Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016 16:17

Προτάσεις Σαμπαζιώτη για αποζημιώσεις αγροτών 

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

"Μοναδική ελπίδα σωτηρίας για τους αγρότες αποτελεί η άμεση εξατομικευμένη καταγραφή των ζημιών, ώστε να μπορέσουν να αποζημιωθούν. Ομως ταυτόχρονα είναι απαραίτητο να γίνουν και διευκολύνσεις από τις τράπεζες προς τους παραγωγούς αλλά και πάγωμα των οφειλών τους προς τις ΔΟΥ.

Ζητάμε την απαλλαγή των πληγέντων από τις εισφορές σε ΕΛΓΑ και ΟΓΑ, όπως έγινε στη δεκαετία του ’60, του ’70 και του ’80" αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο πρώην βουλευτής κι επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δ.Σ. Μεσσήνης Δημήτρης Σαμπαζιώτης. Οπως εξηγεί "είναι θέμα μιας απλής νομοθετικής ρύθμισης" και ζητεί επίσης "την παράκαμψη του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιωθούν οι παραγωγοί για το σύνολο των ζημιών στην παραγωγή, δηλαδή πλήρη αποζημίωση για τον κατεστραμμένο γεωργικό εξοπλισμό και τα μηχανήματα και όχι μόνο για μέρος της παραγωγής".

Τονίζει την ανάγκη να μην υπάρξει καμιά καθυστέρηση και καλεί την κυβέρνηση "να μην οχυρωθεί πίσω από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ και να μην χρησιμοποιήσει την κοροϊδία τύπου ΠΣΕΑ αλλά να σκύψει πάνω στο πρόβλημα. Να αποζημιωθεί στο 100% η ζημιά που υπέστησαν οι καλλιέργειες και να δοθούν έγκαιρα τα χρήματα αφού οι αγρότες δεν έχουν άλλο εισόδημα για να καλύψουν τα έξοδα και τις ανάγκες τους". Σε άλλο σημείο αναφέρει πως απαιτείται η άμεση οικονομική στήριξη των δήμων από το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας, που είναι κατεστραμμένη σε όλο το νομό, καθώς πλησιάζει ελαιοκομική περίοδος.

Ο κ. Σαμπαζιώτης αναφέρεται στο καταστροφικό πέρασμα της καταιγίδας από τον κάμπο της Μεσσήνης, με τα σύκα και τις σταφίδες να χάνονται, καθώς ακόμα στην Τριφυλία, την Οιχαλία και τα ορεινά της υπόλοιπης Μεσσηνίας.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER

Ποιός ευθύνεται περισσότερο για το πρόβλημα με τα πυρηνελαιουργεία στη Μεσσηνία;
Ποιός ευθύνεται περισσότερο για το πρόβλημα με τα πυρηνελαιουργεία στη Μεσσηνία;
Πρέπει να διαλέξεις μια απάντηση