Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016 18:09

Καλαμάτα: Δηλώσεις μετά την παρέλαση, που θα συζητηθούν (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Δηλώσεις, ορισμένες από τις οποίες δεν αποκλείεται να συζητηθούν προσεχώς, έκαναν ορισμένοι από τους επίσημους μετά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Καλαμάτα.

Στο βίντεο, που ακολουθεί μπορείτε κατά σειρά να παρακολουθήσετε τι δήλωσαν ο υπουργός Εργασίας και βουλευτής Μεσσηνίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, ο βουλευτής Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης, ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.

 

Γιώργος Κατρούγκαλος

«Οταν οι Ελληνες είναι ενωμένοι, πάντοτε μεγαλουργούν. Και μιλάω και για την Αλβανία και για την Εθνική Αντίσταση. Και έχουμε πολλές μάχες μπροστά μας και για τη δημοκρατία και για το κράτος δικαίου και για να ξαναφέρουμε τη χώρα μας πίσω στην Ευρώπη.

Η μάχη για τα εργασιακά πηγαίνει καλά. Ακριβώς, γιατί όπως είπα, αυτό που θέλουμε, είναι να επιστρέψουμε την Ελλάδα εκεί που ανήκει, στην κοινωνική Ευρώπη, στην Ευρωπαϊκή κανονικότητα. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος

«Η σημερινή μέρα της εθνικής παλιγγενεσίας του 1940 είναι το αποτέλεσμα της εθνικής ομοψυχίας του Ελληνικού λαού. Και σε αυτό τον αγώνα αντίστασης κατά των κατακτητών, ο λαός το μοναδικό συμπαραστάτη που βρήκε, ήταν η Εκκλησία, η οποία στάθηκε δίπλα του αρωγός και βοηθός. Οταν οι άλλοι εγκατέλειψαν το λαό και βρέθηκαν έξω από τη χώρα. Το σημερινό μήνυμα είναι επίκαιρο για όλους εκείνους που καλλιεργούν τις οποιεσδήποτε μορφές χωρισμού και αποξένωσης της Εκκλησίας από την ίδια τη συνείδηση του λαού και προσπαθούν να δημιουργήσουν φραγμούς σ’ αυτό που ονομάζεται εθνική συνείδηση και ορθόδοξη πραγματικότητα στη ζωή του».

Παναγιώτης Νίκας

 

«Σήμερα είναι μια μέρα μνήμης και περηφάνιας. Ο λαός μας ενωμένος το ’40 με τον άξιο κυβερνήτη του Ιωάννη Μεταξά έφερε τη μεγάλη νίκη. Και να τα θυμόμαστε σήμερα και να ντρεπόμαστε για την κατάντια μας, όπου έχουμε μετατραπεί σε προτεκτοράτο, εξαιτίας λαθών 40 ολόκληρα χρόνια. Στην νέα γενιά ελπίζουμε και πρέπει να τη βοηθήσουμε για να ξαναγίνει η πατρίδα μας όπως ακριβώς αγωνίστηκαν για να είναι οι πρόγονοί μας. Δε θα αισθάνονται υπερήφανοι οι ήρωες του ’40 για τη σημερινή Ελλάδα. Γι’ αυτό πρέπει να αλλάξουμε και να βοηθήσουμε όλοι ενωμένοι, η πορεία του τόπου μας να είναι διαφορετική».