Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011 13:41

Η Αγωνιστική Συσπείρωση για τις εκλογές της ΕΛΜΕ Αρκαδίας

Γράφτηκε από την

19/10 όλοι στη Γενική Πανελλαδική Απεργία και στη συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ (πλατεία Πετρινού 10.30 το πρωί).
Συνάδελφοι,
Όχι δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Δεν θα γίνουμε μοιρολάτρες. Σπάμε το φόβο και την αναμονή. Παίρνουμε μέρος στην οργάνωση του αγώνα, στην αντεπίθεση του λαϊκού κινήματος. Σε αυτό το δρόμο σας καλεί το Π.Α.ΜΕ. Καμιά αυταπάτη για τις προθέσεις του συστήματος. Δεν υπάρχει φιλολαϊκή λύση στα πλαίσια της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Στην βαρβαρότητα, τον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα αντιπροτείνουμε τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που υπηρετεί εμάς και τα παιδιά μας. Απαντάμε με λαϊκή συμμαχία και οργανωμένο αγώνα. Αγωνιζόμαστε να γίνει ο λαός μας νοικοκύρης στον τόπο του, για μια πολιτική που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, που τα μέσα παραγωγής θα γίνουν λαϊκή περιουσία και η παιδεία, η υγεία και πρόνοια, ο πολιτισμός όλα τα κοινωνικά αγαθά θα είναι λαϊκό δικαίωμα.
Συνάδελφε, στη ληστρική λαίλαπα που βιώνεις, πάρε τα δικά σου μέτρα. Άρχισε από εδώ, το συνδικάτο, την ΕΛΜΕ. Δώσε δύναμη στο Π.Α.ΜΕ για να αντιμετωπίσουμε την βαρβαρότητα  κυβέρνησης – ΕΕ – τρόικας. Μας αδειάζουν την τσέπη, ετοιμάζουν μαζικές απολύσεις. Σε αυτές τις συνθήκες σε καλούμε να εμπιστευτείς ένα κίνημα που δυναμώνει, που είναι δοκιμασμένο και μπορεί να αποτελέσει το αντίπαλο δέος στους πλουτοκράτες και τα κόμματά τους.
Συνάδελφοι, πάρτε διαζύγιο από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, το ΛΑΟΣ, το κόμμα της Μπακογιάννη που επιτίθενται με Γκεμπελικά επιχειρήματα, ότι δήθεν φταίνε για όλα  οι εργαζόμενοι του Δημοσίου, προωθώντας το «διαίρει και βασίλευε». Αποδείχθηκε περίτρανα ότι η επίθεση είναι ενιαία για όλους τους εργαζόμενους (κατάργηση όλων των συλλογικών συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα, ακόμη και της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας!). Οι δυνάμεις του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ, δεν έχουν κανένα κύρος, καμία ηθική υπόσταση για να τους εμπιστευτείτε. Χρόνια τώρα κάνουν πλάτες να περάσει η αντιλαϊκή πολιτική και στο χώρο της εκπαίδευσης. Έχουν για θεό τους  την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου. Δεν μπορούν και δεν θέλουν να οργανώσουν τη λαϊκή πάλη. Πρόσφατα στο Δ.Σ. αρνήθηκαν πρόταση του Π.ΑΜΕ για να συγκεντρώσει η ΕΛΜΕ τα χαράτσια και να τα επιστρέψει στο Υπουργείο Οικονομικών ως απαράδεκτα. Οι  δυνάμεις του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ υποτιμάνε τη νοημοσύνη των εκπαιδευτικών όταν από τη μια εντοπίζουν το πρόβλημα του συνδικαλισμού στις κομματικές παρατάξεις (γενικά) και από την άλλη καλούν σε κοινή δράση με τον κυβερνητικό – εργοδοτικό συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ!!!
Οι θυσίες που καλείτε ο καθένας μας να κάνει μπαίνοντας στη μάχη είναι μικρότερες από τις θυσίες  για να πλουτίζει εις βάρος μας μια χούφτα άνθρωποι και επιχειρήσεις. Στον πόλεμο απαντάμε με πόλεμο. Το δίκιο είναι με το μέρος το δικό μας και των παιδιών μας. Μαζί μπορούμε να τους νικήσουμε!


NEWSLETTER