Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017 17:05

Γόντικας κατά Τατούλη για τους δασικούς χάρτες 

Γράφτηκε από την

Τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, κατήγγειλε χθες στην Καλαμάτα, ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Νίκος Γόντικας, γιατί στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο δε δέχθηκε να γίνει συζήτηση για τους δασικούς χάρτες και να εκδοθεί ψήφισμα συμπαράστασης στον κομμουνιστή δήμαρχο Πατρέων και κατά της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Γόντικας χαρακτήρισε μελανή σελίδα την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, αναφέροντας πως η πλειοψηφία (Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ) με το ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή αρνήθηκαν να συζητήσουν το θέμα των δασικών χαρτών.

Παρατήρησε ότι «αντί να συνταχθούν με τους αγρότες και κτηνοτρόφους που είναι στα μπλόκα και απαιτούν να διορθωθούν τα όποια λάθη με ευθύνη του κράτους, χωρίς κανένα επιπλέον χαράτσι στα λαϊκά στρώματα, γιατί δεν έχουν να πληρώσουν, να μην χρησιμοποιηθούν οι δασικοί χάρτες σαν εργαλείο ξεκληρίσματος των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, ο κ. Τατούλης με περίσσιο θράσος απείλησε τους αγωνιζόμενους αγρότες σαν άλλος Καμπόσος που δήλωνε ότι θα πάρει την μπουλντόζα για να σπάσει τα μπλόκα των αγροτών».

Ο κ. Γόντικας επέκρινε δριμύτατα τον κ. Τατούλη για την άρνηση της πλειοψηφίας (Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ) να καταδικάσουν την παραπομπή σε δίκη του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, ύστερα από μήνυση τέως βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Επεσήμανε ότι «την ώρα που η ΚΕΔΕ, δεκάδες μαζικοί λαϊκοί φορείς, απαιτούν να σταματήσει η δικαστική δίωξη του αγωνιστή δημάρχου Πάτρας, ο κ. Τατούλης και η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου, συνεπικουρούμενη από τη Χρυσή Αυγή αρνήθηκαν την ομόφωνη θέση όλων των παρατάξεων της μειοψηφίας να βγει ψήφισμα συμπαράστασης στο δήμαρχο».

Παρατήρησε πως «δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ Τατούλης και οι δυνάμεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου λοξοκοιτάζουν προς την ακροδεξιά» και κάλεσε το λαό, «να απομονώσει παντού τους φασίστες της Χ.Α., να γυρίσει την πλάτη στο Μιχαλολιάκο που επισκέπτεται μεθαύριο (αύριο) την Καλαμάτα».

 

Γ.Σ.