Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011 13:46

Διαμαρτυρία ΠΑΜΕ και Σωματείου για την Πολυκλινική Τρίπολης

Γράφτηκε από την
 Διαμαρτυρία ΠΑΜΕ και Σωματείου για την Πολυκλινική Τρίπολης

Καταγγέλλουμε τη στάση της εργοδοσίας της Πολυκλινικής Τρίπολης, που εδώ και μήνες αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους. Επανειλημμένως τους υποσχόταν ότι θα καταβάλλονταν  οι μισθοί τους χωρίς ωστόσο να το πραγματοποιεί. Επικαλέστηκε μάλιστα την οικονομική κρίση για να δικαιολογήσει την «αδυναμία» του. Δεν υπολόγισε ποτέ τις ανάγκες αυτών των ανθρώπων και των οικογενειών τους για να επιβιώσουν όλον αυτό τον καιρό.
Είναι σχεδόν ένας χρόνος από τότε που ξεκίνησαν τα προβλήματα και γίνονταν διαρκώς απολύσεις των εργαζομένων με αποτέλεσμα να φτάσουμε στη σημερινή κατάσταση να έχει μείνει μόνο ένας γιατρός, κανένας φυσιοθεραπευτής και  οι νοσηλεύτριες για όλα τα καθήκοντα και για όλες τις βάρδιες να είναι πλέον μόνο…4(!) Αναλογιστείτε αν επαρκούν αυτοί οι άνθρωποι για να καλύψουν τις ανάγκες της κατά τα άλλα υπερσύγχρονης πολυκλινικής…
Βέβαια υπάρχει και η εξής σοβαρή παράμετρος: η εργοδοσία παίζει επικίνδυνο «παιχνίδι» σε βάρος της υγείας των ασθενών που νοσηλεύτηκαν ή και νοσηλεύονται στην Πολυκλινική με όλες αυτές τις ελλείψεις σε προσωπικό και όπως είναι αναμενόμενο και σε βοηθητικό εξοπλισμό.
Οπωσδήποτε τα παραπάνω δεν είναι μεμονωμένα. Είναι ένα μέρος των προβλημάτων που έχουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο των ιδιωτικών κλινικών καθώς και άλλες ιδιωτικές επιχειρήσεις που έχουν επενδύσει στον κλάδο της Υγείας πανελλαδικά ακολουθούν την ίδια τακτική για να επιβιώσουν και να αυξήσουν τα κέρδη τους στο μεγάλο ανταγωνισμό που υπάρχει κι έτσι καθημερινά συναντάμε όλο και πιο οξυμένα: Κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος, επιβολή επιχειρησιακών ακόμα και ατομικών συμβάσεων εργασίας, πυκνώνουν τις απολύσεις, αφήνουν απλήρωτους τους εργαζόμενους, ασκούν τρομοκρατία και εκβιασμούς για οικειοθελή αποχώρηση. Όλα όμως γίνονται εις βάρος της δική μας ζωής και υγείας.
Γι’ αυτή τη κατάσταση ευθύνη έχουν και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μαζί με την ΝΔ και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου που ψηφίζουν αντεργατικούς νόμους  στη βάση των αποφάσεων στην Ε.Ε., ώστε  να  δουλεύουμε χωρίς ωράρια, με ακόμη πιο ελαστικές εργασιακές σχέσεις όπως ευθύνη έχουν και  οι συνδικαλιστικές ηγεσίες στη ΓΣΕΕ, στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας και στα επιχειρησιακά σωματεία στον τομέα της ιδιωτικής υγείας που έχουν επιβάλει νεκρική σιγή στους χώρους εργασίας και προτείνουν στους εργαζόμενους ανώδυνες «λύσεις» χωρίς να θίξουν τους επιχειρηματίες και τις αντεργατικές πολιτικές που ακολουθούνται.
Καλούμε τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στο φόβο και την τρομοκρατία. Να συσπειρωθούν στο ταξικό σωματείο και μαζί να παλέψουμε για τα δικαιώματα τους. Κανένας εργαζόμενος ποτέ δεν διασφάλισε το δικαίωμα στη δουλειά και οποιοδήποτε δικαίωμα ατομικά, παρά μόνο με συλλογική πάλη και σκληρές ταξικές αναμετρήσεις με το κεφάλαιο και τα κόμματά του.
Με τη σημερινή κινητοποίηση διεκδικούμε:
Την καταβολή  όλων των δεδουλευμένων  όλων των εργαζόμενων της ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ.
Καμία απόλυση
Υπογραφή Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας
Να σταματήσει τώρα κάθε εκβιασμός και απόπειρα τρομοκρατίας των εργαζομένων
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να οργανωθούν σε κάθε χώρο δουλειάς και να ακουμπήσουν στα ταξικά σωματεία τους, να παραμερίσουν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και να παλέψουν:
Για ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ το οποίο δεν θα είναι πηγή κέρδους και γι’ αυτό θα μπορεί να διασφαλίζει όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων και των ασθενών - ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
Ενάντια στα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης και της τρόικας για την παιδεία και την υγεία στο κύμα των ανατιμήσεων και της ακρίβειας, στις ιδιωτικοποιήσεις των μέσων μαζικής μεταφοράς, στα νέα μέτρα που απεργάζονται η κυβέρνηση, οι εργοδότες και η τρόικα

Από το ΠΑΜΕ Αρκαδίας


NEWSLETTER