Τρίτη, 13 Μαϊος 2014 22:18

Βέβαιος ο Μάκαρης για μεγάλη ανατροπή στο Δήμο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Βέβαιος για τη μεγάλη ανατροπή στον Δήμο Καλαμάτας, «που θα συζητηθεί σε όλη την Ελλάδα», εμφανίστηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Μανώλης Μάκαρης, επικεφαλής του συνδυασμού "Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες", μιλώντας απόψε το βράδυ στην κεντρική πλατεία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Ο Μ. Μάκαρης άσκησε σκληρή κριτική στον απερχόμενο δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα και την υπ’ αυτόν δημοτική αρχή, στην κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση. Παρατήρησε, μεταξύ άλλων ότι «ο απερχόμενος δήμαρχος ουσιαστικά δεν είπε στους πολίτες τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να τον επανεκλέξουν. Δεν είπε λέξη για τις οξυμένες ανάγκες των ανθρώπων, ούτε βέβαια για τις έκτακτες συνθήκες που απειλούν την πόλη με μαρασμό. Είναι φυσικό. Το προεκλογικό πρόγραμμα του κ. Νίκα είναι η ίδια του η θητεία. Είναι ο ίδιος ο δήμαρχος και η πολιτική που έχει επιλέξει απέναντι στην πόλη. Δεν θα αλλάξει κάτι τώρα ξαφνικά».

Κατηγόρησε, επίσης, τη δημοτική αρχή ότι «κρίθηκε για τον αλαζονικό και αυταρχικό τρόπο διαχείρισης των υποθέσεων της πόλης και την πελατειακή αντιμετώπιση των δημοτών. Κρίθηκε και για την ισχνή προσφορά της στην μάχη της καθημερινότητας, σε καιρούς απαιτητικούς, σε καιρούς που η κοινωνική συνοχή όφειλε να είναι η πρώτη προτεραιότητα».

Ο Μ. Μάκαρης επανέλαβε τις προγραμματικές δεσμεύσεις του συνδυασμού του για τον Δήμο Καλαμάτας, «αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, παραγωγική ανασυγκρότηση και δημοκρατία, συμμετοχή των πολιτών». Οπως σημείωσε, οι δεσμεύσεις αυτές «δεν είναι φαραωνικά έργα, ούτε απαιτούν κάποιον πακτωλό χρημάτων που δεν υπάρχει. Αυτό που χρειάζεται για να υλοποιηθούν είναι τρία πράγματα, α) μια δημοτική αρχή που να ιεραρχεί τις ανθρώπινες ανάγκες πάνω από όλα τα άλλα, β) η πολιτική βούληση για συγκρούσεις όταν το απαιτεί το καλό της πόλης και γ) η ίδια η αποφασιστικότητα και συμμετοχή των πολιτών».