Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018 00:11

Το πρόγραμμα του Αναπτυξιακού Περιφερειακού Συνεδρίου Πελοποννήσου - Την Τρίτη η ομιλία Τσίπρα

Γράφτηκε από την
Το πρόγραμμα του Αναπτυξιακού Περιφερειακού Συνεδρίου Πελοποννήσου - Την Τρίτη η ομιλία Τσίπρα

Με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που θα κλείσει με την ομιλία του τις εργασίες, και με τη συμμετοχή 23 υπουργών, αναπληρωτών και υφυπουργών πραγματοποιείται το Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο Πελοποννήσου στην Τρίπολη, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, σήμερα Δευτέρα 26 και αύριο Τρίτη 27 Φεβρουαρίου.

Ο κ. Τσίπρας θα κλείσει τις εργασίες με τα συμπεράσματα του συνεδρίου, στις 7.30 το βράδυ της Τρίτης.

Την έναρξη του συνεδρίου θα κηρύξει λίγο πριν τις 11 το πρωί της Δευτέρας ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ενώ στις 10.30 θα απευθύνουν χαιρετισμούς η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου και ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής.

Την εναρκτήρια ομιλία στις 11 πρόκειται να κάνει ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του συνεδρίου με τις συνεδρίες:

 

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου

- Πρώτη παράλληλη πρωινή συνεδρία (11.30 π.μ. - 2.30 μ.μ.): Αγροτική ανάπτυξη και παραγωγική εξωστρέφεια. Ομιλητές, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, οι αναπληρωτές υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, οι υφυπουργοί Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης και ο γ.γ. Αγροτικής Πολτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χαράλαμπος Κασίμης. Συντονιστές, ο αντιπεριφερειάρχης Αθανάσιος Γκίκας και η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη.

- Δεύτερη παράλληλη πρωινή συνεδρία (11.30 π.μ. - 2.30 μ.μ.): Υποδομές και πολιτικές για την υγεία. Ομιλητές ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης και ο αναπληρωτής γ.γ. του υπουργείου Σταμάτης Βαρδαρός. Συντονιστές, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ελένη Παναγιωτοπούλου και ο περιφερειακός σύμβουλος Χαράλαμπος Σκούρος.

- Πρώτη παράλληλη απογευματινή συνεδρία (2.30 - 5.30 μ.μ.): Αναπτυξιακή πολιτική, επενδύσεις και επιχειρηματικότητα. Ομιλητές, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο αναπληρωτής υπουργός Αλέξης Χαρίτσης, ο γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Παναγιώτης Κορκολής και ο πρόεδρος της Enterprise Greece Χρήστος Στάικος. Συντονιστές, οι αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Πελοπίδας Καλλίρης και Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας.

- Δεύτερη παράλληλη απογευματινή συνεδρία (2.30 - 5.30 μ.μ.): Πολιτιστική κληρονομιά, τουρισμός και αθλητισμός. Ομιλητές οι υπουργοί Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου και Τουρισμού Ελενα Κουντουρά και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης. Συντονιστές, οι αντιπεριφερειάρχες Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος και Λακωνίας Ντία Τζανετέα.

- Ειδική συνεδρία: Πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση και τοπική ανάπτυξη. Ομιλητές ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης και ο πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Κώστας Βαρλαμίτης. Προβλέπονται παρεμβάσεις των δημάρχων Αργους - Μυκηνών, Καλαμάτας, Κορινθίων, Ναυπλιέων, Σπάρτης και Τρίπολης. Συντονιστής, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ Θοδωρής Γκοτσόπουλος.

 

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου

- Πρώτη παράλληλη πρωινή συνεδρία (10.30 π.μ. - 1.30 μ.μ.): Υποδομές, ψηφιακά δίκτυα και μεταφορές. Ομιλητές οι υπουργοί Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης και ο γ.γ. Υποδομών Γιώργος Δέδες. Συντονιστής, η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου.

- Δεύτερη παράλληλη πρωινή συνεδρία (10.30 π.μ. - 1.30 μ.μ.): Κοινωνική πολιτική, εργασιακές σχέσεις και αλληλέγγυα οικονομία. Ομιλητές οι αναπληρώτριες υπουργοί Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ράνια Αντωνοπούλου και Θεανώ Φωτίου, ο υφυπουργός Τάσος Πετρόπουλος και ο εκτελεστικός γραμματέας Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος. Συντονιστές, ο αντιπεριφερειάρχης Αγγελος Παπαγγελόπουλος και ο περιφερειακός σύμβουλος Φάνης Στεφανόπουλος.

- Πρώτη παράλληλη απογευματινή συνεδρία (2.30 - 5.30 μ.μ.): Ενεργιακή πολιτική και περιβαλλοντική προστασία. Ομιλητές, οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και ο αναπληρωτής υπουργός Σωκράτης Φάμελλος. Συντονιστές, οι αντιπεριφερειάρχες Ντ. Νικολάκου και Γιώργος Ρουμελιώτης.

- Δεύτερη παράλληλη απογευματινή συνεδρία (2.30 – 5.30 μ.μ.): Παιδεία, έρευνα και οικονομία της γνώσης. Ομιλητές ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο υφυπουργός Δημήτρης Μπαξεβανάκης και ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας Γιώργος Αγγελόπουλος. Συντονιστές, ο αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς και ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Κατσίρης.

 

Στην κεντρική εκδήλωση για τα συμπεράσματα του συνεδρίου, πριν από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θα απευθύνουν χαιρετισμούς η αντιπεριφερειάρχης Ντ. Νικολάκου και ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, ενώ θα μιλήσει ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.


NEWSLETTER