Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017 21:12

Στο Άργος η κεντρική προεκλογική ομιλία του Γιάννη Μανιάτη για την Κεντροαριστερά

Γράφτηκε από την
Στο Άργος η κεντρική προεκλογική ομιλία του Γιάννη Μανιάτη για την Κεντροαριστερά

Την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο της γενέτειράς του, το Άργος, πραγματοποίησε απόψε ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς, Γιάννης Μανιάτης.

Περιγράφοντας την ταυτότητα και τον χαρακτήρα του κινήματος, ο κ. Μανιάτης απηύθυνε κάλεσμα για ένα «σύγχρονο, ευρωπαϊκό, σοσιαλδημοκρατικό κίνημα, μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ, της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης. Την παράταξη της εθνικής συμφιλίωσης, την παράταξη του Σάκη Πεπονή και του ΑΣΕΠ, του ΕΣΥ, της κοινωνικής υπευθυνότητας του Τάσου Γιαννίτση, της παράταξης που ενέταξε τη χώρα στο σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Το νέο κίνημα τόνισε «θα εκπροσωπεί τους σημερινούς μη προνομιούχους, το σύγχρονο "πρεκαριάτο", όσους βρίσκονται στο περιθώριο. Τη νέα γενιά της γνώσης, της καινοτομίας, της δημιουργικότητας. Τους μικρομεσαίους που αγωνίζονται να επιβιώσουν».

Ο κ. Μανιάτης είπε ότι η υποψηφιότητά του συνιστά «προσπάθεια αλλαγής στο κομματικό και πολιτικό σκηνικό που χαρακτηρίζεται πια ως η "θετική έκπληξη Μανιάτη"» όπως δήλωσε, προβλέποντας πως «θα είμαστε η θετική έκπληξη και μετά την ανακοίνωση του τελικού αποτελέσματος».

Εξαπέλυσε δε, επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ «και των αφανών και φανερών συμμάχων του στον χώρο της δεξιάς» όπως είπε. «Να ξεσκεπάσουμε τη μεγαλύτερη απάτη στη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που μαζί με τους κρυφούς και φανερούς εκπροσώπους του Καραμανλισμού, που χρεοκόπησε τη χώρα, επιχειρούν να γκρεμίσουν ό,τι έχει μείνει όρθιο από την Ελλάδα της μεταπολίτευσης. Αυτούς που σκόπιμα θέλουν να ξεχαστούν τα δημοκρατικά, τα κοινωνικά, τα οικονομικά επιτεύγματα της μεταπολίτευσης, της καλύτερης περιόδου στη σύγχρονη ελληνική ιστορία παρά και τα σημαντικά λάθη που έγιναν» τόνισε, προσθέτοντας πως «βολεύει τον ΣΥΡΙΖΑ να σβήσει από τη μνήμη του λαού ότι η διακυβέρνηση του Κ. Καραμανλή διπλασίασε το δημόσιο χρέος. Αυτό δεν θα το ακούσετε ως αυτοκριτική από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την παράταξη των "Greek Statistics". Δεν θα το ακούσετε από τη δήθεν "Αριστερά" της δημαγωγίας και του λαϊκισμού, που συγκυβερνά με τον ακροδεξιό Καμμένο». Ταυτόχρονα ο κ. Μανιάτης επιτέθηκε στη ΝΔ, την παράταξη «της οικογενειοκρατίας, της συντήρησης, του νεοφιλελευθερισμού, των κοινωνικών ανισοτήτων».

Ο Γιάννης Μανιάτης αναφέρθηκε στη σημερινή δημοσκόπηση της ΚΑΠΑResearch (Vima.gr) που «δείχνει ότι η ελληνική κοινωνία δίνει διψήφιο ποσοστό στον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς. Η κοινωνία απαιτεί το καινούριο. Αφήνει πίσω της τη σημερινή στασιμότητα. Αυτό το εγγυώμαι προσωπικά!» είπε.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Μανιάτης κάλεσε τους συμπατριώτες του: «να ξεκινήσουμε μία νέα πορεία για ένα κίνημα, πρωταγωνιστή της προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας. Ένα κίνημα της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, της Κεντροαριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας. Η υποψηφιότητά μου έχει ως στόχο να επαναφέρει τη χώρα στην κανονικότητα και την ομαλότητα μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής χώρας» κατέληξε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER