Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2016 15:15

Πετράκος κατά Νίκα και Τατούλη 

Γράφτηκε από την

 Επίθεση στον Πέτρο Τατούλη και τον Παναγιώτη Νίκα εξαπέλυσε ο πρώην βουλευτής Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος μιλώντας χθες σε συνέντευξη Τύπου για το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στο Ναύπλιο ενάντια στην Ελληνογερμανική Συνέλευση και τον Γερμανό υπουργό Χανς Φούχτελ. Υποστήριξε ότι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης θέλει τη χώρα προτεκτοράτο της Γερμανίας, ενώ κάλεσε τον δήμαρχο Καλαμάτας Π. Νίκα να μην προκαλεί την ιστορική μνήμη του ελληνικού λαού, με δηλώσεις όπως αυτή ανήμερα της εθνικής επετείου του 1940 για τον Ιωάννη Μεταξά. 

Πιο αναλυτικά, με αφορμή τις δηλώσεις του Πέτρου Τατούλη για την οργάνωση της διαμαρτυρίας από αυτοδιοικητικούς και πολιτικές δυνάμεις του λεγόμενου αντιμνημονιακού τόξου, με την έναρξη αύριο της τριήμερης 6ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στο Ναύπλιο, ο κ. Πετράκος είπε πως προξενεί αλγεινή εντύπωση ότι «ο κ. Τατούλης μετά την εκδήλωση της πρωτοβουλίας των αυτοδιοικητικών, να τους χαρακτηρίσει λαϊκιστές». Και πρόσθεσε ότι «είναι γνωστός ο κ. Τατούλης και ο ρόλος του από το 2011 όταν ήμουν περιφερειακός σύμβουλος, όπου μαζί με τον κ. Μπουτάρη από τη Θεσσαλονίκη ήταν οι δύο επισπεύδοντες αυτοδιοικητικοί, έτοιμοι να προσφέρουν γη και ύδωρ στους Γερμανούς και να συμμετάσχουν στην Ελληνογερμανική Συνέλευση». Κάλεσε λοιπόν τον περιφερειάρχη «να απαντήσει γιατί είναι ο πρώτος ο οποίος προσφέρθηκε η Πελοπόννησος να γίνει ειδική οικονομική ζώνη της Γερμανίας. Γιατί ένας από τους βασικούς στόχους του κ. Φούχτελ είναι η μετατροπή των δήμων και των περιφερειών της Ελλάδας σε ειδικές οικονομικές ζώνες, δηλαδή σε ζώνες όπου οι πολίτες και οι εργαζόμενοι θα είναι χωρίς δικαιώματα». Πρόσθεσε δε ότι στόχος είναι ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας ενώ υποστήριξε πως ο κ. Τατούλης «είναι γνωστό ότι θέλει η χώρα μας να είναι προτεκτοράτο της Γερμανίας και γι' αυτό ενοχλήθηκε σφόδρα από την πρωτοβουλία των αυτοδιοικητικών και των πολιτικών δυνάμεων του αντιμνημονιακού τόξου, οι οποίοι καλούμε τους πολίτες της Πελοποννήσου να συμμετάσχουν στην εκδήλωση της Πέμπτης». 

 

ΠΕΤΡΑΚΟΣ: «ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΙΚΑ»

«Προκλητικές και ακροδεξιές» χαρακτήρισε τις δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας Παν. Νίκα στην εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. «Κατά τη γνώμη μας οι δηλώσεις του κ. Νίκα δημιουργούν μείζον πολιτικό θέμα και αποτελούν πρόκληση στα δημοκρατικά αισθήματα του μεσσηνιακού λαού - ο οποίος προχώρησε σχεδόν σε πανομοιότυπες δηλώσεις με τις δηλώσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής», είπε ο πρώην βουλευτής Μεσσηνίας. Πρόσθεσε ακόμη ότι ο κ. Νίκας επειδή είναι φιλόλογος «γνωρίζει ιστορία, επομένως συνειδητά παραχαράσσει την ιστορία γιατί γνωρίζει πάρα πολύ καλά ποιος ήταν ο ρόλος του Μεταξά την περίοδο 1936 - 1940 στο να επιβάλλει την ναζιστική ιδεολογία στην νεολαία της εποχής εκείνης, και γνωρίζει πολύ καλά ότι το "Οχι" δεν το είπε ο Μεταξάς, αλλά ο Μεταξάς ουσιαστικά είχε συμφωνήσει για μερικές τουφεκιές για την τιμή των όπλων, το "Οχι" το είπε ο λαός το 1940, όπως αυτός ο λαός είπε το καινούργιο "Οχι", στις 5 Ιουλίου του 2015 όταν ο κ. Νίκας ήταν πρωταγωνιστής του "Ναι"». Επομένως -είπε- ο κ. Νίκας «είναι ο τελευταίος που μπορεί να μιλάει ότι η χώρα μας έχει μετατραπεί σε προτεκτοράτο γιατί ήταν από αυτούς που ήταν υπέρμαχοι του να συνεχίσει η χώρα μας να είναι νεο-αποικία της Γερμανίας και των άλλων χωρών της Ευρωζώνης, γιατί ήταν ομιλητής στην συγκέντρωση του "Ναι", στις αρχές Ιουλίου του 2015». Αναφορά έκανε και στην κομματική προέλευση του δημάρχου Καλαμάτας επισημαίνοντας ότι «είναι διαχρονικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, ενός κόμματος που συνέβαλε τα μέγιστα του να είναι η χώρα μας σε αυτή την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα, με τις πολιτικές τις οποίες εφάρμοσε όλα τα προηγούμενα χρόνια». Σχετικά με την περίοδο της μεταπολίτευσης ο Θανάσης Πετράκος επεσήμανε ότι «αποτελεί μια πολύ μεγάλη δημοκρατική εξέλιξη για τον τόπο μας και σε αυτό συνέβαλαν οι αγώνες του ελληνικού λαού και των φοιτητών στη Νομική και το Πολυτεχνείο, για τους οποίους ο κ. Νίκας μπορεί να ενοχλείται αλλά αυτοί είναι που οδήγησαν στη Δημοκρατία τη χώρα μας». Και έκλεισε τις δηλώσεις λέγοντας ότι «καλό είναι λοιπόν, για να μην ρωτήσουμε τι έκανε τότε ο κ. Νίκας, να είναι πιο σεμνός και απέναντι στη Δημοκρατία και απέναντι στη μεταπολίτευση και να μην προκαλεί την ιστορική μνήμη του ελληνικού λαού». 

Ν.Κ.