Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016 16:30

Κλιμάκιο της ΛΑΕ  σε Νίκα και Τσώνη 

Γράφτηκε από την
Κλιμάκιο της ΛΑΕ  σε Νίκα και Τσώνη 

Αναλυτική ενημέρωση για τις αιτίες, την καταγραφή και αποτίμηση των καταστροφών από τη φονική πλημμύρα ζήτησαν από τους δημάρχους Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα και Μεσσήνης Γιώργο Τσώνη τα στελέχη της ΛΑΕ Θανάσης Πετράκος μέλος της Π.Γ. του κόμματος και πρώην βουλευτής Μεσσηνίας και Βασίλης Τσουλάκος συντονιστής της Ν.Ε. Μεσσηνίας του κόμματος. Τα στελέχη της ΛΑΕ συναντήθηκαν με τους δημάρχους στα γραφεία τους, στα Δημαρχεία Καλαμάτας και Μεσσήνης. 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του κόμματος οι δύο άνδρες πρότειναν μάλιστα στον Παν. Νίκα να γίνει την επόμενη εβδομάδα ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων και της χρηματοδότησης των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων. Επίσης, ζήτησαν μεταξύ άλλων «να διερευνηθούν τα αίτια που έκλεισε για δεύτερη φορά μέσα σε 3 μήνες   ο ακριβοπληρωμένος αυτοκινητόδρομος». Καθώς και «γιατί η γειτονιά  της Λαγκάδας και οι περιοχές του Αρι, της Θουρίας, της Μικρομάνης και όλος ο κάμπος του Αγίου Φλώρου και του Πηδήματος πλημμύρισαν και το 2013 και τώρα». Και «να διερευνηθεί αν οι υδραυλικές μελέτες του "Μορέα" για τον αυτοκινητόδρομο είναι επαρκείς». 

Οι κ. Πετράκος και Τσουλάκος δεσμεύτηκαν από την πλευρά τους ότι «θα πιέσουν με όλες τους τις δυνάμεις ώστε να αποζημιωθούν άμεσα και για το σύνολο της ζημιάς που έχουν υποστεί οι πληγέντες αλλά και να γίνουν άμεσα τα αναγκαία έργα αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής προστασίας. Θα γίνει παρέμβαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τον ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας Νίκο Χουντή  για την ένταξη της Περιφέρειας στο Ταμείο Αλληλεγγύης». Επίσης επεσήμαναν ότι «η καταστροφή ανέδειξε και τις διαχρονικές ευθύνες όλων των αρμόδιων για τραγικά λάθη και παραλείψεις στην αντιπλημμυρική προστασία, αλλά και την ελλιπή προετοιμασία τους παρότι η ΕΜΥ είχε προειδοποιήσει για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα». Τόνισαν δε ότι «εκτός από την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και την ανάγκη να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις για τις κατεστραμμένες  οικοσκευές και τις ζημιές που υπέστησαν οι οικίες και τα αυτοκίνητα   οφείλει η κυβέρνηση να δώσει άμεσα μια έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους πληγέντες. Επίσης πρέπει να απαλλαγούν οι πληγέντες από τα δημοτικά τέλη και να παγώσουν για ένα χρόνο τουλάχιστον τα χρέη τους σε Εφορία, ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και τράπεζες, αλλά και να σταματήσουν άμεσα οι κατασχέσεις στους πληγέντες».


NEWSLETTER