Σάββατο, 10 Μαϊος 2014 14:11

Λουίζα Ράζου: "Ψήφος στο ΚΚΕ μήνυμα αντίστασης στην ΕΕ"

Γράφτηκε από τον
Λουίζα Ράζου: "Ψήφος στο ΚΚΕ μήνυμα αντίστασης στην ΕΕ"

Να στηρίξει το ΚΚΕ που εκφράζει γνήσια την εργατική πολιτική κάλεσε χθες κάθε λαϊκό εργατικό σπίτι της Μεσσηνίας η Λουίζα Ράζου, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. και υποψήφια ευρωβουλευτής του κόμματος, στην ομιλία της στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.

 

Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο νομό, η κ. Ράζου εξαπέλυσε επίθεση στα κόμματα της συγκυβέρνησης και στον ΣΥΡΙΖΑ. Και κάλεσε τους εργαζόμενους να πάνε στην κάλπη των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και να γυρίσουν περήφανοι στο σπίτι τους.

«Με την εκλογική ενδυνάμωση του ΚΚΕ ο λαός συμβάλλει στο να ανακτήσει το λαϊκό κίνημα τη δυναμική του», είπε η κ. Ράζου. Και τον κάλεσε με την ψήφο του «να στείλει μήνυμα στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στα μονοπώλια, ότι δεν προχωρούν απρόσκοπτα την αντιλαϊκή πολιτική τους». Παρατήρησε πως «η αποδέσμευση από την Ε.Ε. θα γλυτώσει τον κόσμο από κάθε εργασιακή, οικονομική και κοινωνική απομόνωση που τον έχει καταδικάσει αυτή η ιμπεριαλιστική συμμαχία».

Εξαπολύοντας επίθεση στα κόμματα της συγκυβέρνησης και στην αξιωματική αντιπολίτευση, ανέφερε ότι «η κυβέρνηση, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύουν πολύ να θέσουν διλήμματα και εκβιασμούς στο λαό, που τα λαϊκά στρώματα δεν έχουν κανένα λόγο να τα υιοθετήσουν». 

Το στέλεχος του ΚΚΕ εκτίμησε ότι «η επιδιωκόμενη σταθερότητα σημαίνει σταθερότητα και διεύρυνση στη βαθιά ταξική αντιλαϊκή πολιτική». Επικρίνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «δεν δίνει λύση, κάνει ζημιά, αφού καλλιεργεί την αντίληψη των ελάχιστων προσδοκιών, δημιουργεί αυταπάτες» - και πρόσθεσε: «Υπόσχεται παροχή ποσότητας δωρεάν ρεύματος, υπόσχονται τα ελάχιστα που βρίσκονται μακριά από τις λαϊκές ανάγκες. Το "go back" στη Μέρκελ γίνεται "come back" σε βιομήχανους και εφοπλιστές. Δε διαπραγματεύονται με το λαό, διαπραγματεύονται με το κεφάλαιο. Εχουν το ίδιο προορισμό με την αντιλαϊκή κυβέρνηση, πορεύονται μόνο από διαφορετικό δρόμο».

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Δημήτρης Οικονομάκος και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Αντώνης Κατσάς.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Νίκος Γόντικας και όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι που το ΚΚΕ στηρίζει στη Μεσσηνία.

 

Γ.Σ.


NEWSLETTER