Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014 21:41

Απολογισμός έργου από το Στάθη Αναστασόπουλο

Γράφτηκε από την

Στον απολογισμό της θητείας του προέβη απόψε ο δήμαρχος Μεσσήνης -και εκ νέου υποψήφιος- Στάθης Αναστασόπουλος, σε εκδήλωση στο Δημαρχείο Μεσσήνης.

 

Ο Στ. Αναστασόπουλος μίλησε για «ένα οργανωτικό και διαχειριστικό θαύμα» που επιτέλεσε η υπ’ αυτόν δημοτική αρχή, καθώς -όπως είπε- «χωρίς να πάρουμε ούτε ένα δάνειο, αντιστρέψαμε τους δείκτες και καταφέραμε να εντάξουμε περισσότερα  έργα, από κάθε άλλη φορά, σε χρηματοδοτικά προγράμματα, ενώ διεκδικήσαμε και υποστηρίξαμε μελετητικά μια σειρά άλλων έργων. Μπορώ με βεβαιότητα πλέον να πω ότι ο δήμος στέκεται γερά στα πόδια του, και ότι πλέον μπορεί να μπει με οικονομική ασφάλεια σε μια πενταετία ανάπτυξης και προόδου». Ο δήμαρχος αναφέρθηκε, παράλληλα, σε έργα και δράσεις που έγιναν για την καθημερινότητα, τον αγροτικό τομέα, τον τουρισμό, τον πολιτισμό.

«Η διοίκησή μας απέδειξε σε κάθε τομέα ότι λειτούργησε χρηστά, με διαφάνεια, οργάνωση και όραμα για τον τόπο, και συνεχίζει με την ίδια όρεξη για δουλειά σε αυτή την κατεύθυνση. Αυτή ουσιαστικά είναι και η διακήρυξη των αρχών του συνδυασμού, του οποίου ηγούμαι. Παραμένουμε στον ίδιο δρόμο που χαράξαμε κατά την κάθοδό μας στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές» κατέληξε ο Στ. Αναστασόπουλος.

Ακολούθησε ο απολογισμός, ανά τομέα, από τους αντιδημάρχους.

Ειδικότερα, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος αναφέρθηκε σε διοικητικές μεταρρυθμίσεις, προγράμματα και διαδικασίες με στόχο τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών, τη διαφάνεια και την εξυπηρέτηση του δημότη, όπως και τη συμμετοχή του δήμου σε κοινοτικά προγράμματα για την εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων για υποδομές και δράσεις κοινωνικής μέριμνας, περιβαλλοντικής αναβάθμισης, τουριστικής και αγροτικής ανάπτυξης και νέων τεχνολογιών.

Αναφερόμενοι στην καθημερινότητα, ο νυν αντιδήμαρχος Σάκης Βλαχοδημητρόπουλος και ο προκάτοχός του Τάσος Ηλιόπουλος μίλησαν, μεταξύ άλλων, για τις εργασίες επισκευής και συντήρησης αλλά και κατασκευής υποδομών, όπως και τη διαχείριση του στόλου οχημάτων από το Τμήμα Καθημερινότητας, όπως και για το έργο που παρήγαν τα Τμήματα Υδρευσης και Αποχέτευσης και Καθαριότητας και Ανακύκλωσης.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Γιαννόπουλος ανέφερε, μεταξύ άλλων, την εκπόνηση του υγειονομικού χάρτη του Δήμου Μεσσήνης, την πραγματοποίηση του προγράμματος δωρεάν μετρήσεων οστικής πυκνότητας, την πραγματοποίηση δωρεάν εξετάσεων μαστογραφίας και τη συμμετοχή του δήμου σε πιλοτικό πρόγραμμα  του υπουργείου Υγείας για τον προσυμπτωματικό έλεγχο για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Δαβίλας και η τ. αντιδήμαρχος Ελένη Τσέλιου αναφέρθηκαν στα πεπραγμένα στον τομέα του πολιτισμού, μιλώντας -μεταξύ άλλων- για στήριξη των παραδοσιακών αγροτικών προϊόντων, των τοπικών εθίμων όπως το καρναβάλι και ο σαϊτόπολεμος, την τιμή σε προσωπικότητες που ανέδειξε ο Δήμος Μεσσήνης, όπως και την καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς ολόκληρου του καλλικρατικού Δήμου Μεσσήνης, καθώς και την ανάκτηση του Φιλοσοφικού Κέντρου από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Για τα έργα που έγιναν στον δήμο μίλησαν ο αντιδήμαρχος Γιάννης Τσούσης και ο τ. αντιδήμαρχος Σπύρος Κοντοθανάσης επισημαίνοντας ότι ενισχύθηκαν οι υποδομές του και διεκδικήθηκε η υλοποίηση αναπτυξιακών έργων μέσω ΕΣΠΑ και άλλων ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μπρατσιάκος δήλωσε ότι «η οικονομική θέση του Δήμου Μεσσήνης σήμερα είναι αρκετά καλή», προσθέτοντας ότι «διατηρήσαμε για όλη την τετραετία τις ίδιες τιμές ύδρευσης και άρδευσης», καθώς και ότι «σε ορισμένες περιπτώσεις μειώσαμε τα τέλη ύδρευσης», ενώ «όσον αφορά τα τέλη φωτισμού και καθαριότητας υποχρεωθήκαμε να εξορθολογήσουμε τις τιμές σε ορισμένες δημοτικές ενότητες».

Στα πεπραγμένα στον τομέα του αθλητισμού αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Παπαδόπουλος, μιλώντας για τον Μαραθώνιο της Μεσσήνης, τη βελτίωση γηπέδων, τη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων και τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού. Ως προς την κοινωνική πολιτική, έγινε αναφορά σε δράσεις στην παιδεία, στην πρόνοια, στην παιδική προστασία και την ισότητα.

 

Στην πολιτική προστασία αναφέρθηκε ο τ. αντιδήμαρχος Νίκος Φύκιρης, μιλώντας -μεταξύ άλλων- για την σύσταση εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Πεταλίδι και επέκταση σε ετήσια βάση παρουσίας περιπολικού της Πυροσβεστικής στη Μεσσήνη, την αντιμετώπιση σε ετήσια βάση πυρκαγιών στο δήμο, τη δημιουργία εγκαταστάσεων με σημεία υδροληψίας, την πρόσληψη πυροφυλάκων και τη σύσταση ομάδων εθελοντών, τη σύνταξη μνημονίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, την καταγραφή δημοτικών κτηρίων για υποχρέωση προσεισμικού ελέγχου και τη σύσταση Επιτροπής Προσεισμικού Ελέγχου, όπως και την καθιέρωση ειδικής εκδήλωσης στις 5 Δεκεμβρίου για τον εθελοντισμό.