Τετάρτη, 07 Μαϊος 2014 16:39

Χριστίνα Χαλιλοπούλου: "Οι εξελίξεις στην Ευρώπη θα είναι εντυπωσιακές"

Γράφτηκε από την
Χριστίνα Χαλιλοπούλου: "Οι εξελίξεις στην Ευρώπη θα είναι εντυπωσιακές"

"Οι επιλογές μας έχουν ουσιαστική σημασία, δεν είναι επιλογές διαμαρτυρίας" δηλώνει στην “Ε” η Χριστίνα Χαλιλοπούλου, υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.

 

Οπως παρατηρεί, ειδικότερα, «τώρα που έχει αλλάξει το κλίμα για την Ελλάδα, που αρχίζει η Ευρωπαϊκή Ενωση να συζητάει για την ελάφρυνση του χρέους και έχουμε κερδίσει ξανά την αξιοπιστία μας, πιστεύω ότι μόνο μπροστά θα πρέπει να κοιτάμε και να μην αφήσουμε να πάει χαμένη η προσπάθεια που κάναμε τα τελευταία χρόνια».

Η ίδια εκτιμά, παράλληλα, ότι «τα επόμενα χρόνια οι εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα είναι εντυπωσιακές. Εμείς θα πρέπει να είμαστε εκεί, όχι για να δίνουμε απλά το παρόν, αλλά να είμαστε μέρος των εξελίξεων, να συμμετέχουμε ενεργά στις αποφάσεις και να είμαστε μέρος της λύσης».

Εκφράζει δε την άποψη ότι «οι Ελληνες θα πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στην καταστροφολογία και το μηδενισμό. Να στηρίξουμε την προσπάθεια που κάνει ο πρωθυπουργός, ώστε να μην αφήσουμε περιθώρια στους εταίρους μας και τις αγορές, να αμφιβάλλουν για τη πολιτική σταθερότητα της χώρας μας».

 

1. Τι είναι εκείνο που θα κριθεί κατά τη γνώμη σας στις ευρωεκλογές;

«Από το αποτέλεσμα κρίνεται η πορεία μας και ο ρόλος μας στην Ευρώπη. Τώρα που είμαστε μόλις ένα βήμα πριν την έξοδό μας από την οικονομική κρίση, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ότι αυτά που καταφέραμε, με πολύ κόπο, κινδυνεύουν να χαθούν, αν οι επιλογές μας δεν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η αντιπολίτευση επιμένει να καταστροφολογεί ενώ όλοι οι διεθνείς οργανισμοί προεξοφλούν πια ότι η ελληνική οικονομία οδεύει προς το τέλος της κρίσης. Η ευκαιριακή και ψηφοθηρική πολιτική της αντιπολίτευσης αγνοεί ότι πρόκειται για το μέλλον της Ελλάδας και το μέλλον των παιδιών μας. Αυτό, πρέπει να το καταλάβουμε όλοι.

Καταφέραμε να σταθούμε στα πόδια μας και να ανατρέψουμε κάθε πρόβλεψη που μας ήθελε εκτός της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ξανακερδίσαμε την αξιοπιστία μας απέναντι στους εταίρους μας, και πλέον είναι ώρα η Ελλάδα να προχωρήσει με σταθερά βήματα προς την ανάπτυξη».

 

2. Το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα κατά πόσο νομίζετε πως θα επηρεάσει τα πολιτικά πράγματα της χώρας;

«Εμείς οι πολίτες θα πρέπει να καταλάβουμε ότι η Ευρώπη είναι το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας. Οι επιλογές μας έχουν ουσιαστική σημασία, δεν είναι επιλογές διαμαρτυρίας.

Την 25η Μαΐου ψηφίζουμε και επιλέγουμε τους εκπροσώπους μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ας επιλέξουμε, λοιπόν, τους εκπροσώπους μας, με γνώμονα το κοινό συμφέρον, άλλωστε ο κάθε ένας από εμάς είναι μέρος του συνόλου. Να αφήσουμε πίσω τα παρωχημένα υλικά του παρελθόντος και με σταθερά βήματα να προχωρήσουμε προς μια νέα Ελλάδα.

Το αποτέλεσμα πιστεύω ότι θα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, δηλαδή θα είναι θετικό για τη Νέα Δημοκρατία και θα απορρίπτει την πολιτική του σκοταδισμού, των δήθεν αντισυστημικών κομμάτων».

 

3. Πώς μπορεί να επηρεαστεί η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης απέναντι στην Ελλάδα από το εκλογικό αποτέλεσμα;

«Εμείς οι Ελληνες τηρήσαμε τα συμφωνηθέντα, πετύχαμε πρωτογενές πλεόνασμα και χτίζουμε μια νέα ισχυρή Ελλάδα, χάρη στις θυσίες όλων των Ελλήνων. Αυτό το μήνυμα το έχει πάρει η Ευρώπη.

Τώρα που έχει αλλάξει το κλίμα για την Ελλάδα, που αρχίζει η Ευρωπαϊκή Ενωση να συζητάει για την ελάφρυνση του χρέους και έχουμε κερδίσει ξανά την αξιοπιστία μας, πιστεύω ότι μόνο μπροστά θα πρέπει να κοιτάμε και να μην αφήσουμε να πάει χαμένη η προσπάθεια που κάναμε τα τελευταία χρόνια. Η ταχύτητα των εξελίξεων δεν αφήνει περιθώρια χαλάρωσης, θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, έτοιμοι και με σχέδιο. Αυτό θα πρέπει να δει η Ευρώπη από εμάς.

Οι Ελληνες θα πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στην καταστροφολογία και το μηδενισμό. Να στηρίξουμε την προσπάθεια που κάνει ο πρωθυπουργός, ώστε να μην αφήσουμε περιθώρια στους εταίρους μας και τις αγορές, να αμφιβάλλουν για την πολιτική σταθερότητα της χώρας μας».

 

4. Είστε αισιόδοξη για το μέλλον της χώρας και των ανθρώπων και από τι νομίζετε πως θα κριθεί αυτό;

«Τα προβλήματα τα τελευταία χρόνια, έχουν κάνει την καθημερινότητά μας έναν αγώνα επιβίωσης. Η ελληνική οικογένεια έχει πληγεί από την ανεργία, τις μειώσεις των μισθών και συντάξεων και όλων αυτών των τεράστιων προβλημάτων που όλοι γνωρίζουμε. Τα ποσοστά των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού έχουν αυξηθεί δραματικά και δυστυχώς τα προηγούμενα χρόνια δεν δημιουργήθηκε η υποδομή που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει αυτό το τσουνάμι της οικονομικής κρίσης.

Ολοι αναρωτηθήκαμε αν αυτή είναι η Ευρώπη που θέλουμε, αν αυτή είναι η Ευρώπη που οραματιζόμαστε. Σίγουρα όχι. Θέλουμε να έχει επίκεντρο τον άνθρωπο και η διαφορετικότητα των λαών της να είναι το μυστικό της επιτυχίας. Θέλουμε ανάπτυξη και ευημερία για τους λαούς της Ενωμένης Ευρώπης.

Είμαι απόλυτα πεπεισμένη πως η Ευρώπη μπορεί να λειτουργήσει κάτω από μια ομπρέλα, με γνώμονα το κοινό συμφέρων των λαών που τη συγκροτούν. Αυτό θα είναι το αποτέλεσμα των διεργασιών που ήδη έχουν αρχίσει. Πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια οι εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα είναι εντυπωσιακές. Εμείς θα πρέπει να είμαστε εκεί, όχι για να δίνουμε απλά το "παρών", αλλά να είμαστε μέρος των εξελίξεων, να συμμετέχουμε ενεργά στις αποφάσεις και να είμαστε μέρος της λύσης».

 

5. Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους αποφασίσατε να θέσετε υποψηφιότητα και σε ποιους τομείς νομίζετε ότι θα προσφέρετε καλύτερα εφόσον εκλεγείτε;

«Στο παρελθόν έχω υπάρξει σύμβουλος της Commission for Racial Equality ενώ παράλληλα ήμουν μέλος Ομάδας Εμπειρογνωμόνων FERYP. Μέχρι και σήμερα συνεχίζω να συμμετέχω ενεργά και να εργάζομαι για την κοινωνική ισότητα και την καταπολέμηση της φτώχειας σε διάφορα ευρωπαϊκά φόρουμ.

Στόχος μου είναι τα επόμενα χρόνια να δουλέψω ώστε να εξαλείψουμε την κοινωνική ανισότητα, να φτιάξουμε μια Ευρώπη που στο επίκεντρό της θα έχει τον άνθρωπο. Πρέπει να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας και να δώσουμε ελπίδα ξανά σε εκατομμύρια νέους της Ευρώπης που ζουν εγκλωβισμένοι στον εφιάλτη της ανεργίας.

Η εμπειρία μου σε θέματα κοινωνικής πολιτικής μου δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάσω και να υλοποιήσω προγράμματα που αφορούν την απασχόληση, την υγεία, την εκπαίδευση και την κοινωνική συνοχή με απόλυτη επιτυχία, αφού είμαι σε θέση να γνωρίζω από πρώτο χέρι τα προβλήματα που αφορούν τους τομείς που προανέφερα». 

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

 

Η Χριστίνα Χαλιλοπούλου σπούδασε Νομική, Ευρωπαϊκές Σπουδές Πολιτικής Ηθικής και Φιλοσοφίας και Πληροφορικής στο Λονδίνο. Εχει διατελέσει Σύμβουλος της Commission σε ζητήματα φυλετικών διακρίσεων, μέλος ομάδας εμπειρογνωμόνων FERYP, Σύμβουλος της Γενικής Γραμματέως Κοινωνικής Αλληλεγγύης του υπουργείου Υγείας και Θεματική Υπεύθυνη προγραμμάτων της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων του υπουργείου Παιδείας.


NEWSLETTER