Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2018 18:36

Απάντηση Καμμένου σε Δαβάκη: “Στον αέρα" η χρήση των στρατοπέδων μετά το κλείσιμο των κέντρο νεοσυλλέκτων

Γράφτηκε από την

“Δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις για τη χρήση” των στρατοπέδων που λειτουργούσαν ως κέντρα νεοσυλλέκτων, αναφέρει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος στην απάντησή του σε ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης.

Η ερώτηση του Λάκωνα βουλευτή αφορούσε κατά βάση την αναστολή λειτουργίας του ΚΕΕΜ Σπάρτης, ωστόσο στον Δήμο Καλαμάτας -στην ιστοσελίδα του οποίου αναρτήθηκε η απάντηση του υπουργού- εκτιμούν ότι ο Π. Καμμένος δεν περιορίζει την αναφορά του μόνο στο στρατόπεδο της Σπάρτης, αλλά την επεκτείνει και στα άλλα κέντρα νεοσυλλέκτων της Πελοποννήσου.

Η επίμαχη φράση στην απάντηση του υπουργού, στην οποία “πατάει” η συγκρατημένη αισιοδοξία του Δήμου Καλαμάτας, αναφέρει συγκεκριμένα ότι “αναφορικά με τη χρήση του στρατοπέδου ‘Κωνσταντίνος Δαβάκης’, όπως και των λοιπών υποδομών του Στρατού Ξηράς στις οποίες αναφέρεστε, εντάσσονται στο πλαίσιο της γενικότερης αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία μελετάται την παρούσα περίοδο, χωρίς να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις”.

Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωσή του ο Δήμος Καλαμάτας υπενθυμίζει ότι “ο δήμαρχος έχει ζητήσει συνάντηση από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, στον οποίον θα επιδώσει ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο αναφέρεται στους λόγους, για τους οποίους πρέπει να διατηρηθεί σε λειτουργία το στρατόπεδο Παπαφλέσσα στην Καλαμάτα και θα του αναπτύξει σχετική επιχειρηματολογία”.