Δευτέρα, 05 Μαϊος 2014 20:36

Κωστής Αϊβαλιώτης: "Να στείλουμε ικανά και έμπειρα στελέχη στο Ευρωκοινοβούλιο"

Γράφτηκε από την
Κωστής Αϊβαλιώτης: "Να στείλουμε ικανά και έμπειρα στελέχη στο Ευρωκοινοβούλιο"

 

"Τρώμε την μια καρπαζιά μετά την άλλη στα όργανα της Ε.Ε. τόσα χρόνια και κάποιοι βρήκαν ποδοσφαιριστές, τραγουδιστές και τηλεπερσόνες για υποψήφιους ευρωβουλευτές» δηλώνει, μιλώντας στην "Ε", ο Κωστής Αϊβαλιώτης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑΟΣ).

 

Στο Ευρωκοινοβούλιο, συνεχίζει, θα πρέπει να βρεθούν, από την Ελλάδα, ικανά και έμπειρα στελέχη -«ασφαλώς και μπορούμε να δώσουμε ως χώρα ένα δυνατό μήνυμα στην Ευρώπη, αν ψηφίσουμε πεισματάρηδες και Ελληναράδες που θα πάνε στην Ευρωβουλή και θα διεκδικήσουν τα πάντα. Ξέρω από μέσα την Κομισιόν και την Ευρωβουλή, έχω άριστες διεθνείς επαφές εκεί» επισημαίνει.

Ο ίδιος εκτιμά ότι νικητής στις ευρωεκλογές θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ -«λόγω των ανοησιών της συγκυβέρνησης» όπως χαρακτηριστικά παρατηρεί, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι «η έλλειψη του ΛΑΟΣ από την πολιτική σκηνή έχει οδηγήσει σε πολλαπλά αδιέξοδα και στην ανάδειξη ανίκανων, ένθεν κακείθεν».

 

- Τι είναι εκείνο που θα κριθεί κατά τη γνώμη σας στις ευρωεκλογές;

«Το αν θα στείλουμε στις Βρυξέλλες γνώστες ή αντιθέτως "τουρίστες", άσχετους, ψευτοπροβεβλημένους και ούτω καθεξής, για να διαπραγματευτούν με τον... Μπαρόζο, τον Ολι Ρεν και τους άλλους, καθώς και αν θα σταματήσουμε επιτέλους να ξεφτιλιζόμαστε σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης. Τρώμε την μια καρπαζιά μετά την άλλη στα όργανα της Ε.Ε. τόσα χρόνια και κάποιοι βρήκαν ποδοσφαιριστές, τραγουδιστές και τηλεπερσόνες για υποψήφιους ευρωβουλευτές. Σωστά είπε ο Αντώναρος για το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματός του, της Νέας Δημοκρατίας, ότι έχει ''μαϊντανούς, αλεξιπτωτιστές και άλλα φρούτα''... Εξαιρείται, φυσικά, η διεθνής προσωπικότητα που λέγεται Σταύρος Ξαρχάκος, ο οποίος έχει παγκόσμια εμβέλεια και ήταν πραγματικά άριστος ευρωβουλευτής την περίοδο 2000-2004».

 

- Το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα κατά πόσο νομίζετε πως θα επηρεάσει τα πολιτικά πράγματα της χώρας;

«Οχι μόνο θα επηρεάσει, αλλά θα κάνει κυριολεκτικά ένα... σωρό από πέτρες το πολιτικό σκηνικό, όπως το ξέρουμε σήμερα. Τίποτε δεν θα είναι το ίδιο στις 25 Μαΐου. Η ΝΔ θα είναι καθαρά δεύτερη στις ευρωεκλογές, δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει πρώτος (λόγω των ανοησιών της συγκυβέρνησης), ενώ η ΝΔ θα χάσει και τους 3 μεγάλους δήμους καθώς και την Περιφέρεια Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας, όπου ζει το 70% των Ελλήνων. Δυστυχώς η έλλειψη του ΛΑΟΣ από την πολιτική σκηνή έχει οδηγήσει σε πολλαπλά αδιέξοδα και στην ανάδειξη ανίκανων, ένθεν κακείθεν. Πολλοί σήμερα σημειώνουν την απουσία του ΛΑΟΣ από την Βουλή».

 

- Πώς μπορεί να επηρεαστεί η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης απέναντι στην Ελλάδα από το εκλογικό αποτέλεσμα;

«Οι κατ’ επάγγελμα μίζεροι και πολιτικοί κακομοίρηδες αναμασούν την ''τσίχλα'' της εθνικής, δήθεν, ανημπόριας. Επειδή οι ίδιοι είναι 100% άσχετοι, νομίζουν ότι όλοι τούς μοιάζουν. Ασφαλώς και μπορούμε να δώσουμε ως χώρα ένα δυνατό μήνυμα στην Ευρώπη, αν ψηφίσουμε πεισματάρηδες και Ελληναράδες που θα πάνε στην Ευρωβουλή και θα διεκδικήσουν τα πάντα. Οι άλλοι λαοί (π.χ. οι Ολλανδοί, οι Αγγλοι, οι Ιταλοί κ.λπ.) στέλνουν, εδώ και χρόνια, ευρωβουλευτές κινητικούς και δραστήριους. Εμείς γιατί να στείλουμε παπαγαλάκια των καναλιών, παλαίμαχους ποδοσφαιριστές, αοιδούς και άλλους άσχετους; Ξέρετε, μου αρέσει το ποδόσφαιρο και παίζω τερματοφύλακας όταν μαζευόμαστε με φίλους. Ομως, όπως εγώ δεν μπορώ να παίξω μεγάλη μπάλα π.χ. στο Γουέμπλεϊ, έτσι και κάποιοι άλλοι δεν μπορούν να κάνουν τίποτε στην Ευρωβουλή, στην οποία εργάστηκα από 25 ετών, στις Βρυξέλλες, την έμαθα ''απέξω και ανακατωτά'' και πέτυχα, όπως λένε όσοι συνεργάστηκα μαζί τους και είναι προσωπικότητες, όπως ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Γιάννης Μαρίνος, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Γιώργος Καρατζαφέρης κ.ά.».

 

- Είστε αισιόδοξος για το μέλλον της χώρας και των ανθρώπων και από τι νομίζετε πως θα κριθεί αυτό;

«Ναι, είμαι αισιόδοξος, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα επαναληφθούν οι χαζομάρες του 2012. Ο κόσμος ψήφισε όπως ψήφισε τότε, και τώρα ''τραβά τα μαλλιά του'', καθώς και κυβέρνηση και αντιπολίτευση απέτυχαν. Οι ευρωεκλογές είναι ευκαιρία να δώσουμε ισχυρό μήνυμα ότι δεν μας αρέσει η Ελλάδα στην οποία ζούμε, θέλουμε την χώρα μας πίσω και θα στείλουμε στις Βρυξέλλες -ας μου επιτραπεί- ''τσαμπουκάδες'' και γνώστες των διαδικασιών της Ε.Ε. Οι εποχές άλλαξαν, οι διπλωματικές αβρότητες, τα ''χαδάκια'' και τα ''σάλια'' δεν χωράνε».

 

- Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους αποφασίσατε να θέσετε υποψηφιότητα και σε ποιους τομείς νομίζετε ότι θα προσφέρετε καλύτερα εφόσον εκλεγείτε;

«Πήγα πιτσιρικάς στις Βρυξέλλες και ξεκίνησα το 1993 από πολύ χαμηλά στα κοινοτικά όργανα: ήμουν τότε άμισθος ασκούμενος υπάλληλος και με πολύ κόπο έφτασα εκεί που έφτασα. Ξέρω από μέσα την Κομισιόν και την Ευρωβουλή, έχω άριστες διεθνείς επαφές εκεί, γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα και νιώθω ''σαν το ψάρι στο νερό''. Μάλιστα η κρατική βελγική τηλεόραση, σε αφιέρωμά της στις ευρωεκλογές στην Ελλάδα, είπε ότι ''ο μόνος ανάμεσα στους υποψηφίους όλων των ελληνικών κομμάτων με μεγάλη εμπειρία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι ο ευρωσκεπτικιστής Αϊβαλιώτης''. Δεν με ενοχλεί ο όρος ''ευρωσκεπτικιστής''. Μου αρέσει να είμαι ευρω-ευαίσθητος, παρά ευρω-αναίσθητος, όπως όλοι αυτοί οι χάχες που εισηγήθηκαν ένα αποτυχημένο πρόγραμμα προσαρμογής για την Ελλάδα και μας κατέστρεψαν από το 2010 ως τώρα.

Αν με ψηφίσει ο κόσμος, θα αγωνισθώ για την εγκατάλειψη των 3 μνημονίων που έχουμε φορτωθεί, θα παλέψω για την αποζημίωση της Ελλάδας για τη ζημιά που έπαθε από αυτά, για την πληρωμή των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου, για την πλήρη προστασία της ελληνικής γεωργίας, κτηνοτροφίας και βιομηχανίας που κατέστρεψαν οι επιλογές της Κομισιόν, ενώ θα αγωνισθώ και για να έρθουν πολλές επενδύσεις από την Ευρώπη στην Ελλάδα, ώστε να ξαναπάρει μπρος η οικονομία. Το πετύχαμε το ’50 και το ’60 και δεν το μπορούμε τώρα; Τα πράγματα για τους ψηφοφόρους είναι απλά: ή με εμάς ή με τους ξένους. Την επιλογή θα την κάνουν οι Ελληνες στις 25 Μαΐου και το μήνυμα πρέπει να τραντάξει την υπόλοιπη Ευρώπη».

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

 

Οικονομολόγος, απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μάστερ στην Οικονομική Πολιτική από την ΑΣΟΕΕ καθώς και μάστερ στην Διεθνή Πολιτική από το Κρατικό Πανεπιστήμιο Βρυξελλών (ULB). Μιλά αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά. Βουλευτής Β' Αθηνών του ΛΑΟΣ 2007-2012, εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ (2009 ως σήμερα), σύμβουλος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Βρυξέλλες) από το 1993. Σήμερα είναι ο μοναδικός, ανάμεσα σε όλους τους υποψηφίους όλων των ελληνικών κομμάτων, με εμπειρία 16 ετών στο Ευρωκοινοβούλιο. Παντρεμένος με την τοπογράφο - μηχανικό (ΕΜΠ) Α. Γιούτσου και πατέρας δύο παιδιών (Γιάννης 11 ετών και Μυρτώ 7 ετών).


NEWSLETTER