Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016 09:11

Τα "πέτρινα χρόνια" του Νίκα, τα "μέλια" με το ΣΥΡΙΖΑ και φόντο ο Σαμαράς

Γράφτηκε από τον

Δήλωση - χρησμό που προκάλεσε σχόλια και διάφορες ερμηνείες, έκανε προχθές ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, κατά την παράδοση του πρώτου τμήματος του περιφερειακού αυτοκινητόδρομου. Είπε ότι δεν βρίσκεται πια στα πέτρινα χρόνια και πως πλέον όλα τα πεδία είναι ανοιχτά, ακόμα και για την κεντρική πολιτική σκηνή, διευκρινίζοντας όπως ισχυρίζεται ο ίδιος ότι παραμένει αυτοδιοικητικός.

Τα "πέτρινα χρόνια" εκτιμάται από το περιβάλλον του Νίκα, με το οποίο επικοινωνήσαμε, πως έχουν αναφορά στα κομματικά πράγματα της Ν.Δ. και στις σχέσεις του με την κυβέρνηση. Και ερμηνεύεται ότι πλέον ο δήμαρχος έχει πολύ καλές σχέσεις με την πολιτική ηγεσία της Ν.Δ., με τον αρχηγό της Κυριάκο Μητσοτάκη. Πράγμα που δεν συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, ιδίως με τον Μεσσήνιο Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο ποτέ δεν είχε τις καλύτερες σχέσεις, ενώ το τελευταίο διάστημα έχουν επιδεινωθεί κιόλας.

Και με την κυβέρνηση, παρότι είναι αντίθετος κομματικά, έχει πολύ καλή συνεργασία. Η καλύτερη απόδειξη είναι τα τρία αντιπλημμυρικά έργα που ζήτησε και του εγκρίθηκαν, σε κρίσιμες οικονομικά συνθήκες για τη χώρα.

Οσον αφορά στα νέα πεδία, η πρώτη ματιά έδειχνε ενδεχόμενη δική του μετακίνηση στην κεντρική πολιτική σκηνή. Χωρίς κανείς να μπορεί να το αποκλείσει, πιθανότερο είναι ο δήμαρχος να στέλνει μήνυμα για το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στη Μεσσηνία και την ανάγκη για μερική ή και πλήρη ανανέωσή του. Ανανέωση που μπορεί να ξεκινάει και από το πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού και την περίπτωση της μετακίνησής του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Η δήλωση - χρησμός δεν φαίνεται να ειπώθηκε τυχαία, καθώς ο επόμενος χρόνος είναι κρίσιμος πολιτικά και για τα τοπικά ζητήματα, δημοτικά και συγκρότησης ψηφοδελτίου της Ν.Δ., αλλά και κεντρικά, όσον αφορά τον χρόνο διεξαγωγής των ερχόμενων εθνικών εκλογών.

Γ.Σ.