Σάββατο, 01 Οκτωβρίου 2016 09:25

Τασούλας και Γεωργαντάς από Μεσσηνία: «Πρωταθλητής ψεύδους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ»

Γράφτηκε από τον
Τασούλας και Γεωργαντάς από Μεσσηνία: «Πρωταθλητής ψεύδους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ»

«Μεταπολεμικό πρωταθλητή ψεύδους», χαρακτήρισε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, χθες στην Καλαμάτα, ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Κώστας Τασούλας. 

Παρατήρησε ότι «ο μόνος τρόπος να αλλάξει η κυβέρνηση, είναι οι εκλογές» - και διευκρίνισε πως «δεν τις ζητάμε ούτε από πείσμα ούτε από μανία εξουσίας, αλλά κάθε μέρα που περνάει με αυτή την κυβέρνηση, όλα τα μέτωπα υποχωρούν».

Επικρίνοντας την κυβέρνηση δήλωσε ακόμη ότι η Μεσσηνία περιμένει έμπρακτη κυβερνητική βοήθεια για τις καταστροφές από τη θεομηνία της 7ης Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Τασούλας μαζί με το βουλευτή Κιλκίς Γιώργο Γεωργαντά επισκέφτηκαν χθες τη Μεσσηνία για να μεταδώσουν το μήνυμα της «Συμφωνίας Αλήθειας» της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σημείωσαν ότι η πρωτοβουλία αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Λευτέρη Αυγενάκη είναι πολύ πετυχημένη και πρέπει να συνεχιστεί.

Για τις αστυνομικές υπηρεσίες της Τριφυλίας (Α.Τ. Φιλιατρών και Κοπανακίου και Τμήμα Τροχαίας Κυπαρισσίας) που αποφασίστηκε να κλείσουν, ο κ. Τασούλας απάντησε πως «είναι μια λύση άστοχη, που υποβαθμίζει την ασφάλεια μεγάλων περιοχών. Και θα το διορθώσουμε γι’ αυτό το λόγο». Είπε ότι αυτά που κλείνουν είναι σε περιοχές με μεγάλο πληθυσμό, με μεγάλες ανάγκες αστυνόμευσης, και δεν υπάρχει ένα μεγάλο πληθυσμιακά κέντρο που θα υποστηρίξει την περιοχή. Ολα αυτά ενώ αρχικά είχε αναφέρει πως «δε θα σας πούμε την εύκολη κουβέντα, ότι θα τα ανοίξουμε πάλι» - ενώ παραδέχτηκε ότι «υπάρχουν ορισμένα, σε άλλες περιοχές, που είναι σωστά».

Ο κ. Γεωργαντάς παρατήρησε ότι «η δημοτική αρχή αναλαμβάνει να καλύψει τα έξοδα των κτηρίων που θα στεγάσουν τις αστυνομικές υπηρεσίες».

Οσον αφορά τα όσα είδαν και διαπίστωσαν στις συναντήσεις τους κατά τη χθεσινή τους επίσκεψη στη Μεσσηνία:

Ο Κ. Τασούλας είπε ότι «είδα την εικόνα ενός νομού που έχει σοβαρά προβλήματα κι εξίσου σοβαρές προοπτικές». Για την 

Τριφυλία ανέφερε πως είναι «τόπος μεγάλης δημιουργικότητας και πολλών δυνατοτήτων». Επεσήμανε την ανάγκη ολοκλήρωσης του Φιλιατρινού φράγματος που θα οδηγήσει το νερό μέχρι το τελευταίο χωράφι, και μίλησε για αδράνεια της σημερινής κυβέρνησης.

Για τις επιχειρήσεις οινοποιίας είπε ότι «αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα στη ρευστότητα και από τη φορολογία, καθώς κι από τα capital controls».

Επικρίνοντας την κυβέρνηση παρατήρησε ότι «3 εβδομάδες μετά το χτύπημα της θεομηνίας οι πληγέντες δεν έχουν πάρει τη στοιχειώδη βοήθεια των 580 ευρώ. Από τα 5,5 εκ. ευρώ για τους πληγέντες δήμους σε όλη την Ελλάδα, δεν έχει εκταμιευτεί ούτε ευρώ». Είπε επίσης ότι «η Εκκλησία έχει ανταποκριθεί, αν και δεν είναι ο ρόλος της» - και σημείωσε πως «η Μεσσηνία περιμένει την έμπρακτη κυβερνητική βοήθεια».

Ο Γ. Γεωργαντάς δήλωσε εντυπωσιασμένος από το υψηλό επίπεδο στο ΤΕΙ και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Εκανε λόγο για αστοχία του σχεδίου "Αθηνά", σύμφωνα με το οποίο το 2018 σταματάει το Τμήμα Λογοθεραπείας, και χαρακτήρισε εύλογο το αίτημα να παραμείνει και να συνεχίσει τη λειτουργία του. Στη συνέχεια μίλησε με καλά λόγια για το ξενόγλωσσο μεταπτυχιακό τμήμα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Για τις δομές της μητρόπολης Μεσσηνίας, παρατήρησε πως «είναι πολύ σπάνια μια μητρόπολη με τέτοια κοινωνική προσφορά».

Γ.Σ.


NEWSLETTER