Δευτέρα, 05 Μαϊος 2014 11:37

Κουβέλης από την Καλαμάτα: "Κάλπες μέσα στο 2014 θα φέρουν τα νέα μέτρα"

Γράφτηκε από τον

 

Τα μέτρα που έρχονται και απειλούνται, πέρα από το οποιοδήποτε αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές, θα επιβάλουν την προσφυγή στις εκλογές μέσα στο 2014, εκτίμησε χθες στην Καλαμάτα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

 

Σε συνέντευξη Τύπου επεσήμανε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν μπορεί να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ που είναι συμπλήρωμα της συντηρητικής πολιτικής της Ν.Δ. και με το ΣΥΡΙΖΑ, με τα σημερινά δεδομένα της πολιτικής του, αναφέροντας πως πρέπει να σταματήσει το εκκρεμές της πολιτικής του και να την οριοθετήσει με σαφήνεια.

Ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι στις ευρωεκλογές πρέπει να σταλεί «μήνυμα και προς την Ευρώπη και προς το εσωτερικό της χώρας για την αλλαγή της πολιτικής». Διευκρίνισε πως «το ζητούμενο είναι να προκύψει αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, να κυριαρχήσουν οι προοδευτικές δυνάμεις και να εγκαταλειφθεί η γερμανική οικονομική τιμωρητική πολιτική».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εκτίμησε ότι «το τεράστιο χρέος της χώρας μας, που ξεπερνάει τα 320 δισ. ευρώ, δεν πρόκειται να είναι βιώσιμο, αν δεν υπάρξει περικοπή μέρους του χρέους, μεγάλη χρονική επιμήκυνση αποπληρωμής του και μείωση των επιτοκίων». Παρατήρησε πως «το 30% του ελληνικού λαού ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, γιατί είναι άνεργο» κι επεσήμανε ότι «χρειάζεται αναπτυξιακή έκρηξη στη χώρα μας, όμως, να είναι ενταγμένη στην αναπτυξιακή διαδικασία η απασχόληση».

Δήλωσε ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές η ΔΗΜΑΡ στηρίζει ψηφοδέλτια που εξασφαλίζουν την αυτονομία τους, με γνώμονα το προοδευτικό πρόγραμμα και την αξιοσύνη των προσώπων και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το ψηφοδέλτιο της "Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας", με επικεφαλής το Γιώργο Δέδε. Για το Δήμο Καλαμάτας είπε ότι η προσπάθεια για τη συγκρότηση ψηφοδελτίου μ’ αυτά τα χαρακτηριστικά δεν ευοδώθηκε και πως τα μέλη και οι φίλοι θα ψηφίσουν εκείνο το ψηφοδέλτιο που κατά τη γνώμη τους πλησιάζει τα χαρακτηριστικά που αναφέρθηκαν.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ξεκαθάρισε ότι νοιάζεται και στρατεύεται για τη χώρα και την κοινωνία ως πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και οτιδήποτε άλλο δεν τον αφορά.

Ακόμα, ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι «έχουμε συγκροτήσει τον τρίτο πόλο της προοδευτικής συνεργασίας» και παρατήρησε πως «η Κεντροαριστερά είναι πλειοψηφούσα κοινωνική δύναμη και η προσπάθεια για την ανάπτυξή της δε σταματάει στις ευρωεκλογές». Στέλνοντας μήνυμα απόρριψης προς το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου, δήλωσε ότι «η Κεντροαριστερά ή θα είναι προοδευτική ή δε θα υπάρξει. Ως παραπλήρωμα συντηρητικής πολιτικής δεν μπορεί να υπάρξει. Μπορεί να συγκροτηθεί με τις κοινωνικές δυνάμεις και όχι σύμφωνα με τις επιλογές κάποιων που θέλουν να την εντάξουν χωρίς προοδευτικό πρόσημο και ως συμπλήρωμα της Ν.Δ.».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υποστήριξε ότι «είμαστε υπερήφανοι για κείνο που κάναμε τον Ιούνιο του 2012, που συμμετείχαμε στην κυβέρνηση και η χώρα έμεινε στην ευρωζώνη», «αλλά και για κείνο που πράξαμε 11 μήνες μετά, αποχωρώντας από την κυβέρνηση, όταν η προγραμματική συμφωνία άρχισε να μην τηρείται».

Στη συνέντευξη παρέστησαν ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Σίμος Βαρδάκας και τα τοπικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Τροχάτος, Μπάμπης Βακαλόπουλος και Παναγιώτης Χαλβατσιώτης (οι δύο τελευταίοι είναι και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι).

 

Γ.Σ.