Παρασκευή, 23 Μαϊος 2014 22:25

Γιάννης Μαγγανάς: "Ανατροπή των καθεστωτικών ανδρείκελων το διακύβευμα"

Γράφτηκε από την

 

«Το διακύβευμα των ευρωεκλογών είναι να ανατραπούν τα καθεστωτικά ανδρείκελα και η καταστροφική πολιτική τους» δηλώνει, μιλώντας στην "Ε" ο Γιάννης Μαγγανάς, υποψήφιος ευρωβουλευτής με το  Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (ΕΠΑΜ). Εκτιμά, ταυτόχρονα, ότι «πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν και εθνικές εκλογές ώστε να εκφραστεί η βούληση των πολιτών», καθώς «κανένα καθεστώς δεν θα μπορεί να καλλωπίζει την πραγματικότητα μετά τις ευρωεκλογές» επειδή «θα αυξηθεί η δύναμη των γνήσιων αντιμνημονιακών κομμάτων και θα αποκτήσουν το βήμα που τους στερούν τα συστημικά μέσα ενημέρωσης».

Εκφράζει δε την άποψη, παράλληλα, ότι «ως πολίτες, δεν πρέπει να περιμένουμε τίποτα από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Αντιθέτως, πρέπει να αποφασίσουμε μονομερώς τη βέλτιστη και πλέον συμφέρουσα στρατηγική για τη χώρα μας. Και αυτή η στρατηγική είναι η μονομερής διαγραφή του χρέους, που παράνομα μας έχουν φορτώσει, η ακύρωση των μνημονίων και η ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας».

1. Τι είναι εκείνο που θα κριθεί κατά τη γνώμη σας στις ευρωεκλογές;

«Εμείς που επιλέξαμε να ενταχθούμε στο Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο πιστεύουμε ότι στις ευρωεκλογές κρίνεται το μέλλον της χώρας και του λαού μας. Κρίνεται εάν θα συνεχιστεί η αδιέξοδη και καταστροφική πολιτική των μνημονίων και της απεμπόλησης της εθνικής μας κυριαρχίας προς χάριν της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των δανειστών. Κρίνεται εάν θα συνεχιστεί η διακυβέρνηση της χώρας μας από μία καθεστωτική ομάδα που ξεπουλά τις δημόσιες υποδομές και μεθοδεύει την κλοπή της ιδιωτικής περιουσίας. Στο ΕΠΑΜ πιστεύουμε ότι το διακύβευμα των ευρωεκλογών είναι να ανατραπούν τα καθεστωτικά ανδρείκελα και η καταστροφική πολιτική τους. Ταυτόχρονα, είναι κρίσιμο να ενισχυθούν οι πολιτικοί φορείς που έχουν υλοποιήσιμες προτάσεις για την ανάταξη της χώρας».

2. Το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα κατά πόσο νομίζετε πως θα επηρεάσει τα πολιτικά πράγματα της χώρας;

«Ο καθεστωτικός πανικός για τις επιπτώσεις του αποτελέσματος των ευρωεκλογών είναι έκδηλος. Οι πρόσφατοι πολιτικοί εκβιασμοί των Βενιζέλου και Γρηγοράκου, καθώς και η αναφορά του τελευταίου περί μετατροπής της Ελλάδας σε ''Ουκρανία εάν δεν ψηφιστεί η Ελιά'', δείχνουν ολοφάνερα ότι τρέμουν την ψήφο των πολιτών. Οταν μετά τις ευρωεκλογές αυξηθεί η δύναμη των γνήσιων αντιμνημονιακών κομμάτων και αποκτήσουν το βήμα που τους στερούν τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, κανένα καθεστώς δεν θα μπορεί να καλλωπίζει την πραγματικότητα. Η εξαπάτηση και οι εκβιασμοί προς τους πολίτες θα λάβουν τέλος. Συνεπώς, πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν και εθνικές εκλογές ώστε να εκφραστεί η βούληση των πολιτών».

3. Πώς μπορεί να επηρεαστεί η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης απέναντι στην Ελλάδα από το εκλογικό αποτέλεσμα;

«Η Ευρωπαϊκή Ενωση αποτελεί έναν μηχανισμό προώθησης των συμφερόντων της ολιγαρχίας, που ελάχιστα ενδιαφέρεται για τη βούληση των πολιτών. Συνεπώς, το όποιο εκλογικό αποτέλεσμα δεν πρόκειται να επιφέρει αλλαγές στην πολιτική της έναντι της Ελλάδας. Εμείς, ως πολίτες, δεν πρέπει να περιμένουμε τίποτα από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Αντιθέτως, πρέπει να αποφασίσουμε μονομερώς τη βέλτιστη και πλέον συμφέρουσα στρατηγική για τη χώρα μας. Και αυτή η στρατηγική είναι η μονομερής διαγραφή του χρέους, που παράνομα μας έχουν φορτώσει, η ακύρωση των μνημονίων και η ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας».  

4. Είστε αισιόδοξος για το μέλλον της χώρας και των ανθρώπων και από τι νομίζετε πως θα κριθεί αυτό;

«Επί δεκαετίες οι πολίτες είχαν συνηθίσει, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτισμού, να αναθέτουν τη διακυβέρνηση της χώρας στα χέρια τρίτων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα: Να εφησυχάσουν οι πολίτες και να μετατραπούν σε απλούς καταναλωτές με μειωμένα αντανακλαστικά όσον αφορά τα δικαιώματά τους. Να δημιουργηθεί μια καθεστωτική ομάδα που ασκούσε πολιτική εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας.

Η απώλεια, εκ μέρους των πολιτών, της συνείδησης των δικαιωμάτων τους, μας οδήγησε στην εγκαθίδρυση ενός κοινοβουλευτικού πολιτικού συστήματος που μικρή σχέση έχει με την αληθινή δημοκρατία. Σταδιακά τα συμφέροντα της καθεστωτικής ομάδας άρχισαν να αποκλίνουν από τα συμφέροντα των πολιτών. Η σημερινή οικτρή κατάσταση της πατρίδας είναι αποτέλεσμα ακριβώς αυτής της απόκλισης. Για να μη χαθούν οι κατακτήσεις αιώνων, η ελευθερία μας και η πατρίδα, θα πρέπει ως λαός να συνειδητοποιήσουμε ότι οφείλουμε να συμμετέχουμε στα κοινά. Επιπλέον, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως όσο παραμένουμε στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στο ευρώ, το μέλλον της χώρας θα διαγράφεται δυσοίωνο».

5. Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους αποφασίσατε να θέσετε υποψηφιότητα και σε ποιους τομείς νομίζετε ότι θα προσφέρετε καλύτερα εφόσον εκλεγείτε;

«Προσωπικά δεν αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα. Ηταν απόφαση των μελών του "Πυρήνα" (τοπικής οργάνωσης) Καλαμάτας η οποία κοινοποιήθηκε στην Πολιτική Γραμματεία και στα υπόλοιπα μέλη του ΕΠΑΜ πανελλαδικά.

Εάν εκλεγώ τότε θα κάνω ό,τι κάθε ΕΠΑΜίτης ξέρει ότι έχει υποχρέωση να κάνει: Θα χρησιμοποιήσω τη θέση μου για να αποκαλύψω στους πολίτες τις καταστροφικές συνέπειες των πολιτικών που μας επιβάλλονται από την Ε.Ε. και το εγχώριο καθεστώς. Θα συμβάλω στη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού μετώπου πολιτικών φορέων που επιθυμούν την ανάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας των χωρών τους και τη μετάβαση των εθνικών οικονομιών τους στα εθνικά τους νομίσματα».

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

 

Ο Γιάννης Μαγγανάς γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1970 και είναι μέλος πολύτεκνης οικογένειας. Εχει σπουδάσει Οικονομικά. Οι μεταπτυχιακές του σπουδές πραγματοποιήθηκαν στο Reading της Μεγάλης Βρετανίας στα Χρηματοοικονομικά. Εργάστηκε σχεδόν μια δεκαετία ως οικονομικός αναλυτής. Σήμερα είναι εργοδηγός σε έργα καταπολέμησης της ανεργίας. Οπως ο ίδιος αναφέρει «οι γνώσεις και η αγάπη προς τους συμπατριώτες με ώθησαν να αναζητήσω μια αληθινά πατριωτική πολιτική δύναμη. Για τους λόγους αυτούς είμαι περήφανο μέλος του ΕΠΑΜ και μετέχω στο ευρωψηφοδέλτιο».