Σάββατο, 12 Ιουλίου 2014 17:30

Νέα δήλωση Γ. Τσώνη: "Ο Αναστασόπουλος επιμένει και προτρέχει της δικαιοσύνης"

Γράφτηκε από την
Νέα δήλωση Γ. Τσώνη: "Ο Αναστασόπουλος επιμένει και προτρέχει της δικαιοσύνης"

«Εμάς δεν μας πιάνει πρεμούρα για "δικανικούς λόγους", ούτε για παραπληροφόρηση με προβολή μονομερών στοιχείων. Νηφάλια, με τον προσήκοντα σεβασμό και την εμπιστοσύνη που αξίζει στη δικαιοσύνη, θα αναμένουμε την ετυμηγορία του δικαστηρίου».

Τα πιο πάνω αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του ο Γιώργος Τσώνης, σχολιάζοντας τις προχθεσινές δηλώσεις που έκανε σε συνέντευξή του ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του ο Γ. Τσώνης αναφέρει: «Είναι απορίας άξιον γιατί ο κ. Αναστασόπουλος κατατρώγεται από ανυπομονησία και επιμένει να προτρέχει της δικαιοσύνης, αυτοαναγορευόμενος μελλοντικός νικητής των εκλογών στο Δήμο Μεσσήνης, σε επίπεδο Εκλογοδικείου. Ξεπερνώντας την τυπική ανακήρυξή του, καθότι οι αριθμοί αποτυπώνουν διαφορετικά την πραγματικότητα, σπαταλά το χρόνο του επιχειρώντας ανεπιτυχώς -όπως σε πρόσφατη συνέντευξή του προς τα τοπικά ΜΜΕ- να πείσει τους δημότες της Μεσσήνης, αλλά και τους κατοίκους της υπόλοιπης Μεσσηνίας, για δεδομένη επικράτησή του στο δικαστήριο που θα αποφανθεί επί των ενστάσεών μας. Δηλώνει ότι η νομική του υποστήριξη διαβλέπει νίκη του στο Εκλογοδικείο, παρουσιάζοντας ως παράδειγμα μονομερώς στοιχεία του εκλογικού υλικού. Αντίθετα, έχοντας επιλεκτική μνήμη, αποσιωπά όλα εκείνα τα στοιχεία που του αφαιρούν ψήφους από τα προσμετρηθέντα υπέρ του ψηφοδέλτια. Για παράδειγμα, ξέχασε να αναφερθεί σε ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του, το οποίο προσμετρήθηκε υπέρ του, αν και στην εμπρόσθια όψη του, από την κορυφή έως το τέλος, αναγραφόταν χειρόγραφα με κεφαλαία ευμεγέθη γράμματα πάνω στα τυπωμένα ονόματα, το σύνθημα "Ζήτω ο Σαμπαζιώτης". Για την ιστορία, το περιστατικό σημειώθηκε στο Εκλογικό Τμήμα του Δάρα, όπου δικαστική αντιπρόσωπος ήταν σύζυγος υποψηφίου δημοτικού συμβούλου με το συνδυασμό του κ. Αναστασόπουλου!

Και η δική μας νομική ομάδα κατά τον επιστάμενο έλεγχο του εκλογικού υλικού έχει επισημάνει ευρήματα, στα οποία στηριζόμενη θεωρεί βάσιμα ότι το Εκλογοδικείο θα μας ανακηρύξει τελικά νικητές. Εμάς όμως, δεν μας πιάνει πρεμούρα για "δικανικούς λόγους", ούτε για παραπληροφόρηση με προβολή μονομερών στοιχείων. Νηφάλια, με τον προσήκοντα σεβασμό και την εμπιστοσύνη που αξίζει στη δικαιοσύνη, θα αναμένουμε την ετυμηγορία του δικαστηρίου.


Υ.Γ. Με αρκετή καθυστέρηση και μετά από δύο ερωτήματά μας προς αυτόν, ο κ. Αναστασόπουλος αναφέρθηκε επιτέλους στο 33ο ψηφοδέλτιο του 223ου Εκλογικού Τμήματος του Δήμου Μεσσήνης, το οποίο αν και μας ανήκει προσμετρήθηκε στο συνδυασμό του. Λυπόμαστε, που δεν καταλάβαμε την εξήγηση που επιχείρησε να δώσει. Απλά, σε ποιον ανήκει και σε ποιον έχει προσμετρηθεί; Απλά πράγματα, χωρίς "κουτάκια" και υπεκφυγές».


NEWSLETTER