Πέμπτη, 15 Μαϊος 2014 23:13

Μικρό ακροατήριο στη συγκέντρωση Βουδούρη στην Καλαμάτα με επίθεση σε Τατούλη

Γράφτηκε από την

"Το νεοφιλελεύθερο σύστημα παράγει μια οικονομική ελίτ, άκρως μειοψηφική, λιγότερο από 5%, αλλά εξαιρετικά ισχυρή. Μια ελίτ που κινείται μεταξύ επιχειρηματικών συμφερόντων και πελατειακού συστήματος. Μια ελίτ που άξια εκπροσωπεί ο κ. Τατούλης. Επαγγελματίας του πελατειακού συστήματος επί 25 χρόνια, και προσφάτως ευεργέτης των οικονομικών συμφερόντων, μηδέ εξαιρουμένων και των οικογενειακών". Αυτά σημείωσε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος περιφερειάρχης Οδυσσέας Βουδούρης στην κεντρική του προεκλογική συγκέντρωση στην Καλαμάτα, η οποία πάντως, από πλευράς συμμετοχής μπορεί να χαρακτηριστεί κατώτερη των προσδοκιών.  

 

Στη συνέχεια ο κ. Βουδούρης υπογράμμισε: «Σε αυτές τις εκλογές αποφασίζουμε σε ποια χώρα θέλουμε να ζήσουμε. Στην αποικία του χρέους, στο προτεκτοράτο του κ. Φούχτελ, στο βιλαέτι του κ. Τατούλη; Ή στην Ελλάδα των Ελλήνων που ζουν, δουλεύουν και παράγουν, για τα παιδιά τους, για την πατρίδα τους, για το μέλλον τους;».

Αναφερόμενος στο καθήκον της νέας περιφερειακής διοίκησης τόνισε ότι είναι «είτε να γίνει το εργαλείο εκτέλεσης της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, είτε να αναδειχθεί εκπρόσωπος του συλλογικού συμφέροντος και να δημιουργήσει ανάπτυξη για τους κατοίκους και αλληλεγγύη για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης». Και συνέχισε λέγοντας: «Εμείς επιλέξαμε: Θέλουμε ανάπτυξη. Ανάπτυξη για τους ανθρώπους, όχι για τις εταιρείες, και αλληλεγγύη. Και ξέρουμε τι θα κάνουμε γι’ αυτό».

Ακολούθως έκανε ειδική αναφορά στην προεκλογική στάση του Πέτρου Τατούλη, σημειώνοντας: «Ακούω στους μονολόγους του κ. Τατούλη: μα, η "Πελοπόννησος Πρώτα" και ο κ. Βουδούρης δεν έχουν πρόγραμμα. Απαντώ στον κ. Τατούλη: Οποιος δεν το βλέπει το πρόγραμμά μας, προφανώς δεν θέλει να το δει. Και γι’ αυτό κρύβεται ο κ. Τατούλης, αποφεύγει με κάθε τρόπο το δημόσιο διάλογο. Και με αναγκάζει λοιπόν, από αυτό το βήμα, να απευθυνθώ σε αυτόν: Εσείς κ. Τατούλη, που υποτίθεται πως έχετε πρόγραμμα, γιατί κρυβόσαστε; Γιατί δεν απαντάτε στην πρόσκληση για ένα δημόσιο διάλογο; Γιατί αναγκάζετε έγκριτους δημοσιογράφους να γίνουν καυστικοί απέναντί σας. Αρνηθήκατε πρόσφατα μια δημόσια αντιπαράθεσή μαζί μου σε μια σοβαρή εκπομπή. Στείλατε τον τελευταίο συνεργάτη που σας έχει μείνει, την κ. Νικολάκου, να σας δικαιολογήσει. Είπε ότι δεν προλαβαίνετε. Δουλεύετε ασταμάτητα είπε. Και ανάγκασε η κ. Νικολάκου τον δημοσιογράφο να ρωτήσει ειρωνικά: Μα τι κάνει ο κ. Τατούλης στις 8 το πρωί και δεν μπορεί να βγει στην τηλεόραση; Σκάβει δρόμους; Μαζεύει σκουπίδια; Και συνέχισε: Ο κ. Τατούλης όμως δεν παραβιάζει μόνο τους στοιχειώδεις κανόνες της πολιτικής ηθικής. Παραβιάζει και τη νομιμότητα. Κατά ξεκάθαρη και αυταπόδεικτη παράβαση του νόμου 3852 για την αυτοδιοίκηση, συγκεκριμένα των άρθρων 159 και 180, υπογράφει αναθέσεις και πληρωμές προς τις επιχειρήσεις της οικογένειας Τατούλη. Πρόκειται για ένα μοναδικό μείγμα αυταρχισμού και πολιτικής δειλίας. Αντί να δεχτεί έναν έντιμο διάλογο, πρόσωπο με πρόσωπο, προσπαθεί ο κ. Τατούλης να θολώσει τα νερά. Οπως κάνει και σήμερα, με κατευθυνόμενες διαρροές. Διέρρευσε ότι παρήγγειλε μια δημοσκόπηση που τον δίνει δήθεν πρώτο με μεγάλη διαφορά. Μα, κ. Τατούλη, αν έχετε στα χέρια σας μια τόσο καλή μέτρηση για σας, γιατί την διαρρέετε; Γιατί δεν την δημοσιεύετε; Πανηγυρικά! Τυχαίνει όμως να έχουμε μάθει γι’ αυτή την δημοσκόπηση, από διαρροή πραγματική και όχι κατευθυνόμενη. Η παράταξη του κ. Τατούλη είναι σε ελεύθερη πτώση».

Ο Οδυσσέας Βουδούρης δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά και στην κεντρική πολιτική σκηνή: «Στην μεγάλη πλατεία της Καλαμάτας, με τον Αλέξη Τσίπρα, συγκεντρώσαμε 6.000 ανθρώπους! Απ’ όλους σχεδόν τους πολιτικούς ορίζοντες. Ο κ. Σαμαράς με τον κ. Τατούλη επέλεξαν να κάνουν εκδήλωση στη Τρίπολη, σε κλειστό χώρο, να κλειστούν σε μια αίθουσα 250 θέσεων. Τι άλλη δημοσκόπηση θέλετε;».

Στην εκδήλωση μίλησε επίσης ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Νίκος Πατσαρίνος, κάνοντας ειδική αναφορά στην υπόθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων, από την οποία, όπως είπε, «θα χάνει όλη η Πελοπόννησος για τις επόμενες δεκαετίες με τους χειρισμούς που γίνονται υπέρ των ιδιωτών». Χαιρετισμό απηύθυνε ο βουλευτής Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος.