Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017 09:18

Ξεκάθαρο μήνυμα Παυλόπουλου για Ευρώπη και... Πύλη από την Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Ξεκάθαρο μήνυμα Παυλόπουλου για Ευρώπη και... Πύλη από την Καλαμάτα

 

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στην τελετή ανακήρυξής του σε επίτιμο καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως συνηθίζει από την Καλαμάτα, αναμένεται, μέσα στο κλίμα της επετείου της απελευθέρωσης της Καλαμάτας να στείλει μήνυμα σε πολλούς αποδέκτες σε μια στιγμή που κυριαρχεί η νέα σύγκρουση Ευρώπης και Τουρκίας, η οποία ξεκίνησε με την απαγόρευση εισόδου των Τούρκων υπουργών στην Ολλανδία.

Ο κ. Παυλόπουλος αναμένεται επίσης να προειδοποιήσει για μια ακόμα φορά “τας Ευρωπαϊκάς Αυλάς” για τους κινδύνους που απειλούν το μεταπολεμικό ευρωπαϊκό οικοδόμημα της αλληλεγγύης των λαών τονίζοντας την ανάγκη της υπεράσπισης των αρχών και των αξιών του πανανθρώπινου πολιτισμού. Παράλληλα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να στείλει εμμέσως μεν ξεκάθαρα δε, μήνυμα στην… Πύλη του Ερντογάν ότι η ισλαμική Τουρκία δεν έχει θέση στην πολιτισμένη Ευρώπη.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν λίγες μέρες ο κ. Παυλόπουλος από την Ρόδο ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν “γκρίζες ζώνες” αναφορικά με την έκταση και το περιεχόμενο της ελληνικής και ευρωπαϊκής κυριαρχίας, τόσο στην περιοχή των Δωδεκανήσων όσο και στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου. 


NEWSLETTER