Τρίτη, 20 Μαϊος 2014 08:10

Ξίφη διασταυρώνουν Αναστασόπουλος και Τσώνης εν μέσω καταγγελιών

Γράφτηκε από την
Ξίφη διασταυρώνουν Αναστασόπουλος και Τσώνης εν μέσω καταγγελιών

"Αυτοί που μας στήριξαν μίλησαν ηχηρά με την ψήφο τους και έδειξαν το δρόμο": Αυτό τονίζει σε δήλωσή του ο νικητής του α' γύρου των εκλογών στο Δήμο Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος. Μάλιστα σημειώνει ότι το αποτέλεσμα της 1ης Κυριακής έδωσε ένα ξεκάθαρο προβάδισμα και προσμένει, τη 2η Κυριακή, μια ακόμα πιο καθαρή νίκη. "Προχωράμε αταλάντευτα για μια μεγάλη νίκη. Τη νίκη της 2ης Κυριακής", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η δήλωση του απερχόμενου δημάρχου Μεσσήνης και εκ νέου υποψήφιου, Στάθη Αναστασόπουλου:

«Το βράδυ της 18ης Μαΐου για μια φορά ακόμα, οι συνδημότισσες και οι συνδημότες του καλλικρατικού Δήμου Μεσσήνης μας τίμησαν με την ψήφο τους.

Εκφράζω την ικανοποίησή μου για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε η πλειοψηφία των συνδημοτών μας. Εδωσαν σε μένα και τους συνεργάτες μου ένα ξεκάθαρο προβάδισμα για τη 2η Κυριακή και θα μας δώσουν μια ακόμα πιο καθαρή νίκη στις 25 Μαΐου.

Ευχαριστώ όλους που μας αξιολόγησαν θετικά για το μεγάλο έργο που έχουμε καταφέρει, σε μικρό χρονικό διάστημα, παρότι είχαμε μειωμένους κρατικούς πόρους. Αυτό το καταφέραμε διότι αξιοποιήσαμε σε μεγάλο βαθμό το πρόγραμμα ΕΣΠΑ και άλλα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.

Αυτοί που μας στήριξαν μίλησαν ηχηρά με την ψήφο τους και έδειξαν το δρόμο.

Ολοι μαζί μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να συμπορευτούμε, να δημιουργήσουμε ένα δήμο πρότυπο, όπως τον ονειρευόμαστε και τον θέλουμε όλοι μας.

Ολοι μαζί μπορούμε να οδηγήσουμε το Δήμο Μεσσήνης σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης, υλοποιώντας μεγάλα αναπτυξιακά έργα και δημιουργώντας θέσεις εργασίας.

Δεν είναι ώρα για αντιπαραθέσεις, αλλά μόνο για ενότητα και κοινή πορεία προς όφελος του τόπου μας.

Προχωράμε αταλάντευτα για μια μεγάλη νίκη. Τη νίκη της 2ης Κυριακής».

 

Καταγγελίες Τσώνη για εκβιασμούς και μικροπολιτική

Ολομέτωπη επίθεση στον αντίπαλό του στον δεύτερο γύρο κάνει ο υποψήφιος δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης. Με δήλωσή του καταγγέλλει τον απερχόμενο δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο Στάθη Αναστασόπουλο για μικροκομματική πολιτική και εκφοβισμό των ψηφοφόρων. Συγκεκριμένα μιλά για «πιέσεις που ασκήθηκαν ποικιλοτρόπως από το δήμαρχο και τους άλλους παράγοντες του συνδυασμού του». Και καταγγέλλει ότι «έφτασαν, μέσω συγγενικών προσώπων υποψηφίων συμβούλων, που σχετίζονται με αγροτικό φορέα, να ασκούν πιέσεις προς τους εργαζομένους για να υπερψηφίσουν το συνδυασμό του κ. Αναστασόπουλου».

Αναλυτικά η δήλωση του υποψήφιου δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Τσώνη:

«Εκφράζω προς τους συνδημότες μας τις ευχαριστίες μας, τόσο τις προσωπικές όσο και των υποψηφίων συμβούλων του συνδυασμού μας, της "Αδέσμευτης Κίνησης Πολιτών Δήμου Μεσσήνης", για την ετυμηγορία τους. Για την επιλογή τους να μας προκρίνουν για τον τελικό γύρο, την επόμενη Κυριακή, όπου με την ετυμηγορία τους θα αναδείξουν τη δημοτική τους αρχή και το δήμαρχό τους.

Οι συνδημότες μας αποφάνθηκαν διά των ψήφων τους, και καλούνται την επόμενη Κυριακή να αναδείξουν τη νέα δημοτική αρχή για την επόμενη πενταετία. Η αποδοχή μας αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία, καθότι προκριθήκαμε για την τελική μάχη, παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν ποικιλοτρόπως από το δήμαρχο και τους άλλους παράγοντες του συνδυασμού του. Εφτασαν μέσω συγγενικών προσώπων υποψηφίων συμβούλων, που σχετίζονται με αγροτικό φορέα, να ασκούν πιέσεις προς τους εργαζομένους σε αυτόν, να ασκούν πιέσεις για να υπερψηφίσουν το συνδυασμό του κ. Αναστασόπουλου. Με τέτοιο τρόπο κορυφώθηκε η μικροκομματική πολιτική του κ. Αναστασόπουλου, που κατ’ επανάληψη καταγγείλαμε και η οποία εκδηλώθηκε με διάφορους τρόπους πριν καν ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος.

Την προηγούμενη Πέμπτη είχαμε καταγγείλει τον κ. Αναστασόπουλο, πως "έχοντας υιοθετήσει παλαιοκομματικού τύπου μεθόδους και φτηνά τεχνάσματα, χρησιμοποιώντας ακόμα και ρουσφετολογικές μεθόδους, επιχειρεί να υφαρπάξει την ψήφο των συνδημοτών μας". Τον είχαμε καταγγείλει για «μικρά προεκλογικά έργα που με τόνους τσιμέντου επιχειρεί ο κ. Αναστασόπουλος να χτίσει την επανεκλογή του" και είχαμε προσθέσει ότι αυτόν τον σχεδιασμό του "θα 'γκρεμίσετε' εσείς με την ψήφο σας".

Υπάρχει μια ακόμα εβδομάδα αγώνα, που θα τον δώσουμε μέχρι την τελική νίκη. Είμαστε βέβαιοι, ότι οι συνδημότες μας θα απορρίψουν αυτήν την πολιτική στην οποία έχει καταφύγει ο κ. Αναστασόπουλος, εκμαυλίζοντας συνειδήσεις. Θα απορρίψουν τις πιέσεις απ’ όποιους κι αν ασκούνται, απ’ όπου κι αν προέρχονται και θα μας δικαιώσουν αναδεικνύοντάς μας δημοτική αρχή. Για να δώσουμε στο δήμο μας αυτό που του αξίζει, για να τον οδηγήσουμε σε δρόμους ανάπτυξης, για να δώσουμε στα πιεστικά προβλήματα των συνδημοτών μας τις καλύτερες λύσεις.

Εχουμε εμπιστοσύνη στους συνδημότες μας, ότι η τελική τους επιλογή θα είναι άνθρωποι που αγαπούν τον τόπο τους, θα είναι άνθρωποι  που νοιάζονται τον τόπο τους.

Καλούμε τους συνδημότες μας σε διαρκή αγώνα, μέχρι την τελική νίκη, την επόμενη Κυριακή".

 

 

Ν.Κ.


NEWSLETTER