Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2016 08:36

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Φούχτελ στο Ναύπλιο 

Γράφτηκε από την
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Φούχτελ στο Ναύπλιο 

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην "6η Ελληνογερμανική Συνέλευση" και την παρουσία του Γερμανού υφυπουργού Χανς Γιοακίμ Φούχτελ, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 6 το απόγευμα, στο Ναύπλιο, στην πλατεία Συντάγματος.

Στη συγκέντρωση απευθύνουν κάλεσμα 105 αυτοδιοικητικοί της χώρας, εκλεγμένοι σε δήμους και Περιφέρειες, μεταξύ των οποίων ο δημοτικός σύμβουλος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Σιψάς και ο περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου Σταύρος Χρυσαδάκος.

Απαντώντας κατά της συγκέντρωσης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης δηλώνει ότι η Περιφέρεια είναι «εγγυήτρια σχέσεων ισοτιμίας και αλληλεγγύης στην Ευρώπη των Περιφερειών».

Συγκεκριμένα, στο κάλεσμα οι αυτοδιοικητικοί σημειώνουν ότι «ο Χανς Γιοακίμ Φούχτελ είναι ανεπιθύμητος στην Πελοπόννησο και σε όλη την Ελλάδα. Να μην επιτρέψουμε η τοπική και η περιφερειακή αυτοδιοίκηση να μετατραπούν σε όχημα προώθησης και επιβολής των γερμανικών γεωπολιτικών και οικονομικών συμφερόντων, για να μην γίνει η χώρα μας ένα μεταμοντέρνο προτεκτοράτο στην Ευρώπη. Αποτελεί πρόκληση στα δημοκρατικά και πατριωτικά αισθήματα κάθε πολίτη αυτής της χώρας, η συνέχιση των δραστηριοτήτων του κ. Φούχτελ και το 6ο Συνέδριο της "Ελληνογερμανικής Συνέλευσης" στις 3, 4 και 5 Νοεμβρίου στο Ναύπλιο». Επισημαίνουν πως «απαντάμε και απαιτούμε από τον κ. Φούχτελ και την κυβέρνησή του να σεβαστούν αυτή τη χώρα. Ως έμπρακτη κίνηση τέτοιου σεβασμού είναι να σταματήσει ο Φούχτελ και η γερμανική κυβέρνηση τις ενέργειες κυριαρχίας και να προχωρήσουν στην απόδοση δικαιοσύνης, στην καταβολή των γερμανικών επανορθώσεων, στην αποζημίωση των θυμάτων, στην επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών, καθώς και στην αποπληρωμή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου για τα εγκλήματα που διεπράχθησαν την περίοδο της ναζιστικής κατοχής».

Στη συγκέντρωση καλούν οι Ν.Ε. της Λαϊκής Ενότητας των νομών της Πελοποννήσου  (Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας) και η περιφερειακή παράταξη "Ανταρσία στο Μωριά - Συμπόρευση για την Ανατροπή".

Στην απάντησή του ο κ. Τατούλης δήλωσε ότι «κόντρα στην εκδήλωση κάθε μορφής λαϊκισμού, υπαγορευόμενο από συγκυριακά πρόσφορα επικοινωνιακά και μικροπολιτικά οφέλη, η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετέχει στις εργασίες της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης από το 2012, χωρίς ποτέ να αμφισβητηθούν τα κίνητρά της, ούτε τα αποτελέσματα των συνεργασιών που έχει αναπτύξει». Ανέφερε πως «δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να οικειοποιηθεί τον αγώνα και τη θυσία των αγωνιστών για τους δικούς τους μικροκομματικούς σκοπούς. Οι νεκροί των εθνικών μας αγώνων δεν ανήκουν σε κανένα κόμμα και σε κανένα σφετεριστή πολιτικών ιδιοτελειών, παρά μόνο στο έθνος, στον τόπο μας». Και υποστήριξε ότι «η ευθύνη είναι αποκλειστικά και μόνο των δημοκρατικά εκλεγμένων κυβερνήσεων. Η Ελληνογερμανική Συνέλευση εκ της φύσεώς της δεν έχει καμία αρμοδιότητα σε θέματα μείζονος πολιτικής, που αφορούν τις κυβερνήσεις».  

 


NEWSLETTER