Τρίτη, 08 Απριλίου 2014 20:46

Ανταρσία στο Μωριά: "Το κίνημα κατά των διοδίων δεν ξεχνά, κ. Βουδούρη"

Γράφτηκε από την

Επικριτική ανακοίνωση για την πρόσφατη συμμετοχή του υποψηφίου περιφερειάρχη Πελοποννήσου Οδυσσέα Βουδούρη σε κινητοποίηση ανοίγματος των διοδίων Ισθμού εξέδωσε η παράταξη "Ανταρσία στο Μωρία" υπενθυμίζοντας τη στάση του κ. Βουδούρη κατά το παρελθ΄ν γύρω από το συγκεκριμένο θέμα.

 

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι στη διαμαρτυρία-άνοιγμα των διοδίων που έγινε στον Ισθμό από συνδικάτα και μαζικούς φορείς της Κορινθίας την Κυριακή 30/3 παρέστη και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου (και προσφάτως αντιμνημονιακός) κ. Βουδούρης. Κύριε Βουδούρη, εμείς δεν ξεχνάμε ότι υπερψηφίσατε την τροπολογία Ρέππα στο νομοσχέδιο του 2011 για τις αστικές συγκοινωνίες, σύμφωνα με την οποία η μη πληρωμή των διοδίων έγινε παράβαση του ΚΟΚ (!) και επισύρει πρόστιμο 200 ευρώ. Δεν ξεχνάμε ότι υπερψηφίσατε το νόμο Βορίδη σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται η κατάληψη μέρους του οδοστρώματος και η διακοπή ή παρεμπόδιση της λειτουργίας των σταθμών των διοδίων, δηλαδή συγκεκριμένα διαμαρτυρίες ακριβώς σαν αυτή στην οποία συμμετείχατε. Με τον ίδιο νόμο διεγράφη πρόστιμο 21 εκατ. ευρώ στη Νέα Οδό, νομιμοποιήθηκαν τα αυθαίρετα κτίσματα/σταθμοί και επετράπη η χρήση των καμερών για την ταυτοποίηση των παραβατών, γεγονός που επέφερε μεγάλο πλήγμα στο κίνημα κατά των διοδίων.

 Η Ανταρσία στο Μωριά - Συμπόρευση για την Ανατροπή παλεύει για ελεύθερους δρόμους, για να διώξουμε τους μεγαλοεργολάβους, για να πάρουμε τη δημόσια περιουσία στα χέρια μας. Χωρίς μισόλογα, χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς να γίνουμε «πλυντήριο» για το μνημονιακό πολιτικό προσωπικό!".