Δευτέρα, 19 Μαϊος 2014 08:12

Mετά την επανεκλογή Νίκα στην Καλαμάτα: "Συνεργασία, συναίνεση και διαλλακτικότητα με όλους"

Γράφτηκε από την

Εμφανώς ικανοποιημένος για το αποτέλεσμα που εξασφάλιζε την διαφαινόμενη επανεκλογή του από την πρώτη Κυριακή, εμφανίστηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας στο εκλογικό του κέντρο, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς την Δευτέρα.

Σε δηλώσεις του προς τα μέσα ενημέρωσης, ο Π. Νίκας δεσμεύτηκε για συνεργασία με τους υπόλοιπους δημοτικούς συνδυασμούς, για συναίνεση, διαλλακτικότητα, αλλά και σκληρή δουλειά:

«Σήμερα είναι μία ημέρα χαράς για τους συνεργάτες μου και εμένα και μία ημέρα μεγάλης ευθύνης απέναντι στον λαό της Καλαμάτας, απέναντι στο Δήμο Καλαμάτας. Υπόσχομαι ότι στα χρόνια τα οποία έρχονται θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για το καλό του καλαματιανού λαού, για να είναι η Καλαμάτα μία από τις ομορφότερες και ελκυστικότερες πόλεις της Ελλάδος.

Σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει ο τόπος μας θα δώσουμε, όπως έχουμε κάνει ήδη, απόλυτη προτεραιότητα στους συνδημότες μας οι οποίοι έχουν ανάγκη, σε αυτούς που περνούν δυσκολότερα και δυστυχούν. Στην Καλαμάτα, στον Δήμο Καλαμάτας, όλοι πρέπει να έχουν τα βασικά για την επιβίωση κι ο δήμος θα είναι πρώτος σ’ αυτόν τον ανθρωπιστικό αγώνα. Να ξέρετε ακόμα ότι θα συνεχίσουμε πολιτικά να πορευόμαστε με διαλλακτικότητα, με υπομονή, απέναντι ακόμα και σε χτυπήματα τα οποία είναι κάτω από τη μέση. Είμαστε κήρυκες της συνεννόησης και της αγάπης, ποτέ δεν θα αρθρώσουμε λόγο διχαστικό.

Θέλω ακόμα να σας πω ότι εμείς δεν αντιπαλέψαμε ανθυποψηφίους. Παλέψαμε απέναντι στα προβλήματα, έχουμε συγκεκριμένες λύσεις. Σε αυτή την ευτυχισμένη ώρα θυμάμαι ότι στο ψηφοδέλτιό μας μετείχαν και συνάδελφοι αυτοδιοικητικοί με διαφορετική πολιτική αφετηρία. Τους τιμούμε. Εχουμε έναν αυτοδιοικητικό συνδυασμό πρώτα απ’ όλα, που βάζει το συμφέρον της πόλης και των χωριών μας πάνω απ’ όλα. Θα πορευθούμε, λοιπόν, με ομόνοια -όχι μόνο ο συνδυασμός- και με διάθεση συνεργασίας και με τους άλλους συνδυασμούς και ειλικρινά τους ευχαριστώ, γιατί σε γενικές γραμμές επικράτησε στις τελευταίες εκλογές ένα πολιτισμένο πολιτικό κλίμα.

Τελειώνοντας, θέλω να ευχαριστήσω τους χιλιάδες συμπολίτες και συνδημότες, οι οποίοι στάθηκαν δίπλα μας σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες, έκλεισαν τα αυτιά τους σε λαϊκιστικά συνθήματα και στήριξαν μια προσπάθεια η οποία στοχεύει στο μέλλον. Παρακαλώ όλους να είναι δίπλα μας και στις καλές και στις κακές στιγμές, γιατί μία δημοτική αρχή όταν είναι αποκομμένη από τον λαό δεν μπορεί να οδηγήσει τον τόπο σε θετικά αποτελέσματα.

Σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου, σας ευγνωμονώ και εκ μέρους των περίπου 200 συνεργατών μας οι οποίοι θα στελεχώσουν όλες τις δομές του Δήμου Καλαμάτας και θα έχουν τη μεγάλη ευθύνη της προσφοράς απέναντι στον λαό και προφανώς απέναντι στο δήμαρχο και στα συλλογικά όργανα. Ιδιαίτερα ευχαριστώ τους ανθρώπους που ήταν κάθε βράδυ στο εκλογικό κέντρο, τις γυναίκες της Καλαμάτας που έδιναν τη μεγάλη μάχη των μετόπισθεν για να προωθήσουμε το υλικό πληροφόρησης με τον καλύτερο τρόπο. Και πάνω απ’ όλα ευχαριστώ τη σύζυγό μου, που ήταν διευθύντρια του γραφείου και τα κατάφερε πολύ καλά».

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Απευθυνόμενος στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί έξω από το εκλογικό του κέντρο, ο Παναγιώτης Νίκας εξέφρασε, για μία ακόμα φορά, ευχαριστίες, αλλά και ευγνωμοσύνη, προς τους δημότες, ενώ ονομαστικά ευχαρίστησε τον βουλευτή Γιάννη Λαμπρόπουλο και τον πολιτευτή Μίλτο Χρυσομάλλη, που ήταν παρόντες.

Επιπλέον, δεσμεύτηκε ότι θα επισκεφθεί ένα - ένα, όπως είπε, τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Καλαμάτας, «δεν έδωσα προεκλογικά υποσχέσεις, αυτή είναι μια υπόσχεση που δίνω μετεκλογικά» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, που σημείωσε επίσης, μεταξύ άλλων: «Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στους χιλιάδες δημότες του Δήμου Καλαμάτας που τίμησαν με την ψήφο τους εμένα και τα περίπου 200 στελέχη του συνδυασμού. Σας βεβαιώνω ότι τα αποτελέσματα της ψήφου σας είναι για μένα και για τους συνεργάτες μου μια βαριά ευθύνη και σας διαβεβαιώνω ότι έχουμε συναίσθηση αυτής της ευθύνης και αυτού του καθήκοντος, απέναντι στον λαό της Καλαμάτας και στον λαό των τοπικών διαμερισμάτων. Εχουμε συνείδηση ότι η βαθιά κρίση η οποία έχει πλήξει τη χώρα έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στα νοικοκυριά, έχει αφήσει πολλά παιδιά άνεργα, κινδυνεύει μια ολόκληρη γενιά. Ο δήμος προφανώς δεν έχει ευθύνη για κάποιες αποφάσεις, έχει όμως ευθύνη για να αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις, ώστε να υπάρξουν προϋποθέσεις αντιμετώπισης της ανεργίας, μέσω της προσέλκυσης επιχειρήσεων. Εχουμε ευθύνη, στην προσεχή 5ετία η Καλαμάτα να γίνει, στην πράξη, το οικονομικό, πολιτιστικό και κοινωνικό κέντρο της Νότιας Πελοποννήσου. Εχουμε ευθύνη, η Καλαμάτα μέσω του αεροδρομίου της να γίνει γνωστή σε ολόκληρη την Ευρώπη και να αυξηθεί το τουριστικό ρεύμα. Εχουμε ευθύνη όλοι μας για να έχουμε μια πόλη ελκυστική, μια πόλη που να μην τη χαιρόμαστε μόνο εμείς, αλλά και όλοι οι επισκέπτες της. Και είμαι υπερήφανος όταν η Καλαμάτα γεμίζει με σχολικά λεωφορεία απ’ όλη την Ελλάδα κι όταν σιγά - σιγά γίνεται τουριστικό κέντρο αναφοράς ολόκληρης της Νότιας Πελοποννήσου.

 

Να είσαστε αισιόδοξοι και να έχετε ελπίδα ότι θα έλθουν καλύτερες ημέρες και για την πόλη και για τον τόπο μας, ο ελληνισμός πέρασε και δέκα κρίσεις χειρότερες. Προϋπόθεση είναι να υπάρχει ενότητα, συνεννόηση και διαλλακτικότητα. Και δουλειά του δημάρχου είναι με τη συμπεριφορά του να προωθεί τη συναίνεση και τη συνεργασία ακόμα και αν καμιά φορά από την αντιπολίτευση υπερβαίνουν τα εσκαμμένα. Πρέπει να υπάρχει ηρεμία στον τόπο μας».