Τρίτη, 03 Ιουνίου 2014 08:27

Αύριο ή την Πέμπτη ολοκληρώνεται η επανακαταμέτρηση ψηφοδελτίων στο Δ. Μεσσήνης

Γράφτηκε από τον

Αύριο ή την Πέμπτη ολοκληρώνεται η σημαντική διαδικασία της επανακαταμέτρησης ψηφοδελτίων στο Δήμο Μεσσήνης, για τους υποψήφιους δημάρχους Στάθη Αναστασόπουλο και Γιώργο Τσώνη.

Διαδικασία που πιθανότατα δε θα ανακηρύξει δήμαρχο και είναι αμφίβολο αν θα αλλάξει κατά την επίσημη ανακήρυξη του Πρωτοδικείου το εκλογικό αποτέλεσμα - σύμφωνα με το οποίο ο κ. Αναστασόπουλος κέρδισε τις εκλογές με μία ψήφο διαφορά από τον κ. Τσώνη.

Είναι σίγουρο όμως ότι η επανακαταμέτρηση θα βοηθήσει τις δύο πλευρές στη διαδικασία των ενστάσεων που είναι βέβαιο πως θα υποβάλουν, επιχειρώντας να ακυρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα ψηφοδέλτια του αντιπάλου και να βγάλουν έγκυρα δικά τους προβληματικά ψηφοδέλτια.

«Τώρα ο ένας κοιτάζει τα προβλήματα του άλλου και πάνω σ’ αυτά θα στηριχτούν οι ενστάσεις. Προβληματικά σημεία, ψηφοδέλτια, υπάρχουν και από τις δύο πλευρές», μας επεσήμανε έγκυρος νομικός.

Το σίγουρο είναι επίσης πως το Διοικητικό Πρωτοδικείο Καλαμάτας, το Εκλογοδικείο, θα έχει εκδώσει την απόφασή του έγκαιρα, μέσα στο καλοκαίρι, ώστε την 1η Σεπτεμβρίου ο νέος δήμαρχος Μεσσήνης να είναι έτοιμος να αναλάβει τα καθήκοντά του.

Χθες στην αίθουσα δικαστών στο 2ο όροφο του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας, η επανακαταμέτρηση συνεχίστηκε με αργούς, πολύ προσεκτικούς ρυθμούς, υπό την εποπτεία της προέδρου Πρωτοδικών Μαρίας Δανιήλ και με την ενεργό παρουσία δικηγόρων και υποψηφίων συμβούλων κι από τα δύο στρατόπεδα.

Γ.Σ.