιος περιφερειάρχης Παναγιώτης Κάτσαρης.

 

Σε συνέντευξη Τύπου με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Δονάτο Νίκου, παρουσία τοπικών στελεχών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο κ. Κάτσαρης σημείωσε: «Βρισκόμαστε πλέον μπροστά σε ένα ξεκάθαρο και σαφές δίλημμα: Είτε το κεφάλαιο θα ξεπεράσει την κρίση του σε βάρος μας, διαπράττοντας το μεγάλο αυτό κοινωνικό έγκλημα, ισοπεδώνοντας οριστικά ό,τι καταφέραμε να κατακτήσουμε με θυσίες και αγώνες όλες αυτές τις δεκαετίες, είτε όλοι εμείς θα χαράξουμε το μονοπάτι του νικηφόρου αγώνα, της σύγκρουσης και ρήξης με τις πολιτικές της κυβέρνησης, της ΕΕ, της ΟΝΕ και του ΔΝΤ για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες και τα συμφέροντά μας».

Παρατήρησε ότι ο συνδυασμός τους θα παλεύει για: Την κατάργηση των μνημονίων, της δανειακής σύμβασης και των εφαρμοστικών τους νόμων. Την ανατροπή της πολιτικής του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Την κατάργηση του "Καλλικράτη". Την ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων - ξεπουλημάτων. Την υπεράσπιση του φυσικού περιβάλλοντος, Την ακύρωση των σχεδίων για Ειδική Οικονομική Ζώνη, που προωθεί ο Τατούλης στην Πελοπόννησο για την προσέλκυση επενδυτών - αρπακτικών. Την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων. Τη στήριξη της αγροτικής παραγωγής της Περιφέρειας και των μικρομεσαίων παραγωγών. Την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων - ελευθεριών ενάντια στον κρατικό αυταρχισμό.

Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δον. Νίκου επέκρινε δριμύτατα περιφερειάρχες, όπως ο κ. Τατούλης και δημάρχους, που συναντώνται με το Φούχτελ και επιτρόπους της τρόικας για να περάσουν συγκεκριμένες αντιλαϊκές πολιτικές και σκληρά μέτρα για το λαό. Παρατήρησε ότι θα είναι μαζί με το λαό σε κάθε μάχη, που αφορά τοπικά και γενικότερα ζητήματα. Δεσμεύτηκε ότι θα είναι η φωνή των εργαζομένων και των ανέργων και πως θα αγωνιστούν για την ανατροπή των πολιτικών που καταστρέφουν το παρόν και το μέλλον.

Επεσήμανε, επίσης, ότι είναι ενάντια στην πολιτική των μεταγραφών και των ανίερων συμμαχιών.

Στη συνέντευξη παρέστησαν οι Χριστίνα Λαδά, Χαρούλα Καπετανάκη, Μάνος Καφές, Στάθης Γιακουμής και Αποστόλης Καπετανάκης.

 

Γ.Σ.


NEWSLETTER